top of page
Anker 1
Resultaten Spinners in de voorjaarscompetitie 2023

Week 10  (17 - 21 april)

Team 1:

Door de nederlaag in de negende competitieronde tegen concurrent Olst 1 leek het binnenhalen van het kampioenschap voor ons eerste nog even lastig te worden.
Maar doordat datzelfde Olst zijn laatste wedstrijd met 6-4 verloor was het kampioenschap voor de Spinners 1 al binnen voor aanvang van de wedstrijd!

Tegenstander in de laatste (thuis)wedstrijd was ZC Aktief 1 uit Apeldoorn.

Bij de start van de competitie leek dat de voornaamste concurrent voor de titel voor de Spinners, maar het team is gedurende de competitie weggezakt op de ranglijst.

De Spinners waren echt in kampioensvorm, want ze wonnen elke partij tegen ZC Aktief: 10-0, waarmee zelfs degradatie voor de tegenstander een feit werd.

Wilfred Hanekamp, Peter Leurink en Johan Hanekamp kunnen zich in de komende periode gaan opmaken voor het spelen in de eerste klasse in het najaar.

Dat zal even wennen zijn, want het niveau is daar echt wel hoger dan in de tweede klas, maar aan de motivatie van de heren zal het niet liggen: zij gaan er alles aan doen om niet direct weer te degraderen.

 

Team 2:

Moest in zijn laatste wedstrijd naar Heerde om het op te nemen tegen Vined 2.

De Spinners 2 was al gedegradeerd naar de derde klas, maar deed er alles aan om toch een goed resultaat neer te zetten.

De tegenstander was echter goed op dreef deze avond en won met 8-2 van ons tweede. Paul Gensen en André Gramser redden de eer van de Spinners door elk een punt te pakken. Chris Mulder moest zonder overwinning naar huis.

Team 3:

Ons derde team had lang op kop gestaan in poule 4 E, maar zag door matige resultaten in de recente wedstrijden de concurrentie rap naderen.

Eén punt voorsprong had ons derde team nog bij aanvang van zijn thuiswedstrijd tegen Gorssel 1. De dag ervoor had grote concurrent de Brug 8 met 9-1 gewonnen en dat hield in dat de Spinners zijn wedstrijd ook met 9-1 moest winnen om alsnog kampioen te worden!

Dat was teveel gevraagd van Hein Kers, Paul van 't Erve en Arjan Hanekamp, want al na drie partijen had de tegenstander twee punten gescoord. Daarmee was de titel ons derde team uit de vingers geglipt...

Uiteindelijk werd de stand 2-8 in het voordeel van Gorssel 1.

Die twee punten werden gescoord door Paul van 't Erve en Hein Kers.

De Brug 8 was kampioen geworden en ook Gorssel 1 stak de Spinners 3 voorbij, want zij eindigden als tweede en de Spinners 3 als derde.

Volgend seizoen maar weer een nieuwe poging doen om de titel te pakken in de vierde klasse. 

Week 9 - 2  (10 - 14 april)

Team 1:

Trad in Olst aan tegen team 1 van de vereniging met die naam en ging met klein verschil onderuit: 6-4.

Wilfred Hanekamp en Peter Leurink wonnen elk twee partijen.

Johan Hanekamp wist geen partij te winnen en ook het dubbel ging verloren voor de spelers uit Emst.

Zoals op de hoofdpagina al vermeld: de Spinners 1 blijft een hele grote kans houden om in de laatste partij kampioen te worden.

Zelfs als de laatst overgebleven concurrent Olst 1 zijn laatste wedstrijd met maximale cijfers (10-0) zou weten te winnen dan heeft de Spinners 1 genoeg aan drie punten in de thuiswedstrijd tegen ZC Aktief 1 genoeg om de platte kar van stal te kunnen halen.

 

Team 2:

Had geen wedstrijd op het programma staan. 

Team 3:

Had geen wedstrijd op het programma staan. 

Week 9  (3 - 7 april)

Team 1:

Ons eerste had afgelopen week geen wedstrijd op het programma staan en het kon zich daardoor voorbereiden op de beslissende wedstrijd van komende week tegen de​

concurrent Olst 1.

