top of page
Anker 1
Resultaten Spinners in de najaarscompetitie 2023

Week 10  (27 november  - 1 december)

Team 1:

Het eerste stond voor een ware uitdaging in de laatste wedstrijd.

Thuis in de Hezebrink wachtte Wezep 2 als tegenstander. Dat team stond bovenaan in poule 1 B en had nog minimaal 5 punten nodig om zich kampioen te mogen noemen. Bovendien kon Wezep 2 hun clubgenoten van Wezep 3 helpen door de Spinners 1 met grote cijfers te verslaan, waardoor Wezep 3 in hún laatste wedstrijd aan een kleine overwinning op Vined 1 (dat op de laatste plaats stond) genoeg zou hebben om niet te degraderen naar de tweede klasse.

De Spinners 1 waren gedwongen om een invaller op te stellen voor Johan Hanekamp. Dat werd zijn broer Arjan die in team 3 in de vierde klasse speelt.

Veel druk dus op de Spinners en toen ging Wezep 2 ook nog voortvarend van start. Na vier partijen stond de tegenstander al met 3-1 voor. Maar gelukkig wisten de Spinners daarna nog twee punten te scoren, waardoor toch nog een enigszins acceptabele uitslag werd behaald: 3-7. Wezep 2 was hiermee wel kampioen.

De punten bij de Spinners werden behaald door Wilfred Hanekamp: 2 en Peter Leurink: 1.

 

Grote concurrent Wezep 3 trad twee dagen daarna aan tegen Vined 1 uit Heerde.

Bij een 7-3 overwinning zou Wezep 3 de vierde plaats overnemen van de Spinners 1. 

Maar tot grote opluchting van de spelers van ons eerste wist Wezep 3 niet verder te komen dan een 6-4 overwinning, waardoor de Spinners 1 ook volgend jaar in de eerste klasse mag uitkomen!

Misschien wel leuk om te vermelden is dat er bij Vined 1 twee punten werden gescoord door Eric van Leeuwen. Hij heeft in het verleden in de jeugd bij onze voorganger VMI gespeeld en hielp met zijn overwinningen ons eerste team om zich te handhaven. Helaas voor Eric is zijn eigen team wel gedegradeerd naar de tweede klasse.

Team 2:

In de laatste wedstrijd van ons tweede stond er niets meer op het spel. Tegenstander Shot '78 2 was al kampioen en de Spinners 2 stond stevig op de tweede plek in poule 4 D die nergens recht op geeft.

Toch gingen de spelers van ons tweede er eens goed voor staan en wisten de tegenstander een 7-3 nederlaag toe te brengen. André Gramser en Chris Mulder wisten allebei drie punten te scoren en Paul Gensen won één maal. 

Het dubbel ging (zoals meestal bij ons tweede) verloren.

In de volgende (voorjaars-)competitie mag team 2 opnieuw proberen om te promoveren naar de derde klasse.

Team 3:

Net als bij het eerste team was het een spannende slotweek voor ons derde.

Ze stonden bij aanvang van de week nog op de vierde plaats, maar met slechts één punt voorsprong op Gelvandria 1. Op het programma stond een uitwedstrijd bij de Veluwe 5 dat op de laatste plaats stond, maar bij een grote overwinning een grote kans had om op de veilige vierde plaats te eindigen.

Maar zo ver lieten de Spinners 3 het niet komen, want het werd een gelijkspel: 5-5.

Drie punten werden gescoord door invaller Paul Gensen en Hein Kers liet twee overwinningen bijschrijven. Arjan Hanekamp was niet echt op dreef deze keer en bleef puntloos. Het dubbel ging, zoals zo vaak, naar de tegenstander.

Nu was het wachten op de uitslag van Swift 9 - Gelvandria 1. Swift was al lang veilig op de tweede plaats in poule 4 F, maar het deed zijn sportieve plicht en won met 7-3 van Gelvandria.

