top of page

Competitie programma & resultaten

Het programma, alle actuele standen, uitslagen en persoonlijke resultaten zijn te bekijken op de website van NTTB-Oost:

 

Website NTTB-Oost

 

De competitieresultaten zijn te vinden onder Competitie > Competitieresultaten

 

Een andere mogelijkheid om het wedstrijdschema en de scores te bekijken is via de gebruikersvriendelijke website https://ttapp.nl/

Wedstrijdresultaten digitaal vastleggen

Vanaf de najaarscompetitie van 2023 wordt voor het vastleggen van de uitslagen uitsluitend nog het digitale wedstrijdformulier gebruikt. Er kan eventueel nog gebruik gemaakt worden van het aloude wedstrijdboekje voor het bijhouden van de wedstrijden, maar dat formulier hoeft niet te worden bewaard of ingeleverd bij de wedstrijdsecretaris. 

Het is de bedoeling dat alle thuiswedstrijden van de Spinners digitaal worden vastgelegd door de spelers van de Spinners.

Het digitale wedstrijdformulier kan met behulp DWF-app ingevuld worden.
Zie voor gedetailleerde informatie over de DWF-app:  https://tafeltennis.nl/competitie/het-digitale-wedstrijd-formulier/


Spelers kunnen dan zelf hun uitslagen vastleggen in deze app. Uit- en thuisspelende teams moeten aan het eind van de wedstrijd bevestigen dan de uitslag correct is ingevoerd. De wedstrijdsecretaris hoeft daarna alleen te verifiëren dat de uitslagen goed zijn ingevoerd.

Resultaten Spinners in de voorjaarscompetitie 2024
Actuele competitieweek

Week 8  (25 maart - 29 maart)

Team 1:

De Spinners 1 staat al een tijdje onderaan de ranglijst in poule 1 B, maar dat weerhoudt het team er niet van om zo nu en dan eens goed te scoren. Afgelopen week kwam Holten 1 op bezoek in de Hezebrink en dat team stond een stuk hoger op de ranglijst.

De Spinners wisten deze keer de opponenten uit Holten goed tegenstand te bieden en de einduitslag werd 5-5.

Peter Leurink en Wilfred Hanekamp waren het beste op dreef door elk twee keer te winnen; Johan Hanekamp won één partij. Het dubbel werd gewonnen door Holten.

Degradatie zal ons eerste team niet meer kunnen afwenden, maar wellicht is de vijfde en voorlaatste plaats nog haalbaar. 

Ondertussen kan de Spinners 1 zich al voorzichtig gaan voorbereiden op een nieuwe poging om kampioen te worden in de tweede klasse in de najaarscompetitie. 

Team 2:

Ons tweede team speelt eigenlijk een vreemde competitie. Vaste teamspeler Paul Gensen is al de gehele voorjaarscompetitie geblesseerd en zal waarschijnlijk ook niet meer in actie komen. Chris Mulder moest ook een paar keer afhaken en alleen André Gramser kwam tot nu toe alle keren in actie.

Dat betekent dat er vele keren een beroep op de spelers van team 3 werd gedaan om in te vallen. Dat heeft tot nu toe heel goed uitgepakt, want de koppositie in poule 4 E werd direct gepakt en er ontstond een grote voorsprong op de concurrentie.

In de achtste wedstrijd, thuis tegen Shot '78 3, werd de lijn doorgezet want de tegenstander werd met 9-1 opzij gezet. 

André Gramser en invaller Arjan Hanekamp verloren geen enkele partij en Chris Mulder was de enige die een verliespartij moest incasseren. Het punt in het dubbelspel bleef ook in Emst.

Door de 9-1 overwinning is er een voorsprong van 24 punten op de nummer 2 ontstaan. In de laatste twee wedstrijden kan deze voorsprong niet meer verspeeld worden waarmee het kampioenschap van de Spinners 2 nu al een feit is!

Team 3:

Kwam afgelopen week niet in actie, omdat er geen wedstrijd was ingepland.

