top of page
Resultaten Spinners in de voorjaarscompetitie 2022
Resultaten Spinners in de voorjaarscompetitie 2022

Resultaten Spinners in de voorjaarscompetitie 2022

Week 8 t/m 10 (18 april t/m 20 mei)

Team 1:

Ons eerste team heeft zich keurig gehandhaafd in de tweede klas en eindigde zelfs op een mooie tweede plaats, weliswaar gelijk in punten met Vined 1, maar met een beter onderling resultaat. 

In de wedstrijd in week 8, tegen Smash '70 4 in Hattem werd een fraaie 6-3 overwinning geboekt, waarna vervolgens een nederlaag geïncasseerd moest worden in de thuiswedstrijd tegen het team dat met glans kampioen werd: Wijhe 1: 3-6.

Voor aanvang van de slotwedstrijd, thuis tegen Batfighters 1 uit Elburg was de Spinners nog steeds niet veilig gespeeld. De middenmoot in poule 2D stond zo dicht bij elkaar dat in theorie de Spinners bij een stevige nederlaag nog zou kunnen degraderen. Maar dat gebeurde niet. In tegendeel zelfs, want de Spinners wonnen de slotwedstrijd met 5-4. Ze eindigden daarmee met 47 punten op de tweede plaats.

In de laatste drie wedstrijden won Wilfred Hanekamp de meeste partijen: zes. Peter Leurink scoorde vijf punten en Johan Hanekamp wist drie keer te zegevieren.

Volgend seizoen, in de najaarscompetitie, mag ons eerste team opnieuw proberen om de titel in de tweede klasse te pakken.

Team 2:

Kende een matig seizoen in de derde klasse, maar wist zich uiteindelijk toch te handhaven. André Gramser en Chris Mulder konden door verschillende oorzaken niet helemaal brengen waartoe zij, volgens hun rating, in staat zouden moeten zijn, maar dat werd gecompenseerd door Paul Gensen. Paul won 52% van zijn partijen en dat was voldoende om, naast de gescoorde punten van de anderen (waaronder twee invallers uit team 3), klassebehoud te realiseren.

In de uitwedstrijd in week 8 tegen Swift 7 uit Deventer scoorde ons derde team een prima 5-4 overwinning. Een belangrijk punt werd daarin gescoord door invaller Arjan Hanekamp uit team 3. 

In week 9 liep het team een 3-6 nederlaag op in de thuiswedstrijd tegen Torenstad 1. Dat was op zich geen onredelijke uitslag, maar er had meer ingezeten voor de Spinners 2. Het dreigde in de laatste wedstrijd lastig te gaan worden voor ons tweede, maar het had geluk dat de concurrentie voor de degradatieplekken steken liet vallen in deze degradatiestrijd.

Uiteindelijk zou de Spinners slechts twee punten hoeven te scoren in de thuiswedstrijd tegen Trias 5 om zich te handhaven.

Dat werden er uiteindelijk zes, oftewel een keurige 6-3 overwinning tegen het team uit Twello.

Paul Gensen scoorde in de laatste drie wedstrijden zes punten; André Gramser won vijf partijen en Chris Mulder won (in twee wedstrijden) twee keer.

In de eindstand werd de Spinners 2 met 42 punten vierde. Dat betekent dat het team in de volgende competitie opnieuw in de derde klasse mag uitkomen. 

 

Team 3:

Het derde team had het vanaf het begin van de competitie moeilijk in de vierde klasse en ook in de laatste drie wedstrijden kon de lijn naar beneden niet omgebogen worden. Weliswaar werden nette uitslagen behaald, maar het leverde niet genoeg punten op om de concurrentie in te halen.

In week 8 werd thuis in Emst met 5-4 verloren van 's Heerenbroek 2 en in week 9 leverde de uitwedstrijd bij Heino 5 ook een 5-4 nederlaag op. De laatste wedstrijd, uit bij Tafeltennis Zwolle 6, deed er toen eigenlijk niet meer toe.

De Spinners 3 moesten die wedstrijd noodgedwongen met twee man spelen en kwamen niet verder dan een 7-2 nederlaag tegen de kampioen in de poule in de vierde klas. Daarmee eindigt het team met 33 punten

op de zesde plaats in 4A.