Eind goed, al goed dus voor ons derde, want het eindigde op de vierde plaats met drie punten voorsprong op nummer vijf, Gelvandria 1. Daarmee mag team 3 ook volgend jaar in de vierde klasse acteren.

Week 9  (20 - 24 november)

Team 1:

Ons eerste team had zich in de voorlaatste wedstrijden naar een keurige vierde plek gespeeld met vijf punten voorsprong op de nummer 5. Nu stond de thuiswedstrijd tegen Wezep 3 op programma. Dat team stond op de zesde plaats, maar had in de wedstrijd in Wezep wel met duidelijke cijfers (8-2) van de Spinners gewonnen. Een soort angstgegner voor ons eerste, mag je wel stellen.

Ook in de Hezebrink bleek Wezep 3 een lastige tegenstander. Wilfred Hanekamp, in de laatste wedstrijden goed op dreef, wist deze keer geen enkel punt te scoren. Peter Leurink en Johan Hanekamp wisten allebei wel twee keer te scoren.

Aangezien het punt in het dubbelspel naar de tegenstander ging, wist Wezep 3 dus uiteindelijk een 6-4 overwinning mee naar huis te nemen.

De schade blijft voor ons eerste team nu beperkt, omdat deze concurrent hiermee slechts twee punten op de Spinners inliep.

In de laatste wedstrijd is het wel zaak om een aantal punten te scoren in de thuiswedstrijd tegen koploper Wezep 2. Dat team is nog geen kampioen en zal er alles om doen om zoveel mogelijk punten te scoren, al was het maar om hun eigen derde team te helpen degradatie uit poule 1 B te ontlopen.

Wat de Spinners hoop zal geven is dat de uitwedstrijd bij Wezep 2 een 6-4 overwinning opleverde. Dan zou je daar in eigen huis toch bij in de buurt moeten kunnen komen!

Team 2:

Speelde in de Hezebrink een wedstrijd tegen de Brug 10 en wist deze met 6-4 te winnen. Van harte ging dat echter niet, want na drie partijen stond de Brug al met
3-1 voor. Uiteindelijk wist ons tweede team dat nog om te buigen in een 6-4 overwinning.

Paul Gensen was deze avond het beste in vorm, want hij won drie partijen.

André Gramser wist twee maal te winnen en invaller Paul van 't Eerve zegevierde één keer. Het dubbel (geen sterk onderdeel van team 2) werd gewonnen door de Brug.

De Spinners 2 staat al een aantal wedstrijden op de tweede plaats in poule 4 D en zal daar bij het einde van de competitie (volgende week) waarschijnlijk ook staan. Koploper Shot '78 2 heeft namelijk zo veel punten voorsprong, is niet meer te achterhalen en dus al kampioen. 
In de laatste wedstrijd komt datzelfde Shot '78 2 uit Deventer op bezoek in Emst en dan wordt er gespeeld om des keizers baard, maar ook om een zo goed mogelijk resultaat te boeken tegen de kampioen.

Team 3:

Moet alle zeilen bijzetten in de strijd om degradatie uit poule 4 F. Afgelopen week moest team 3 op bezoek in Apeldoorn bij ZC Aktief en het leed daar een kleine nederlaag: 6-4. 

Arjan Hanekamp scoorde twee punten en Paul van 't Erve en Hein Kers hielden het elk bij één punt. Het dubbelspel werd gewonnen door de tegenstander.

Met deze kleine nederlaag staat de Spinners nog op de vierde plaats, maar het heeft slechts één punt voorsprong op nummer 5, Gelvandria 1.

Om degradatie te voorkomen moet je boven de vijfde plaats eindigen en dat moet dan gebeuren met een goede uitslag in de uitwedstrijd bij de Veluwe 5.
Dat staat helemaal onderaan op de zesde plaats, maar het heeft bij een grote overwinning op de Spinners nog kans om erin te blijven. 

