top of page

Resultaten Spinners in de najaarscompetitie 2021

De competitie die in september is gestart kent voorlopig slechts 5 wedstrijden, oftewel een halve competitie. Dat heeft de NTTB zo besloten om in ieder geval weer een competitie te kunnen afronden, voor het geval het coronavirus toch weer om zich heen grijpt in het najaar. Als deze halve competitie is afgerond en er is geen reden om de competitie niet te hervatten dan volgt er in november-begin december nog een soort play-off voor zowel de bovenste als de onderste teams op de ranglijst. Zie competitiebulletin 2 op de site van de NTTB-Oost voor meer informatie. 
Zie https://oost.nttb.nl/afdelingscompetitie/afdelingscompetitie-algemeen/documenten/

Aanvulling op 7 november 2021: In het weekend van 13 november zal het speelschema voor de nacompetitie bekend worden gemaakt.

Nacompetitie Week 1 (  22 november t/m 26 november)

Team 1:

Kwam niet actie, omdat er geen wedstrijd was ingepland voor het team. 

Team 2:

Kwam niet actie, omdat er geen wedstrijd was ingepland voor het team.

Team 3:

Was het enige team van de Spinners dat in actie kwam. Tegenstander Emmeloord 2 had in eigen huis niemand van het eigen team bereid/in staat gevonden om te spelen en daarom speelde de Spinners 3 tegen invallers van Emmeloord 3. Deze spelers leverden nog aardig wat tegenstand, ondanks dat hun eigen team twee klassen lager speelt. 

Chris Mulder won drie partijen en Arjan Hanekamp en Paul van 't Erve versloegen elk twee tegenstanders.

Maar deze overwinning zal uiteindelijk waarschijnlijk nutteloos blijken, omdat het zeer onwaarschijnlijk lijkt dat de najaars-nacompetitie nog wordt uitgespeeld. 

 

Week 4 en 5 ( 25 oktober t/m 5 november)

Team 1:

In de twee wedstrijden die team 1 speelde moest een vervanger voor Peter Leurink opgesteld worden en dat was in beide gevallen Paul Gensen uit team 2. Dat Paul niet dezelfde resultaten boekte als Peter normaal gesproken zou doen was geen verrassing en dat mag Paul zeker ook niet aangerekend worden als je een klasse hoger moet invallen.

In de eerste wedstrijd werd de Brug 5 thuis in de Hezebrink ontvangen. Het werd een spannende match die krap in het voordeel van de Brug 5 uitviel: 4-5. Wilfred Hanekamp was het beste op dreef en won twee partijen. Johan Hanekamp won één partij en invaller Paul Gensen wist ook een punt bij te dragen aan de score van zijn team.

In wedstrijd twee stond de uitwedstrijd bij Swift 6 in Deventer op het programma en ook nu werd het een spannende pot die nipt door de tegenstander werd gewonnen: 5-4. Wilfred wist het leeuwendeel van de punten voor de Spinners binnen te slepen: drie. Johan voegde daar één winstpunt aan toe, waar Paul het moest doen zonder score voor zijn team.

Het zijn op zich geen beroerde resultaten, zeker gezien de afwezigheid van Peter Leurink, maar aangezien de concurrentie net iets beter wist te scoren eindigt de Spinners 1 nu op plek 4 met 24 punten in de voorrondes in poule 2C. Dat is op slechts 1 punt achterstand op de nummers 2 en 3 die beiden 25 punten binnensleepten.

Dat betekent wel dat de Spinners 1 nu in de degradatie-playoffs terechtkomt, die over twee weken zullen starten.

Team 2:

In de eerste wedstrijd, uit in Apeldoorn bij Futura1, deden de Spinners goede zaken door met 3-6 te winnen.

Piet Daems was als vanouds bezig, want hij wist al zijn tegenstanders aan de zegekar te binden.

André Gramser kwam twee keer tot een overwinning en Paul Gensen wist één punt te scoren.

Met deze zege wist het team een goede uitgangspositie voor de laatste wedstrijd te realiseren.

Maar in de laatste wedstrijd, thuis tegen Trias 5, moest team het helaas stellen zonder André Gramser. André werd vervangen door Chris Mulder uit team 3.

Het werd een stevige wedstrijd in Emst, maar aan het eind stond er een 3-6 nederlaag voor de Spinners 2 op het wedstrijdformulier. Piet Daems, Paul Gensen en Chris Mulder wisten elk één zege te laten aantekenen.

Deze 3-6 uitslag was toch wel een beetje een domper, omdat het team (net als team 1) nu als vierde eindigt (in 3D) en in de degradatiepoule  terechtkomt. 