 

 

Week 7  (18 maart - 22 maart)

Team 1:

Het wordt een eentonig verhaal: de Spinners 1 biedt de tegenstander stevige tegenstand, maar gaat wel met een stevige nederlaag naar huis.

Dit seizoen is ons eerste in een sterke 1e klasse-poule ingedeeld en vrijwel vanaf het begin was het duidelijk dat handhaving een zeer lastige opgave zou worden.

Deze keer, in de uitwedstrijd in bij Swift 4 in Deventer, werd er alleen door Johan Hanekamp en Peter Leurink een punt gescoord.
De einduitslag was dus 8-2 voor Swift 4.

 

Er zijn nog drie wedstrijden te gaan en degradatie is alleen in theorie nog te voorkomen. Het team kan zich gaan voorbereiden op het spelen in de tweede klasse in de najaarscompetitie en kan dan, als het meezit, weer voor een hoge klassering gaan.

Team 2:

Beleefde een matige avond bij de nummer laatst in poule 4 E: Gelvandria 1.

Het werd een 5-5 gelijkspel en dat mag je gerust een matige prestatie noemen van ons tweede team, dat met een straatlengte voorsprong op de concurrentie, koploper is.

André Gramser won twee partijen, maar moest er één opgeven. En dat telt dan als een verliespartij. Invaller Hein Kers en Chris Mulder wonnen ieder één partij.

André en Chris wonnen samen het dubbelspel.
 

De voorsprong van onze koploper op de concurrentie blijft, ondanks het gelijkspel, nog steeds groot: 19 punten. Er moeten nog drie wedstrijden worden gespeeld en het kan bijna niet anders dan dat ons tweede kampioen wordt in de vierde klas.

Team 3:

Team 3 ontving thuis Holten 3 en dat werd een spannende wedstrijd.

De Spinners 3 stond aan kop in poule 4 C, maar de tegenstander stond op slechts 5 punten achterstand. 

Vooral Arjan Hanekamp speelde een sterke wedstrijd, want hij wist zijn drie tegenstanders aan de zegekar te binden. Paul van 't Erve kwam tot één zege.

Hein Kers kon geen punt bijdragen aan de score voor de Spinners 3. 

Het dubbel ging ook verloren.

Het blijft zeer spannend op de ranglijst, want de Spinners 3 blijft op kop staan, maar de voorsprong op de teams op de (gedeelde) tweede plaats is geslonken tot 3 punten. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan om deze voorsprong te verdedigen.

Week 6  (11 maart - 15 maart))

Team 1:
In de Hezebrink kwam de Brug 5 op bezoek. In de uitwedstrijd in Apeldoorn had ons eerste een 7-3 nederlaag geleden en misschien zou er deze keer wel een betere uitslag in zitten. Dat bleek op het eind van de avond niet het geval, want de uitslag werd 9-1 voor de Brug 5. Veel van de partijen werden in vier of vijf games beslist hetgeen betekent dat er in een onderlinge partij niet veel krachtsverschil is.
Maar in bijna al deze partijen wist de tegenstander het punt binnen te halen.
Hard gestreden dus, maar met weinig effect in het eindresultaat.
Het enige punt voor de Spinners 1 werd gescoord door Wlfred Hanekamp in een van zijn enkelspelen. Peter Leurink en Johan Hanekamp bleven zonder zege. Het punt in het dubbel was ook voor de Brug.

De Spinners 1 staat inmiddels op de zesde plaats met 12 punten achterstand op het team dat op de (veilige) vierde plaats staat. Het lijkt niet echt realistisch om nog op klassebehoud te rekenen.

Team 2:
Ons tweede team ontving Torenstad 3 en zij stelden zich zelf bij binnenkomst al voor als het tweede team van Torenstad 3. Dat team blijkt uit nogal spelers te kunnen kiezen en deze keer waren niet de sterkste spelers afgevaardigd.
De Spinners 2, met deze keer Hein Kers als invaller, wisten daar wel raad mee en wonnen met dubbele cijfers: 10-0.
Hein Kers, André Gramser en Chris Mulder wonnen dus elk drie partijen en ook nog het dubbelspel.