Als de Spinners 1 deze thuiswedstrijd met minimaal 6-4 weet te winnen is het (met dan nog 1 wedstrijd te gaan) kampioen in poule 2 D.

 

Team 2:

Versloeg Batfighters 1 uit Elburg thuis met 6-4. Deze tegenstander staat twee plaatsen hoger op de ranglijst dan de Spinners 2 en daarmee mag je spreken van een knappe prestatie.

De punten werden gelijk verdeeld over de spelers van ons tweede: Paul Gensen, André Gramser en Chris Mulder wisten elk twee maal te scoren. Het dubbel loopt niet zo best dit seizoen en ook deze keer werd verloren.

De zes gescoorde punten brengen team 2 nu op een totaal van 31 punten. Daarmee blijft het op de zesde en onderste plaats in poule 3 C staan. De achterstand op de nummer vier (het laatste team op de ranglijst dat niet degradeert) bedraagt 12 punten.

Dat betekent dat de Spinners 2 deze achterstand nooit meer goedmaken in de laatste speelronde en daarmee is degradatie naar de vierde klas een feit. 

Team 3:

Moest in zijn voorlaatste wedstrijd een 6-4 nederlaag incasseren in de uitwedstrijd tegen de grote concurrent de Brug 8. Daarmee kwam deze tegenstander uit Apeldoorn tot op één punt van onze koploper in poule 4 E.

Arjan Hanekamp wist 2 punten te scoren, waar Hein Kers en Paul van 't Erve genoegen moesten nemen met slechts 1 overwinning. Het punt in het dubbel ging naar de Brug.

In de laatste wedstrijdronde staat een thuiswedstrijd tegen Gorssel 1 op het programma voor ons derde team. Het wordt een zware kluif voor de heren, maar als het meezit en ze hebben hun avond dan kunnen ze maar zo winnen, want dat deden ze in de uitwedstrijd tegen dit team ook.

Als dan ook de Brug 8 niet te veel punten scoort in zijn laatste wedstrijd dan wordt  de Spinners 3 toch nog kampioen.

Week 8 (27 t/m 31 maart)

Team 1:

​Ons eerste team ontving thuis in de Hezebrink Shot '78 1. Dat team stond vooraf op de vierde plaats en je zou verwachten dat het geen al te grote opgave zou zijn om dit team te verslaan, maar dat pakte toch iets anders uit.

De Spinners had het moeilijk, maar wist toch uiteindelijk aan het langste eind te trekken. De einduitslag was 6-4 voor ons eerste en daarmee komt het toch weer dichter bij het doel: kampioen worden in poule 2 D. Dit omdat concurrent Olst 1 ook niet verder kwam dan een 6-4 zege.

Wilfred Hanekamp was de laatste weken goed op dreef, maar had deze keer een wat mindere avond met slechts één zege. Johan Hanekamp en Peter Leurink wisten beiden twee punten te scoren en opgeteld bij de winst in het dubbelspel levert dit een 6-4 zege op.

Met nog twee wedstrijden te gaan is de voorsprong 9 punten op de nummer twee.

Maar die nummer twee, Olst 1, is wel de volgende tegenstander en daarom is het zaak om in die wedstrijd flink wat punten te pakken.  

Team 2:

Dit team is (zoals eerder hier geschreven) zwaar ingedeeld in de derde klas en kon deze keer een zware nederlaag niet voorkomen: 9-1 in de uitwedstrijd tegen

Smash '70 6 in Hattem.

André Gramser wist de eer nog te redden voor ons tweede met één zege, maar Chris Mulder en Paul Gensen moesten puntloos naar huis. De overwinning in het dubbel ging ook naar Smash '70. 

De Spinners 2 staan op de zesde en laatste plaats in 3 C en de afstand op de nummer 4 is veertien punten. Alleen in theorie kan ons tweede nog klassebehoud realiseren.

Team 3:

Naarmate het einde van de competitie nadert worden de resultaten van ons derde team minder. Voor aanvang van hun wedstrijd in de achtste competitieronde stond het team bovenaan in poule 4 E met vijf punten voorsprong op de nummer twee.