Hein Kers won in de laatste periode vier partijen in twee wedstrijden; Arjan Hanekamp won ook vier partijen, maar had daar drie wedstrijden voor nodig. Paul van 't Erve kwam in drie wedstrijden twee maal tot winst.

Het is een beetje zuur voor team 3 dat het degradeert naar de vijfde klasse, maar het biedt natuurlijk ook wel weer mogelijkheden om zich terug te knokken naar de klasse waarin het zo lang heeft gebivakkeerd.

 

Week 7 (11 t/m 15 april)

Team 1:

In de Hezebrink speelde ons eerste de thuiswedstrijd tegen Vined 1. In de uitwedstrijd in Heerde hadden de Spinners eerder deze competitie nog een stevige 7-2 overwinning geboekt, maar dat deze wedstrijd lastig zou gaan worden was wel duidelijk, want Vined 1 stond slechts enkele punten achter de Spinners 1 op de ranglijst in poule 2D.

In veel partijen in deze wedstrijd moest er een vijfde game aan te pas komen om de winnaar te bepalen, maar aan het eind van de rit bleken de Spinners dat net iets beter gedaan te hebben, getuige de 5-4 einduitslag.

Peter Leurink was aan Emster zijde de sterkste man met drie zeges. De gebroeders Wilfred en Johan Hanekamp konden elk één punt laten bijschrijven.

In de tussenstand na 7 wedstrijden staan de Spinners nu tweede met 33 punten. Maar dat is enigszins vertekend, omdat niet alle teams al 7 wedstrijden hebben gespeeld. Maar het is wel duidelijk dat ons eerste team zich voorlopig zeker geen zorgen hoeft te maken over degradatie.

Team 2:

Koploper de Brug 7 kwam op bezoek in Emst en maakte korte metten met ons tweede team: 0-9.

In de uitwedstrijd in Apeldoorn hadden de Spinners ook al een stevige nederlaag moeten incasseren (8-1), maar nu werd ons tweede geen punt gegund. Paul Gensen, André Gramser en Chris Mulder bleven allemaal puntloos.

Door deze prestatie staat de Spinners 2 nog op de gedeelde derde plaats, maar de concurrentie heeft nog een wedstrijd tegoed.

Met andere woorden: het wordt lastig voor ons tweede team om zich te handhaven in de derde klas.

Maar wellicht keert het tij nog in de laatste drie wedstrijden. 

 

Team 3:

Ook dit team heeft het lastig in de voorjaarscompetitie. Deze keer kon het team gelukkig wel weer voltallig uitkomen.

In de uitwedstrijd bij Zwartsluis 2 speelde de Spinners 2 niet slecht, maar het moest wel een 5-4 nederlaag incasseren.

Arjan Hanekamp scoorde twee punten en Hein Kers en Paul van 't Erve konden elk 1 punt laten noteren.

Door deze kleine nederlaag is de Spinners 3 wel geklommen van de zesde naar de vijfde plaats in de rangschikking in 4A,

maar dit is wel wat vertekend, omdat de nieuwe rode-lantaarndrager DTV '84 2 een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Enige hoop kan geput worden uit het feit dat de nummer 4 (Zwartsluis) maar 4 punten meer heeft dan ons derde team.

Het wordt een spannende eindfase voor de Spinners 3.

 

 

Week 6 (4 t/m 8 april)

Team 1:

Door afwezigheid van Wilfred Hanekamp moest een invaller uit team 2 opgesteld worden in de uitwedstrijd bij

Emmeloord 1: Paul Gensen. Paul streed voor wat hij waard was, maar bleef uiteindelijk puntloos. Grote man aan de kant van de Spinners was Peter Leurink met drie zeges. Johan Hanekamp kwam uit op één overwinning.

De kleine 4-5 nederlaag voor ons eerste team levert geen grote schade op in de rangschikking. De Spinners staan nog keurig derde, met 28 punten uit 6 wedstrijden, maar waakzaamheid blijft geboden aangezien de nummer 5 op de ranglijst daar slechts 5 punten achter staat.

Team 2:

Team 2 speelde een uitwedstrijd tegen Holten 3 en had het geluk dat de tegenstander slechts twee spelers kon opstellen. Vooraf was nog geprobeerd om de wedstrijd te verzetten, maar er bleek geen goede alternatieve datum te vinden te zijn.