Op de ranglijst in poule 4 E staat ons tweede inmiddels een straatlengte voor op de concurrentie (21 punten). Daarbij moet wel aangetekend worden dat er nog een inhaalwedstrijd gespeeld moet worden waarbij de voorsprong kan teruglopen. 
Maar dat het kampioenschap voor ons tweede in het verschiet ligt is wel duidelijk.

Team 3:
Het derde team moest een uitwedstrijd spelen bij de Brug, tegen team 8. Op het laatste moment moest nog een vervangende invaller gezocht worden en gelukkig was André Gramser bereid die rol op zich te nemen.
Met André is het team altijd een slag beter dan in een andere opstelling en daar werd ook nu gretig van geprofiteerd. André won zijn drie partijen, maar Paul van 't Erve en Arjan Hanekamp wisten ook twee man aan hun zegekar te binden.
Het dubbel ging deze keer wel naar de tegenpartij. Dat maakt dat de einduitslag 7-3 voor de Spinners 3 werd.

De overwinning zet de Spinners 3 nog wat vaster op de eerste plaats in poule 4 C, met vier punten voorsprong op de nummer twee.
In de resterende vier partijen moet blijken of het team het kampioenschap binnen kan halen.

Week 4  (26 februari - 1 maart)

Team 1:

Ons eerste moest helemaal naar Enschede afreizen om het op te nemen tegen DTS 3.

Dit team stond aanzienlijk hoger op de ranglijst en de kans was groot dat het weer een flinke zeperd zou worden. Dat pakte evenwel anders uit: de Spinners 1 kon goed weerstand bieden tegen deze onbekende tegenstander.

Peter Leurink was van de Spinners het beste op dreef: hij pakte twee punten. Johan en Wilfred boekten elk één individuele zege. Het duo Leurink/W. Hanekamp wist daarnaast nog het dubbelspel te winnen en daarmee was een zwaarbevochten 5-5 gelijkspel behaald.

De Spinners 1 staat hiermee nog steeds op de zesde en laatste plaats in poule 1 B, maar de achterstand op de concurrentie is niet verder opgelopen.

Team 2:

Team 2 speelde een uitwedstrijd bij de Brug, tegen team 9. Invaller van de week bij de Spinners 2 was deze keer Paul van 't Erve.

De Brug 9 speelde vorig seizoen nog een klasse hoger, maar de stand gaf al aan dat ze deze competitie niet tot de grote titelfavorieten gerekend kunnen worden. 

André Gramser is dit seizoen zeer goed op dreef bij de Spinners en ook deze wedstrijd wist hij zijn drie partijen te winnen. Paul van 't Erve deed ook een duit in het zakje met twee overwinningen. Chris Mulder hield het bij één zege.

Het dubbel Gramser/van 't Erve won daarnaast ook het dubbel.

De Spinners 2 gaan met deze 7-3 overwinning nog steeds aan kop in poule 4 E en als ze dit niveau vast weten te houden kan er maar zo een kampioenschap in zitten.

Team 3:

Olst 2 was de tegenstander van ons derde in de Hezebrink. Dat team draait, net als de Spinners, goed mee in poule 4 C. Het zou dus een pittige match worden en dat bleek wel uit de einduitslag: 5-5.

Arjan Hanekamp was deze avond de meest succesvolle speler van de Spinners 3 met twee zeges. Hein Kers en Paul van 't Erve schreven elk één overwinning bij.

Het dubbel, met Hanekamp en van 't Erve, was ook een prooi voor ons derde.

De concurrentie is sterk in deze vierde klasse poule en grote onderlinge verschillen zijn er niet. De Spinners stonden vooraf op de eerste plaats en ook met dit gelijkspel blijven ze eerste.

 

Pauzeweek  (19 -24 februari)

Team 1:

Kwam deze week niet in actie.

Team 2:

In Deventer trad team 2 in een inhaalduel aan tegen Shot '78 3.