De Spinners kunnen hoop putten uit de uitslag in de thuiswedstrijd tegen de Veluwe. Toen werd met 8-2 gewonnen en een soortgelijk resultaat moet nu ook mogelijk zijn.

Week 8  (13 - 17 november)

Team 1:
Er stond een heel belangrijke wedstrijd op het programma voor ons eerste:

Vined 1 - de Spinners 1. De Spinners stonden voorafgaand aan de wedstrijd 1 punt voor op de Heerdenaren en het was dus zaak om hier zoveel mogelijk punten mee te nemen om wat meer afstand te nemen van de degradatiezone in poule 1 B.

Het werd een zware wedstrijd in de Heerd, de thuisbasis van Vined, maar de

Spinners 1 trok wel aan het langste eind, want het werd een mooie 7-3 voor ons eerste team.
Wilfred Hanekamp was de sterkste man aan Emster zijde, want hij won zijn drie partijen. Peter Leurink was ook op weg om drie wedstrijden te winnen, maar moest in de vijfde en laatste game tegen de beste man van Vined nipt het hoofd buigen.
Dat betekende dat hij twee punten had gescoord.

Johan Hanekamp droeg één puntje bij aan de score van zijn team. Het dubbelspel, met Wilfred en Peter, viel uit in het voordeel van de Spinners.

Met deze overwinning staat de Spinners 1 nog steeds op de vierde plaats, maar heeft het wel een gat geslagen van 5 punten met nummer vijf Vined 1. 

Wezep 3 staat op de zesde en laatste plaats met 6 punten achterstand op de Spinners en is de volgende tegenstander van ons vlaggenschip. Die wedstrijd wordt volgende week gespeeld in de Hezebrink.

Team 2:

In Almen speelde onze tweede team tegen Overa 2. De tegenstander kon slechts twee mensen opstellen en daarom de Spinners 2 direct al met 3-0 voor.

Ons tweede had het desondanks lastig in deze wedstrijd, want er werden nog maar drie punten gescoord en de einduitslag werd daarmee 6-4 in het voordeel van de Spinners.

André Gramser won zijn twee wedstrijden en was de beste man aan de kant van de Spinners. Chris Mulder zegevierde één keer en Paul Gensen moest het deze avond zonder overwinning stellen. Het duo Gramser/Mulder was kansloos in het dubbelspel. 

Door deze kleine zege blijft de Spinners 2 op de tweede plek staan in poule 4, maar op grote afstand van de koploper. Feitelijk staat er voor ons tweede in de resterende twee wedstrijden niets meer op het spel. 

Team 3:

In De Hezebrink was Gelvandria 1 de gast van ons derde team. Het was voor de Spinners zaak om, in de strijd tegen degradatie in poule 4 F, een goede uitslag te scoren tegen dit team dat slechts een paar punten achter hen op de ranglijst stond.

Het werd een zwaarbevochten 6-4 zege voor ons derde.

De punten werden gelijkelijk verdeeld over de teamleden van ons derde: Hein Kers, Arjan Hanekamp en Paul van 't Erve scoorden elk twee punten.

Het dubbelspel (niet het sterkste onderdeel van team 3) werd door de tegenstander gewonnen. 

Het blijft in het slot van de najaarscompetitie erg spannend in de poule. De Spinners 3 staat vierde, met slechts één punt voorsprong op de Veluwe 5. 

En laat dat team nu net de volgende (uit-)tegenstander zijn van ons derde... 

Week 7  (30 oktober -  3 november)

Team 1:
In Kampen stond de uitwedstrijd tegen Kampenion 4 op het programma. In de thuiswedstrijd tegen dit team konden de spelers van ons eerste nog een gelijkspel uit het vuur slepen, maar dat lukt deze keer niet. Het werd een kleine 6-4 nederlaag.