De Spinners 2 had Arjan Hanekamp als invaller meegenomen en hij leverde een puike prestatie door één van zijn beide tegenstanders te verslaan. Vaste teamspelers Paul Gensen en Chris Mulder wonnen allebei ook één wedstrijd waardoor de einduitslag (door de drie punten die de Spinners direct kregen door het ontbreken van een speler bij Holten) 6-3 voor de Spinners was.

In de tussenstand in 3F staat team 2 nu (precies zoals team 1) derde met 26 punten. Het team behoudt hiermee goede kans op handhaving in de derde klasse.

 

Team 3:

Waar team 2 het voordeel had van het spelen tegen slechts twee tegenstanders, had team 3 het nadeel dat het zelf slechts twee spelers kon opstellen. Hein Kers was niet in staat mee te spelen en het team heeft geen mogelijkheden om spelers uit een ander team te laten invallen. Het bleek ook niet mogelijk een andere datum te vinden voor deze wedstrijd en daarom begon de Spinners 3 in de thuiswedstrijd direct met een 3-0 achterstand tegen de (op dat moment) nummer laatst DTV '84 2 uit Dalfsen.

Arjan Hanekamp en Paul van 't Erve deden wat zij konden, maar het leverde niet meer dan twee punten op, gelijkelijk verdeeld over beide spelers.

Door dit resultaat staat het team nu laatste in poule 4A met 19 punten. Het zal niet eenvoudig worden om op een niet-degradatieplek te eindigen, maar er zijn nog vier wedstrijden te gaan en de achterstand op nummer 4 is slechts drie punten. 

 

 

Week 5 (21 t/m 25 maart + de pauzeweek van 25 t/m 29 maart)

Team 1:

Toog naar Wijhe om de wedstrijd tegen grote concurrent Wijhe 1 te spelen. Het was vooraf duidelijk dat het lastige opgaaf zou worden, omdat Peter Leurink niet kon meedoen en vervangen werd door Chris Mulder, speler van het tweede.

Wijhe 1 is een team dat grotendeels wordt gevormd door jonge spelers, die niet alleen in de seniorencompetitie (in de tweede klas) spelen, maar ook nog uitkomen in de landelijke B-divisie bij de jeugd.

Deze spelers hebben veel techniek en gedrevenheid en daar tegen spelen bleek lastig voor de Spinners.

De enige die daar goed tegen bestand was, was Wilfred Hanekamp, want hij won twee partijen. Johan Hanekamp en Chris Mulder keerden zegeloos terug naar huis.

Door deze 7-2 nederlaag heeft de Spinners 1 nu echt afstand moeten doen van de koppositie in 2D. 

Het team staat op de derde plaats met 24 punten en het kan met vertrouwen de tweede helft van de voorjaarscompetitie ingaan.

Team 2:

In Zutphen was Torenstad 1 de gastheer voor ons tweede. Het werd een spannende wedstrijd die nipt werd gewonnen door Torenstad 1: 5-4. Paul Gensen was de beste man aan Emster zijde met twee overwinningen.

André Gramser en Chris Mulder wisten beiden één punt te scoren. 

De Spinners 2 bevindt zich inmiddels op plek 4 in poule 3F met 22 punten. Het is druk in de middenmoot van deze poule en het is oppassen geblazen voor ons tweede, want het team op plek 5 (degradatieplek aan het eind van de competitie) staat daar slechts 2 punten achter.

Het wordt dus spannend in de tweede helft van de competitie.

 

Team 3:

Trad in de pauze week aan tegen 's Heerenbroek 2 in de gelijknamige plaats in Overijssel. De Spinners 3 ging stevig onderuit met 7-2. Paul van 't Erve en Hein Kers wisten beiden nog 1 punt te scoren, maar daar bleef het bij.

Arjan Hanekamp ging zonder punten te hebben gescoord naar huis.

De Spinners 3 staat met 17 punten op de vijfde plaats in 4A, met drie punten achterstand op het team dat op de vierde plaats staat.

Het wordt flinke uitdaging om klassebehoud te realiseren, maar we zijn pas op de helft van de competitie en er zijn nog genoeg mogelijkheden om nog te klimmen op de ranglijst.

 

Week 4 ( 14 t/m 18 maart)

 

Team 1:

Speelde een uitwedstrijd bij Vined 1 in Heerde en wist deze ruim te winnen: 2-7.