De Spinners 2 heeft nog steeds een invaller nodig en deze keer was dat
Paul van 't Erve uit team 3. Chris Mulder kon voor het eerst in deze competitie weer voor zijn team uitkomen.

De tegenstander uit Deventer leek een pittige tegenstander te worden, maar gedurende het verloop van de wedstrijd bleken de Spinners toch meestal aan het langste eind te trekken.

Paul van 't Erve en André Gramser waren deze avond het beste op dreef, want ze wonnen elk hun drie enkelspelen en samen ook het dubbelspel.

Chris Mulder wist twee keer te zegevieren.

Daarmee was de eindstand op 1-9 in het voordeel van de Spinners bepaald.

Een stevige overwinning voor ons tweede waarmee ze nu bovenaan poule 4 E staan.

Dat is eigenlijk heel opmerkelijk, omdat het team nog niet één keer zonder invaller heeft gespeeld.

Team 3:

Kwam deze week niet in actie.

 

Week 3  (5 - 9 februari)

Team 1:

Op maandag speelde ons eerste team een uitwedstrijd bij Holten 1. 

Het werd een lastige avond voor de Spinners 1. De tegenstanders zijn ervaren

eerste-klassers die gemiddeld genomen net iets sterker bleken dan onze mannen.

Wilfred Hanekamp en Peter Leurink wisten elk nog één punt binnen te slepen, maar daar bleef het dan ook bij. Johan Hanekamp wist niet te scoren en ook het dubbelspel werd verloren.

Door de nederlaag staat de Spinners nu op de zesde en laatste plaats in poule 1 B.

Het gat met het team op de vierde plaats (de plek waarop je aan het eind van de competitie niet degradeert) is inmiddels opgelopen tot 9 punten. 

Het zal dus een lastige klus worden om degradatie naar de tweede klasse te ontlopen.

Maar wie weet vindt het team de weg naar boven toch nog op tijd.

Team 2:

Speelde deze week niet.

Team 3:

Trad in eigen dorpshuis aan tegen Heino 6. Dat team bestaat uit jonge spelers die gewend zijn om snel de aanval te zoeken om dan te scoren.

De spelers van de Spinners 3, met daarbij ook invaller André Gramser, wisten dat spel van de tegenstander goed te ontregelen om vervolgens zelf toe te slaan.

Een keurige 8-2 overwinning voor de Spinners 3 was het gevolg.

André Gramser kwam drie keer tot winst en Paul van 't Erve en Arjan Hanekamp wisten beiden ook twee punten te scoren. Tel daarbij de winst van het dubbel Arjan en Paul en de uitslag is verklaard.

Team 3 staat hiermee zowaar op de eerste plaats in poule 4 C. 

De eerlijkheid gebiedt te vermelden dat het team nu al twee een keer een beroep op invaller André Gramser heeft moeten doen en zijn maximale score heeft zeker bijgedragen aan de koppositie. Los daarvan zijn de andere spelers van team 3 goed op dreef.

Dat biedt hoop op een goede afloop van de voorjaarscompetitie.

Week 2  (29 januari - 2 februari)

Team 1:

Speelde deze week twee wedstrijden. Op woensdag stond de thuiswedstrijd tegen Swift 4 uit Deventer op het programma. Vooraf was wel duidelijk dat dit een zware pot zou worden tegen een ervaren tegenstander. De Spinners konden de tegenstanders goed partij geven, maar ze trokken uiteindelijk toch aan het kortste eind met een 3-7 nederlaag.

Peter Leurink was het meest succesvol met twee zeges. Johan Hanekamp sleepte één punt binnen, maar Wilfred Hanekamp moest drie maal in het stof bijten.

Het punt in het dubbel ging ook mee naar Deventer.

Op vrijdag moesten ons eerste naar de Brug om daar de uitgestelde wedstrijd tegen het vierde team te spelen. Dat team bleek op dit moment nog een maatje te groot voor ons eerste, want ook hier werd een 7-3 nederlaag geleden.

Dit maal waren het Peter Leurink en Wilfred Hanekamp die elk een punt scoorden.