Nu is die uitslag geen schande, want Kampenion staat hoger op de ranglijst dan de Spinners. 
Wilfred Hanekamp was deze keer goed voor twee punten en zijn broer Johan droeg één punt bij aan de score voor de Spinners 1. Peter Leurink bleef zonder individuele overwinning maar hij scoorde, samen met Wilfred Hanekamp, wel een punt in het dubbelspel. 

De stand op de ranglijst in poule 1 B blijft ondertussen razend spannend:
de Spinners 1 staat nu vierde met slechts 1 punt voorsprong op Vined 1 én Wezep 3.

In de resterende drie wedstrijden blijft het zaak om te strijden voor ieder punt, want degradatie (door als nummer 5 of 6 te eindigen) ligt op de loer.

Team 2:

Speelde de uitwedstrijd tegen de nummer laatst in poule 4: ETTV 2 uit Eerbeek.

Het werd een overtuigende overwinning voor ons tweede: 9-1. 

Dat wil overigens niet zeggen dat alle punten gemakkelijk werden binnengehaald door de Spinners. Meestal waren er vier of vijf games nodig om de tegenstander te verslaan.
André Gramser en Paul Gensen bleven zonder nederlaag deze avond. Chris Mulder moest één punt laten aan zijn tegenstanders. Het punt in het dubbel werd door Paul Gensen en André Gramser binnengehaald.

De 9-1 overwinning heeft er wel voor gezorgd dat de Spinners nu weer op de tweede plaats staan in poule 4 D. De achterstand op koploper Shot '78 2 is echter zodanig groot dat er geen reële kans meer is op het kampioenschap.
 

Team 3:

Moest het thuis opnemen tegen medekoploper Futura 1. Uit in Apeldoorn hadden de Spinners de nederlaag nog beperkt kunnen houden tot 7-3, maar dit lukte deze keer niet. Het werd 1-9 voor de tegenstander.

Het enige punt voor de Spinners 3 werd gescoord door invaller Paul Gensen.

Hein Kers en Paul van 't Erve konden geen punt laten bijschrijven voor hun team.

Ook in het dubbel ging het punt naar de tegenstander.

Door deze tweede nederlaag op rij is de Spinners 3 inmiddels op de vijfde plaats op de ranglijst van poule 4 F beland. De vijfde plaats zorgt aan het eind van de competitie voor degradatie naar de vijfde klasse, maar de Spinners 3 heeft nog alle kans om degradatie te ontlopen. 
De sterkste teams hebben ze nu gehad en in de laatste drie wedstrijden staan wedstrijden tegen de concurrenten in de strijd tegen degradatie op het programma.

Hopelijk weet de Spinners 3 daarin voldoende punten te scoren om in de vierde klasse te blijven.

Pauzeweek  (23- 27 oktober)

Team 1:
Speelde de uitgestelde thuiswedstrijd tegen Heino 2 en merkte al snel dat de tegenstander tot de sterkere teams in hun poule 1 B behoort, want in no-time stond het met 4-0 achter. Maar in de resterende wedstrijden werden er toch nog drie punten binnengeharkt door de Spinners. Einduitslag: 3-7.

Bij de Spinners was Wilfred Hanekamp met twee zeges het best op dreef. Peter Leurink wist één maal te scoren en Johan Hanekamp moest zonder overwinning naar huis. Het punt in het dubbelspel ging ook naar de tegenstander.

 

Alle zes teams in poule 1 B hebben nu zes wedstrijden gespeeld en de Spinners 1 deelt de vierde/vijfde plaats met Vined 1. Het team dat op de zesde plaats staat, Wezep 3, heeft slechts één punt minder.
Dat betekent dat er een enorm spannend slot van de najaarscompetitie aan zit te komen. De Spinners zullen er alles aan doen om na de tiende en laatste competitiewedstrijd boven de degradatiestreep te staan!

Team 2:

Speelde in de pauzeweek niet.