Maar ons derde team wist niet meer dan een 5-5 gelijkspel uit het vuur te slepen in de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst in de poule, de Veluwe 5.

Paul van 't Erve en invaller Chris Mulder wisten elk twee punten te scoren waar Hein Kers het bij één zege hield. Het punt in het dubbel ging naar de tegenstander.

Met nog twee wedstrijden te gaan is de voorsprong op de nummer twee geslonken tot drie punten. Maar in de volgende (uit)wedstrijd is deze nummer twee, de Brug 8, wel de tegenstander.

Als dan de Spinners 3 daar een overwinning zou weten te boeken dan zou dat wel een goede stap richting het kampioenschap zijn.

 

Week 6 (6 t/m 10 maart)

Team 1:

In de thuiswedstrijd tegen de Brug 6 zou een stevige overwinning voor de Spinners 1 voor een nog grotere voorsprong op de concurrentie in poule 2 D zorgen.

Maar dat pakte toch iets anders uit: het team uit Apeldoorn bleek (net als in de heenwedstrijd) een geduchte tegenstander voor ons eerste, ook al staat dat team op een vijfde plaats op de ranglijst. 

Wilfred Hanekamp was de sterkste man aan Emster zijde met drie overwinningen. Peter Leurink stelde enigszins teleur met slechts één zege en Johan Hanekamp bleef ook op die score steken. Het is maar goed dat het dubbel, gevormd door de  gebroeders Hanekamp, wist te winnen, anders was de koploper op een gelijk spel blijven steken.

Maar omdat de concurrentie elkaar in deze wedstrijdronde punten afsnoepte liep de Spinners 1 toch een puntje uit op de concurrentie. Zij staan nu acht punten voor op de nieuwe nummer twee Olst 1. 

Met nog vier wedstrijden te gaan ziet het er dus goed uit voor ons keurkorps.

Team 2:

In Heino trad ons tweede aan tegen Heino 4 en het verloor de wedstrijd met 8-2. Dat was een uitslag die min of meer te verwachten was, omdat Heino op de tweede plaats in 3 C staat en de Spinners laatste.

André Gramser was de beste man bij de Spinners 2, want hij was de enige die punten wist te pakken:

twee stuks. Paul Gensen en Chris Mulder gingen zonder zege naar huis. Het dubbel ging ook naar de tegenstander.

Het ziet er, met nog vier wedstrijden te gaan, niet echt goed uit voor ons tweede team. Het team staat op de zesde en laatste plaats en heeft (met nog een inhaalwedstrijd te gaan) acht punten achterstand op de concurrentie.

Maar wie weet kan het team zich oprichten en toch degradatie naar de vierde klasse voorkomen... 

Team 3:

Is aan een uitstekende serie bezig in de voorjaarscompetitie in poule 4 E. Als koploper ontvingen ze deze week Overa 2 en aan het eind van de avond stond er een mooie 7-3 zege op het (digitale) wedstrijdformulier.

Arjan Hanekamp was deze keer ongenaakbaar en pakte drie punten. Paul van 't Erve wist twee punten te pakken, waar Hein Kers het moest doen met slechts één gescoord punt. Het dubbel werd ook gewonnen door de Spinners 3. 

Ons derde team gaat hiermee nog steeds aan kop en wist zelfs een punt uit te lopen op de nummer twee: de voorsprong bedraagt nu zes punten.

Het is zaak om de goede vorm vast te houden en punten te blijven pakken om de goede klassering tot het eind (half april) vast te houden.

 

 

 

Week 1 - 5 (16 januari t/m  24 februari)

Team 1:

Toen bij aanvang van de competitie bekend werd bij welke teams de Spinners 1 in de tweede klasse was ingedeeld bestond al snel hoop op een hoge eindklassering voor het team uit Emst.

Die hoop was ingegeven door ervaringen uit vorige competities tegen deze tegenstanders en ook door de teamrating van deze teams.

Met andere woorden: een kampioenschap zat er in voor de Spinners 1!