Johan Hanekamp verloor deze keer zijn drie partijen. Het dubbel met Peter en Wilfred was deze keer wel succesvol.

Conclusie na deze week is dat ons eerste in deze voorjaarscompetitie een zware kluif zal hebben om te voorkomen dat ze uit de eerste klasse degraderen. 

Maar de competitie is nog maar net gestart en de eerste twee tegenstanders horen bij de favorieten voor het kampioenschap. Er volgen nog wedstrijden tegen teams die op papier wat zwakker zijn dan de eerste opponenten.

Team 2:

Speelde opnieuw met twee invallers. Deze keer stond de thuiswedstrijd tegen Gelvandria 1 op het programma. Vaste teamspeler André Gramser was deze avond op dreef, want hij won zijn drie partijen.

Invaller Arjan Hanekamp liet zich ook niet onbetuigd, want hij zegevierde twee keer.

De andere invaller, Paul van 'Erve, hield het bij één gescoord punt.

Het dubbelspel was een prooi voor de Spinners 2 met André en Arjan achter de tafel.

De Spinners 2 staat door de twee zeges nu op een gedeelde eerste plaats in

poule 4 E. En dat is eigenlijk wel bijzonder, omdat het nu al twee keer met twee invallers moest aantreden.

Er volgen nu twee pauzeweken voor team 2 en daarna hoopt Chris Mulder weer aan te sluiten.

Hopelijk kan het team in de rest van de competitie voldoende punten scoren om in ieder geval in de vierde klasse te blijven.

Team 3:

Moest een uitwedstrijd spelen in Holten tegen team 3 van de gelijknamige vereniging.  Ook in deze wedstrijd was een invaller nodig: André Gramser uit team 2.
Hij won ook in deze wedstrijd zijn drie partijen. 

Arjan Hanekamp wist twee keer te zegevieren en Paul van 't Erve droeg 1 punt bij.

Het dubbelspel was een prooi voor de tegenstander.

Na twee wedstrijden staat team 3 op een keurige tweede plaats in poule 4 C.

Er valt nog niet veel te zeggen over de kansen van team 3 in deze competitie, maar de start is in ieder geval goed.

Week 1  (22 - 26 januari)

Team 1:

De wedstrijd de Brug 5 - de Spinners 1, die gepland stond voor 26 januari, is op verzoek van de Spinners verzet naar vrijdag 2 februari.

Team 2:

De Spinners 2 moet de competitie beginnen met twee geblesseerden: Paul Gensen en Chris Mulder zijn beiden een tijdje uit de running, maar verwachten over een tijdje weer aan te kunnen sluiten.

Bij de uitwedstrijd tegen Torenstad 3 waren Hein Kers en Arjan Hanekamp uit team 3 bereid gevonden om in te vallen. 

André Gramser was de enige vaste speler van het team die aan de start verscheen en hij was ook degene die de meeste punten pakte: drie.

Arjan Hanekamp was op goed op dreef met twee zeges. Bovendien pakte hij met André ook het punt in het dubbel.

Hein Kers kon geen bijdrage leveren aan het puntentotaal van de Spinners 2.

Maar de eindzege was voor de Spinners: 6-4.

Al met al een goede start voor het team dat een beetje gemankeerd de competitie in poule 4 E begint.

Team 3:

Thuis stond de wedstrijd tegen de Brug 8 op het programma.

De Brug 8 is gedegradeerd uit de derde klasse en dan houd je eigenlijk een beetje rekening met een stevige nederlaag voor de Spinners 3, maar dat pakte anders uit.

Het werd een zwaarbevochten 5-5 gelijkspel en dat is beslist verdienstelijk voor ons derde team.

Arjan Hanekamp was de sterkste man met drie zeges. Paul van 't Erve wist twee punten binnen te halen waar Hein Kers het zonder overwinning moest doen.

Het dubbel werd verloren en dat mag gezien het matige winstpercentage op dit onderdeel in het verleden niet als verrassing worden gezien.

We mogen concluderen dat het derde team de competitie goed is begonnen en dat het mag hopen op een goede eindklassering in poule 4 C.

bottom of page