Team 3:

Was uiteindelijk de positieve verrassing bij de verdeling van de plekken in de promotie-playoffs bij de teams van de Spinners. 

In week 4 werd in de Hezebrink Emmeloord 2 ontvangen en na een pittige wedstrijd moest team 3 met een 4-5 nederlaag genoegen nemen. Chris Mulder scoorde 3 punten en het overige punt werd door Arjan Hanekamp binnengehaald. Paul van 't Erve bleef zonder zege. 

In de laatste wedstrijd, in week 5, moest het team in Wezep aantreden tegen het vierde team van die vereniging.

Dat leverde een verrassende 3-6 overwinning voor de Spinners 3 op. Verrassend, omdat Wezep 4 de wedstrijd inging met 3 punten voorsprong op de Spinners. De uitslag zorgde ervoor dat de Spinners 3 en Wezep 4 beide op 21 punten eindigden, maar doordat de onderlinge wedstrijd in het voordeel van het team uit Emst uitviel eindigden zij op de derde plaats en mogen uitkomen in de promotie-playoffs. 

Week 3 ( 4 oktober t/m 8 oktober)

Team 1:

In de uitwedstrijd bij de Veluwe 3 in Apeldoorn moest ons eerste team een beroep doen op een invaller uit team 2: Piet Daems. Piet deed het als invaller uitstekend, want hij won twee partijen. Wilfred Hanekamp deed het nog beter door 3 zeges te laten bijschrijven. Johan Hanekamp wist één zege te behalen en dat leverde alles bij elkaar een 6-3 overwinning voor de Spinners 1 op. Dat is een puike prestatie, want tegenstander de Veluwe 3 stond voorafgaand aan deze match nog bovenaan de ranglijst.

Na drie wedstijden staat de Spinners 1 nu op de, met de Veluwe 3 gedeelde, eerste plaats in poule 2C.

Het ziet er voorlopig goed uit voor ons eerste team, maar het blijft oppassen geblazen, want de verschillen op de ranglijst zijn niet heel groot. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan voor de voorlopige eindstand is bepaald. Die voorlopige eindstand bepaalt of een team in de play-offs voor promotie of voor degradatie terechtkomt.

Er volgen nu twee weken waarin er geen wedstrijden zijn gepland vanwege de herfstvakanties in de regio's waar onze competitie wordt gespeeld (Noord en Midden).

Team 2:

Had een zware dobber aan tegenstander Swift 8 uit Deventer. In Emst moesten de Spinners genoegen nemen met een kleine nederlaag: 4-5. De Spinners konden gelukkig wel hun sterkste man André Gramser weer opstellen en dat leverde direct 2 punten op voor de Emstenaren. Paul Gensen en Piet Daems bleven beiden op één overwinning steken.

Het staat heel dicht bij elkaar op de ranglijst in poule 3D, maar de Spinners staan wel vijfde en die positie zal aan het eind van de rit (na vijf wedstrijden) niet genoeg zijn om de play-offs om degradatie te ontlopen.

Kortom, er is werk aan de winkel voor team 2, maar de terugkeer van André biedt wel hoop om dat doel te kunnen realiseren.

Team 3:

Op bezoek bij Smash-in 2 in Ens in de Noordoostpolder wist ons derde team een benauwde 5-4 zege te boeken. 

Hein Kers en Arjan Hanekamp verzorgden met elk twee zeges een behoorlijke bijdrage aan de overwinning; Chris Mulder wist daar slechts één punt aan bij te dragen. 

Door deze krappe overwinning staan de Spinners nu op de gedeelde vierde plaats. Ook voor dit team geldt dat er nog stevig geknokt moet gaan worden om na vijf wedstrijden bij de eerste drie te eindigen, maar onmogelijk is dat niet gezien het geringe onderlinge verschil in punten in poule 4C.

Week 2 ( 27 september t/m 1 oktober)

Team 1:

In Emst trad ons eerste team aan tegen een sterke tegenstander: Kampenion 7. Dat bleek wel doordat de eerste drie wedstrijden allemaal door Kampenion werden gewonnen.

Maar de Spinners herstelden zich behoorlijk van deze achterstand, want aan het eind van de avond bleek het verschil nog maar één punt: 4-5. Een nederlaag weliswaar, maar een draaglijke. Peter Leurink en Wilfred Hanekamp zorgden beiden voor twee punten; Johan Hanekamp bleef zonder overwinning.