Maar dan moet dat in de praktijk nog wel waargemaakt worden. In de eerste wedstrijden werd voorzichtig afstand genomen van de concurrentie, maar de echte klapper werd gemaakt door de belangrijkste tegenstrever ZC Aktief 1 met duidelijke cijfers (7-3) in hun eigen zaal te verslaan.
 

De uitslagen van de Spinners 1 op een rij:

1. de Brug 6 - de Spinners 1:      4-6

2. de Spinners 1 - Wijk 16 1:      10-0

3. Shot '78 1 - de Spinners 1:      4-6

4. de Spinners 1 - Olst 1:            8-2

5. ZC Aktief 1 - de Spinners 1:     3-7

De stand in 2D halverwege de competitie:

1. De Spinners 1    5 - 37

2. ZC Aktief 1        5 - 30

3. Olst 1               5 - 27
4. Shot '78 1         5 - 21
5. De Brug 6         5 - 19

6. Wijk 16 1          5 - 16

De persoonlijke resultaten van de spelers van team 1 zijn goed, maar dat mag geen verwondering wekken bij een dergelijke stand op de ranglijst. Wat wel opvalt is dat Peter Leurink, die normaal gesproken het hoogste winstpercentage heeft, op dit moment zijn teamgenoot Wilfred Hanekamp voor zich moet laten.

1. Wilfred Hanekamp:   80%

2. Peter Leurink:          73%

3. Johan Hanekamp:     60%

Team 2:

Dit team is in deze competitie ingedeeld in een zware poule in de derde klas. Vier van de vijf tegenstanders speelden in de voorgaande competitie in een hogere klasse. In de najaarscompetitie wist de Spinners 2 in de laatste wedstrijd degradatie te voorkomen, maar dat zal deze keer niet eenvoudig worden.

De uitslagen van de Spinners 2 op een rij:

1. de Spinners 2 - Heino 4:              3 - 7

2. Swift (D) 6 - de Spinners 2:          7 - 3

3. de Spinners 2 - Smash '70 (H) 6:  2 - 8

4. Batfighters 1 - de Spinners 2:       uitgesteld

5. De Spinners 2 - Vined 2:              6 - 4

De stand in 3C halverwege de competitie:

1. Swift (D) 6           5 - 34

2. Smash '70 (H) 6   5 - 27

3. Heino 4               5 - 24

4. Batfighters 1        4 - 21

5. Vined 2               5 - 20

6. De Spinners 2      4 - 14

De winstpercentages van de spelers van de Spinners 2:

1. André Gramser:    50% 

2. Chris Mulder:       42%

3. Paul Gensen:       25%

Team 3:

De Spinners 3 eindigde in de vorige competitie in de vierde klas op een tweede plaats, op een paar punten achter de kampioen. De verwachting bestond dat het team ook in deze competitie hoge ogen kon gooien in de vierde klasse, ondanks dat het team het deze competitie moest doen zonder Chris Mulder (doorgeschoven naar team 2).

Die verwachting is beslist uitgekomen, want halverwege de competitie staat de Spinners 3 fier aan kop met vijf punten voorsprong op de naaste concurrenten. Als het huidige niveau vastgehouden kan worden dan ligt een mooi einde van de competitie in het verschiet.

De uitslagen van de Spinners 3 op een rij:

1. Overa 2 - De Spinners 3:            4 - 6

2. De Spinners 3 - Shot '78 3:         7 - 3

3. De Veluwe 5 - De Spinners 3:      3 - 7

4. De Spinners 3 - De Brug 8:         5 - 5

5. Gorssel 1 - De Spinners 3:          2 - 8

De stand in 4E halverwege de competitie:

1. De Spinners 3      5 - 33

2. De Brug 8            5 - 28

3. Gorssel 1             5 - 28

4. De Veluwe 5         5 - 18

5. Overa 2               4 - 17

6. Shot '78 3            4 - 16

De winstpercentages van de spelers van de Spinners 3:

1. Hein Kers:            80%

2. Arjan Hanekamp:  75%

3. Paul van 't Erve:    60%

 

 

bottom of page