Team 3:

Speelde in de pauzeweek niet.

Week 6  (16 - 20 oktober)

Team 1:
Speelde deze week niet, omdat de geplande thuiswedstrijd tegen Heino 2 vanwege de herfstvakantie verplaatst is naar volgende week.

Team 2:

In Emst was Torenstad 3 uit Zutphen de tegenstander van ons tweede team. In de uitwedstrijd was het een 5-5 gelijkspel geworden en de voorzichtige verwachting was dat het nu een betere uitslag voor de Spinners kon worden, omdat het team deze keer compleet was.

Die verwachting kwam niet uit, want de uitslag werd ook nu 5-5.

Paul Gensen en Chris Mulder wisten elk nog twee punten te scoren, maar anders dan in de vorige wedstrijd was André Gramser niet goed op dreef: hij kwam niet verder dan één overwinning. Het punt in het dubbel ging naar de tegenstander.

De Spinners blijven met dit gelijkspel op de derde plaats staan en veel hoop op het bereiken van de koppositie in poule 4 D in de laatste vier wedstrijden is er niet meer.

Team 3:

Ons derde team toog naar Deventer om het op te nemen tegen Swift 9. In de thuiswedstrijd was een prima 7-3 overwinning op dit team behaald, maar deze keer pakte het heel anders uit. Swift 9 wist ons derde team met maar liefst 8-2 te verslaan.

Licht teleurstellend kan je wel zeggen, want team 3 was de laatste weken aardig op dreef. Hein Kers en Arjan Hanekamp wisten beiden nog een wedstrijd te winnen, maar Paul van 't Erve bleef zonder zege. Het dubbel ging ook naar de tegenstander.

De Spinners 3 staan nu met 29 punten uit 6 wedstrijden op de gedeeld derde plaats, maar het moet nog uitkijken dat het niet in de gevarenzone komt, want de teams daaronder hebben maar weinig punten minder gescoord.

Week 5  (9 - 13 oktober)

Team 1:

Ons eerste team moest net als vorige week afreizen naar Wezep om daar te spelen. Deze keer was team 2 van deze club de gastheer/-vrouw. Zij waren de koploper en dat beloofde een bijzonder lastige wedstrijd te worden voor ons eerste.

Maar de spelers trokken zich weinig aan van de stand op de ranglijst en wisten de tegenstander zelfs een 6-4 nederlaag toe te brengen!

Wilfred Hanekamp was erg goed op dreef met drie overwinningen. Peter Leurink deed daar maar weinig voor onder met twee zeges. Johan Hanekamp droeg één punt bij aan de score van zijn team.

De broers Hanekamp moesten het punt in het dubbelspel wel aan de tegenstanders laten.

 

Je zou denken dat met deze overwinning wel een sprongetje op de ranglijst in poule 1 B gemaakt zou zijn door ons eerste, maar dat is niet zo. Het team blijft vijfde staan, maar komt nu wel heel dicht bij de veilige middenmoot. 
De najaarscompetitie is nu halverwege en alle wedstrijden overziende zou het toch mogelijk moeten zijn dat ons vlaggenschip zich veilig weet te spelen voor het einde van de competitie.

Team 2:

In Deventer moest team 2 het opnemen tegen de koploper: Shot '78 2. Dat team had al 8 punten voorsprong op de nummer twee (de Spinners 2) en dat beloofde dus een lastige avond te worden voor ons tweede. Het werd inderdaad een nederlaag, maar de schade bleef beperkt tot 6-4.

Grote man aan Emster zijde was André Gramser, want hij wist al zijn tegenstanders aan de zegekar te binden. Chris Mulder kwam één maal tot winst waar Paul Gensen het zonder zege moest stellen.

Het dubbelspel was een prooi voor de tegenstanders.


De kleine nederlaag kost ons tweede team wel een plek op de ranglijst in poule 4 D.