Deze keer was Peter Leurink de sterkste man aan Emster zijde met drie overwinningen. Johan en Wilfred Hanekamp deden daar weinig voor onder met elk twee winstpartijen. Met deze uitslag staat de Spinners 1 nog steeds fier aan kop in poule 2D met 22 punten uit vier wedstrijden, maar de concurrentie ligt op de loer.

Twee van deze concurrenten staan op 4 punten achterstand, maar ze hebben nog een (onderlinge) wedstrijd tegoed.  Maar voorlopig staat ons eerste er goed voor.

Team 2:

Trof thuis in de Hezebrink Swift 5 uit Deventer en boekte een nette 5-4 overwinning. Dat is bovenal een verdienste voor invaller Arjan Hanekamp uit team 3. Hij pakte twee punten in deze wedstrijd en dat is voor een invaller uit de vierde klasse een prima prestatie. Paul Gensen won ook twee partijen, waar André Gramser op één punt bleef steken.

De krappe overwinning zorgt ervoor dat er nu 18 punten zijn gescoord door team 2.

Daarmee staat het team op de vierde plaats in 3F, in de drukke middenmoot van de poule. 

De verwachting is dat het tot het laatst spannend zal zijn in deze competitie voor wat betreft de degradatieplekken.

Daar zal de aandacht van team 2 op gericht zijn: het vermijden van de onderste twee plekken in de eindrangschikking.

Team 3:

Kwam niet in actie tegen 's Heerenbroek door een coronabesmetting bij team 3 van de Spinners. De wedstrijd is uitgesteld naar 29 maart.

Week 3 ( 7 t/m 11 maart)

 

Team 1:

In Elburg moest de Spinners 1 aantreden tegen Batfighters 1. Dit team heeft twee spelers met een hoge rating, oftewel spelers die veel punten hebben gescoord tegen goede tegenstanders.

De Spinners had het geluk dat slechts één van deze spelers opgesteld stond, maar ook deze speler verloor van de sterkste man van de Spinners op deze avond: Johan Hanekamp. Niet alleen deze partij won hij, ook de andere twee wedstrijden wist hij te winnen. Peter Leurink won twee partijen en Wilfred Hanekamp bleef op één zege steken. 

De einduitslag was dus 6-3 voor de Spinners 1 en door deze overwinning staat het team nu alleen aan kop in poule 2D met 15 punten.

Daar moet wel bij vermeld worden dat er twee teams zijn die een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Maar voorlopig hoeven de spelers van de Spinners 1 zich nog geen zorgen te maken over klassebehoud.

Team 2:

Trad aan in de uitwedstrijd bij Trias 5 in Twello. Grote man was André Gramser, want hij won zijn drie partijen.

Paul Gensen was ook op dreef met twee zeges. Chris Mulder kwam niet verder dan één overwinning.

De Spinners 2 staan nu met 13 punten op de gedeelde vierde plaats. Het is druk in de middenmoot van poule 3F, want het verschil tussen de nummers 2 t/m 5 is slechts twee punten. Er is dus nog weinig te zeggen over de kansen van de Spinners 2 om zich te handhaven in deze derde klasse.

Team 3:

Heeft het lastig in poule A van de vierde klas. Deze week moest de Spinners 3 thuis aantreden tegen Tafeltennis Zwolle 6 en ging met 1-8 flink onderuit. Het was niet zo dat de spelers van de Spinners 3 weg werden geslagen, maar ze trokken wel steeds aan het kortste eind. Uitzondering was Hein Kers die het enige punt voor team 3 wist binnen te slepen.

Paul van 't Erve en Arjan Hanekamp konden geen overwinning bij laten schrijven.

Als excuus voor de nederlaag mag gelden dat Tafeltennis Zwolle 6 koploper was. Ze staan na deze zege een straatlengte voor op de concurrentie.

De  Spinners 3 staan vijfde met 11 punten. Er is zeker nog geen man overboord voor ons derde team, maar het is wel zaak om nu punten te gaan pakken tegen de concurrentie.

Pauzeweken ( 21 februari t/m 4 maart)

 

Team 1:

Hoefde geen inhaalwedstrijd te spelen.

Team 2:

Speelde de uitgestelde uitwedstrijd tegen de Brug 7 in Apeldoorn en ging flink onderuit: 8-1. Nu was de tegenstander ook een van de voornaamste titelkandidaten, dus zo heel verrassend was de uitslag ook niet. André Gramser wist het enige punt voor de Spinners 2 te scoren. Paul Gensen en Chris Mulder gingen zonder zege naar huis.