Op de ranglijst staat de Spinners 1 nu op een keurige tweede plaats in 2C, maar er staat het team nog een drietal lastige tegenstanders te wachten, dus het blijft oppassen geblazen om in het bovenste deel van de ranglijst te eindigen.

De teams die na deze halve competitie bij de eerste drie eindigen mogen in de vervolgcompetitie onderling bepalen wie er promoveert. De onderste drie moeten onder elkaar uitmaken wie er degradeert en het is dus zaak om weg te blijven van deze posities.

Team 2:

In Apeldoorn moest team 2 aantreden tegen de Lieverdjes 1. Het werd een lastige avond voor Piet Daems, Paul Gensen en invaller Paul van 't Erve. De Lieverdjes won met 7-2 en dat was, als je de onderlinge ratings bekijkt, niet heel verrassend. Piet Deams en Paul Gensen wonnen elk één wedstrijd en Paul van 't Erve wist niet te winnen, maar dat is niet heel verrassend als je een klasse hoger moet invallen.

De Spinners 2 staan nu op de vierde plaats in 3D en dat is een lastige plaats als je daar op het einde van de huidige, halve competitie eindigt (zie team 1). Maar er is hoop voor het tweede, want André Gramser hoopt volgende week zijn rentree te maken. Als André meespeelt en op dreef is, zo leert de ervaring, dan regent het punten voor de Spinners 2.

Team 3:

Had iets goed te maken na de eerste wedstrijd die met 9-0 werd verloren. Dat lukte, want tegenstander Vined 3 werd in de Hezebrink verslagen. Vined 3 is een bekende tegenstander voor ons derde en er worden altijd stevige onderlinge potjes gespeeld, maar nu vielen de meeste daarvan in het voordeel van de Spinners uit: 6-3.

Chris Mulder won drie partijen, Hein Kers zegevierde twee maal en Arjan Hanekamp hield het op één zege.

De Spinners staan met dit resultaat op de vijfde plaats in 4C, maar de onderlinge verschillen tussen de teams lijken niet al te groot. Als de Spinners de opgaande lijn weten vast te houden dan gloort er hoop voor het team.

Week 1 ( 20 september t/m 24 september)

Team 1:

Moest op pad naar Hattem om het op te nemen tegen Smash '70 5. Het werd een goede uitslag voor de Spinners, want een 6-3 zege mag je wel zo noemen. Bij de tegenstanders was één man die te sterk was voor elk van de Spinners, maar de andere twee spelers van Smash '70 wisten de spelers van ons eerste niet van een zege af te houden.

Dat houdt in dat zowel Peter Leurink, Wilfred Hanekamp als Johan Hanekamp twee punten wisten te scoren.

De eerste zege is een goede start in poule 2C en de gescoorde punten zullen waarschijnlijk hard nodig zijn om goed mee te draaien want veel van de komende opponenten hebben een goede Elo-rating en vormen dus normaal gesproken zware tegenstanders.

Team 2:

Had een zware avond, thuis tegen ETTV 2 uit Eerbeek. In maar liefst 6 van de 9 onderlinge wedstrijden waren 5 games nodig om de winnaar te bepalen. Vaak was dat toch een speler van de Spinners 2, want aan het eind van de avond stond de Spinners 2 op het wedstrijdformulier als winnaar vermeld met 6-3 als uitslag.

Piet Daems, nestor van het team, was als vanouds koelbloedig en wist al zijn drie partijen te winnen. Paul Gensen kwam daarbij in de buurt met twee zeges, maar invaller uit het derde Chris Mulder wist slechts één keer aan het langste eind te trekken.

Het team zal in de komende periode regelmatig een invaller uit team 3 nodig hebben, dus het zal niet eenvoudig worden om een rol van betekenis te spelen in poule 3D, maar de spelers zijn uiterst gemotiveerd en daarmee moet het toch lukken om goede scores te behalen.

Team 3:

Toog naar het, voor dit team, onbekende 's Heerenbroek (nabij Zwolle) en kwam van een zeer koude kermis thuis met een 9-0 nederlaag.

Hein Kers, Arjan Hanekamp en Paul van 't Erve hadden eenvoudigweg niet veel in brengen en leden een terechte nederlaag. Het gebrek aan wedstrijdritme zal ermee te maken hebben, want daar hebben veel spelers last nu last van nadat ze bijna een jaar geen competitie hebben kunnen spelen.

Er valt nog weinig te zeggen over het verdere verloop van de competitie, maar vast staat wel dat het niveau van team 3 nog wat omhoog moet om goed mee te kunnen draaien.

bottom of page