Het staat nu derde en het lijkt niet reëel dat in de tweede helft van de najaarscompetitie nog meegestreden kan worden om het kampioenschap.

Maar ook hier geldt: je weet het maar nooit en wellicht laat de concurrentie punten schieten en krijgt ons tweede het op zijn heupen.

Team 3:

Boekte een verrassende 8-2 overwinning in het thuisduel tegen de Veluwe 5. 

Vooraf stond dit team uit Apeldoorn nog vijf punten voor op ons derde, maar na afloop waren de rollen dus omgedraaid: de Spinners 3 staat nu één punt voor op de Veluwe.

Arjan Hanekamp bleef deze avond ongeslagen met drie overwinningen. Hein Kers en Paul van 't Erve droegen beiden twee punten bij aan de score. En zelfs het dubbel met Hanekamp en van 't Erve werd gewonnen door de Spinners.De Spinners 3 staan nu op de derde plaats met slechts twee punten achterstand op de koploper.

 

​Op de ranglijst in poule 4 F zijn er maar betrekkelijk weinig verschillen tussen de teams en het is dus moeilijk te voorspellen op welke plek ons derde team aan het einde van de rit zal uitkomen.

Week 4  (2 - 6 oktober)

Team 1:
In Wezep leed ons eerste een ondubbelzinnige nederlaag tegen Wezep 3: 8-2.

Op de ranglijst stond de Spinners 1 voor aanvang van de wedstrijd nog 1 punt voor op Wezep 3, maar door deze uitslag is die stand volledig omgedraaid: de Spinners staan nu vijfde met 5 punten achterstand op nummer vier Wezep 3.

Degenen die nog een punt wisten binnen te slepen voor de Spinners 1 waren Johan Hanekamp en Peter Leurink. Wilfred Hanekamp wist niet te scoren. Ook het dubbel was een prooi voor de tegenstanders.

 

Niemand heeft beweerd dat het eenvoudig zou worden voor ons eerste nadat ze in de voorjaarscompetitie waren gepromoveerd naar de eerste klasse. Maar zo'n nederlaag als deze toont aan dat het echt een pittige opgave wordt om niet te degraderen. Vooral door de wetenschap dat twee van de zes teams uit de poule moeten degraderen.

Maar niet getreurd, er zijn nog volop mogelijkheden om nog te stijgen op de ranglijst voordat de competitie eind november eindigt.

Team 2:

Dit team speelt dit seizoen vierde klasse en wil graag weer terug naar de klasse waaruit het het afgelopen seizoen degradeerde: de derde klas.

De eerste twee wedstrijden verliepen wat moeizaam, maar vanaf wedstrijd 3 gaat het wat beter. Nu, in de vierde speelweek, stond de uitwedstrijd bij de Brug 10 in Apeldoorn op het programma.

Het leverde een 6-4 overwinning voor het team uit Emst op. Grote man was André Gramser die drie maal wist te zegevieren. Paul Gensen deed daar weinig voor onder met twee zeges, maar Chris Mulder viel uit de toon met drie nederlagen.

Het dubbelspel, met Gensen en Mulder, werd wel gewonnen door de Spinners.

Team 3 staat nu keurig op de tweede plaats in poule 4 D, maar wel op een flinke afstand van 8 punten op koploper Shot '78 2.

Laat nu net deze koploper de volgende tegenstander zijn van de Spinners 2. Als die (uit)wedstrijd nu gewonnen zou worden door de Spinners dan wordt die afstand in ieder geval kleiner.

Team 3:

In de Hezebrink was ZC Actief 2 de tegenstander van ons derde. ZC Actief 2 was de rode lantaarndrager en de hoop was dat deze wedstrijd gewonnen zou kunnen worden door de Spinners 3.

Maar dat pakte iets anders uit: ZC Actief ging er met de buit vandoor, want ze wonnen met 6-4.