Team 3:

Speelde op 21 februari uit bij DTV '84 in Dalfsen tegen team 2. Het werd een prima avond voor de Spinners, want het werd 3-6 in het voordeel van team 3.  Hein Kers was sterk op dreef met drie overwinningen en Arjan Hanekamp deed daar weinig voor onder met twee zeges. Het laatste punt werd gescoord door Paul van 't Erve.

De tweede wedstrijd van team 3 was op 2 maart thuis in de Hezebrink tegen Zwartsluis 2. Het leek bij aanvang van de wedstrijd weer een goede uitslag te kunnen worden, want de tegenstander kwam met slechts twee (in plaats van drie) spelers naar Emst.

Maar dat pakte iets anders uit. Er werd slechts 1 punt gescoord door de Spinners en dat betekent dat de einduitslag 4-5 was, in het voordeel van de tegenstander uit Zwartsluis. Dat ene punt werd gescoord door Arjan Hanekamp; Hein Kers en Paul van 't Erve bleven puntloos.

 

Week 2 ( 14 t/m  18 februari)

Team 1:

Was het enige team van de Spinners dat deze week in actie kwam. Thuis was Smash '70 4 de tegenstander.

Ook deze tegenstander was pittig en de uitslag viel net uit in het voordeel van de tegenstander: 5-4 voor Smash. Wilfred Hanekamp scoorde deze keer het beste met twee winstpartijen. Peter Leurink en Johan Hanekamp zegevierden elk één maal.

Spinners 1 staan na de tweede wedstrijd op plek 2 in poule 2D met 9 punten. Deze stand is een beetje vertekend, want in totaal zijn vier geplande wedstrijden in deze poule nog niet gespeeld. Na de komende wedstrijdrondes kan pas iets gezegd worden over de kansen van ons eerste team.

Team 2:

Zou op vrijdag 18 februari in actie moeten komen tegen de Brug 7, maar die wedstrijd is uitgesteld, omdat die dag een zware storm over het land trok. In overleg met de tegenstander en de competitieleider is de wedstrijd verzet naar 4 maart. 

Team 3:

Kwam nog steeds niet in actie door de naweeën van de coronabesmetting van een onzer spelers.

Week 1 ( 7 t/m 11 februari)

Team 1:

Kwam thuis in actie tegen Emmeloord 1 en wist met 5-4 te zegevieren na een aantal zware partijen.

Deze wedstrijd geldt als gedenkwaardig, want net voor het begin van de wedstrijd kwam het bericht binnen dat Piet Daems (na een kort ziekbed) was overleden. We hebben daar samen met team 2, dat ook een thuiswedstrijd speelde, bij stilgestaan door gezamenlijk met onze tegenstanders in de huiskamer van de Hezebrink het glas te heffen op onze clubman pur sang die zo lang, en tot op zo'n hoge leeftijd, onze vereniging vertegenwoordigde. 

Peter Leurink en Wilfred Hanekamp wonnen elk twee partijen en Johan Hanekamp wist 1 punt te scoren.

Een prima uitslag tegen een lastige tegenstander. Leuk om te vermelden is dat bij Emmeloord een speler meedeed die heel veel jaren geleden nog voor (de voorganger van) de Spinners uitkwam: Michel Schwarte.

Team 2:

Speelde thuis tegen Holten 3 met een invaller: Paul van 't Erve. Holten 3 is gepromoveerd uit de vierde klasse, maar was op papier (door de ranking van de spelers) toch een pittige tegenstander. Maar de Spinners 2 bleek goed opgewassen tegen het team uit Holten. Voor en na de break vanwege het overlijden van Piet Daems (zie team 1) werden in totaal 6 punten gepakt en ze werden netjes verdeeld over de spelers: Paul Gensen, Paul van 't Erve en Chris Mulder wonnen er elk twee.

Voor invaller Paul 't Erve is dat een zeer goede prestatie, want als invaller uit een vierde klasse team is het winnen van twee partijen in de derde klasse niet echt gebruikelijk.

Team 3:

De uitwedstrijd bij DTV '84 2 is door een coronabesmetting bij een van de spelers van de Spinners 3 uitgesteld naar maandag 21 februari.

bottom of page