Arjan Hanekamp wist nog twee keer te winnen, maar Paul van 't Erve en Hein Kers bleven steken op één zege. Het dubbel werd ook gewonnen door de tegenstanders.

De Spinners 3 staan nu op de vierde plaats in poule 4 F en moet voorzichtig aan toch wel gaan uitkijken om niet te dicht bij de degradatiestreep te geraken. 

Maar er zijn nog genoeg wedstrijden om daar iets aan te doen.

 

Week 3  (25 - 29 september)

Team 1:
Vined 1 uit Heerde kwam op bezoek in de Hezebrink en bleek een lastiger tegenstander dan wellicht was verwacht door de spelers van de Spinners 1. Uiteindelijk bleef er, na stevige onderlinge wedstrijden met weinig krachtsverschil, een 5-5 uitslag staan.
Wilfred Hanekamp scoorde twee maal en Peter Leurink en Johan Hanekamp kwamen niet verder dan één zege. Het dubbel werd gewonnen door de broers Hanekamp en leverde dus ook een punt op voor de Spinners.

Na dit gelijkspel staat ons eerste op de vierde plaats met 14 punten uit 3 wedstrijden. Een middenmootpositie en er valt nog heel weinig te zeggen over de vooruitzichten in poule 1 B, want de teams staan dicht bij elkaar.

Team 2:

Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen Overa 2 uit Almen.
Paul Gensen kon voor het eerst meedoen in deze najaarscompetitie en dat leverde gelijk drie punten op voor de Spinners 2. Chris Mulder won twee keer en invaller Paul van ’t Erve droeg 1 punt bij.
Het dubbel met Gensen en Mulder werd ook gewonnen door de Spinners.

Door deze zege stijgt ons tweede  op de ranglijst in poule 4 D, maar het heeft nog een achterstand van 6 punten op koploper Shot '78 2.

Team 3:

In Apeldoorn was Gelvandria 1 de gastheer van ons derde team. Vooraf stonden beide teams nagenoeg geljk op de ranglijst in poule 4 F en dat was na afloop nog zo, want de uitslag werd 5-5.
Arjan Hanekamp leverde veruit de grootste bijdrage aan de score van team 3, want hij bleef met drie punten ongeslagen.
Hein Kers en invaller Chris Mulder konden slechts 1 punt bijdragen.

Het is dringen in de middenmoot van deze poule 4 F, maar de Spinners 3 staat na drie wedstrijden met 15 punten vijfde.

Week 2  (18 - 22 september)

Team 1:
Ons eerste team speelde thuis tegen Kampenion 4 uit Kampen. Het zou een zware wedstrijd worden voor ons vlaggenschip, zoveel was wel duidelijk uit de teamrating voorafgaand aan het duel.

Toen echter de wedstrijd in de Hezebrink al over de helft was stond het notabene 5-1 voor de Spinners 1!

Maar vervolgens werden de resterende partijen allemaal door de tegenpartij gewonnen en stond er aan het eind van de avond een 5-5 op het denkbeeldige scorebord als einduitslag.

Maar een gelijkspel behalen tegen een hoger aangeslagen tegenstander in de eerste klasse is gewoon een prima prestatie!
Peter Leurink won twee punten voor zijn team, Johan en Wilfred Hanekamp wisten beiden een partij te winnen en het laatste punt voor de Spinners werd behaald in het dubbel met de gebroeders Hanekamp.

Komende week staat de thuiswedstrijd tegen Vined 1 op het programma en hopelijk levert deze wedstrijd weer een leuk aantal punten op voor ons eerste team.

Team 2:

Ons tweede team heeft het in de vierde klasse lastiger dan voorafgaand aan de competitie werd gedacht.

Het team was immers gedegradeerd uit de derde klasse en je zou verwachten dat het in deze competitie dan wat makkelijker zou gaan, maar dat blijkt tot nu toe niet het geval.

Nu zijn daar ook goede redenen voor aan te voeren: vakantie van een van de spelers en een wat mindere fysieke conditie van de andere twee.

In de tweede wedstrijd was ETTV 2 uit Eerbeek te gast in de Hezebrink.

Bij de Emstenaren kon André Gramser slechts één partij spelen (die hij verloor) en moest daarna opgeven door lichamelijke klachten. Chris Mulder wist twee punten binnen te slepen voor zijn team, maar de beste prestatie werd geleverd door invaller Hein Kers: hij versloeg al zijn drie tegenstanders.

Hein won samen met Chris ook het dubbel en daarmee was de kleine overwinning voor de Spinners 2 een feit.

Team 3:

Was goed gestart in de najaarscompetitie, maar liep in zijn tweede wedstrijd tegen een 7-3 nederlaag op.

Het team dat hier voor zorgde was Futura 1 en die deed dat op zijn thuisbasis in Apeldoorn.

Nu is het geen schande om van Futura 1 te verliezen, want dit team speelde vele jaren in de derde klasse.

De spelers van de Spinners 3, Arjan Hanekamp, Hein Kers en Paul van 't Erve scoorden elk één punt.

Het punt in het dubbel ging naar de tegenstanders.

Het is nog lastig om een goede voorspelling te maken voor het verdere verloop van de competitie voor team 3, maar voorzichtig mag er van uitgegaan worden dat de middenmoot in 4F de eindbestemming voor het team zal zijn.

Week 1  (11 - 15 september)

Team 1:
Ons eerste team is in de vorige competitie kampioen geworden in de tweede klasse en mag het nu, voor het eerst in een aantal jaren, weer in de eerste klasse proberen. 

Het team toog naar Heino en nam het op tegen team 2 van de plaatselijke tafeltennisclub met diezelfde naam. Het werd een pittige wedstrijd waarbij zowel Peter Leurink, Wilfred Hanekamp als Johan Hanekamp één partij wisten te winnen. Omdat daarnaast ook het punt in het dubbelspel naar de Spinners ging stond er aan het eind van de avond een 6-4 overwinning voor Heino 2 op het bord.
 

Al met al een niet onaardige start van de competitie voor ons vlaggenschip en dat geeft hoop voor de komende wedstrijden. Uiteraard zal de tegenstand over het algemeen sterk zijn, maar de mannen van ons eerste hebben in ieder geval de intentie om het langer dan 1 seizoen uit te houden in de eerste klasse.

Team 2:

Ons tweede team is in de voorjaarscompetitie gedegradeerd naar de vierde klasse. Pogingen om dit via een verzoek om klassenbehoud te verhinderen bleken vruchteloos. 
De eerste wedstrijd van het team was in Zutphen tegen Torenstad 2. Het werd een licht teleurstellend 5-5 gelijkspel tegen een team dat een duidelijk lagere teamrating had dan de Spinners 2. André Gramser wist twee partijen te winnen en invaller Paul van 't Erve deed dat ook. Chris Mulder bleef op één schamele overwinning staan. Het punt in het dubbel ging ook naar de tegenstanders. 

We zullen het er maar op houden dat team 2 nog op stoom moet komen in deze competitie.

Team 3:

Ons derde team deed het in de voorjaarscompetitie uitstekend, maar liet in de laatste wedstrijden teveel punten schieten om kampioen te worden. Daarom komt het team nu opnieuw uit in de vierde klasse en het kwam goed uit de startblokken door de eerste wedstrijd, thuis tegen Swift 9, met 7-3 te winnen.

Grote man aan Emster zijde was Hein Kers, want hij pakte drie punten. Paul van 't Erve liet twee punten bijschrijven en Arjan Hanekamp hield het bij één overwinning.

Er is nog weinig te zeggen over de kansen van ons derde team op een hoge klassering, maar op papier zijn er een paar tegenstanders die hoger zouden moeten eindigen. 

 

bottom of page