top of page

Resultaten Spinners in de najaarsjaarscompetitie 2020

De najaarscompetitie is gestart nadat de voorafgaande voorjaarscompetitie gestaakt moest worden vanwege de coronapandemie.

De hoop was dat deze competitie door het nemen van de nodige beschermende maatregelen wel uitgespeeld kon worden. Dat bleek echter ijdele hoop: na het spelen van drie competitierondes moest de competitie gestaakt worden, omdat het aantal coronabesmettingsgevallen in ons land in het najaar weer verontrustend opliep. 

Week 3 ( 5 oktober t/m 9 oktober)

Team 1:

Kreeg thuis ZC Aktief 1 op bezoek en wist dat het zware wedstrijd tegemoet ging. ZC Aktief 1 was ook in de vorige competitie in de poule van de Spinners 1 ingedeeld en dat waren toen ook pittige wedstrijden. In deze partij dreigde het helemaal verkeerd af te lopen voor ons eerste team, want de tegenstander stond op een gegeven moment met 5-1 voor. Maar gelukkig wisten de Spinners de laatste drie wedstrijden in hun voordeel te beslissen, waardoor slechts een kleine 4-5 nederlaag genoteerd moest worden.

Peter Leurink komt langzaamaan weer op zijn gebruikelijke niveau en boekte twee zeges. Johan en Wilfred konden elk één punt bij laten schrijven. De Spinners 1 staat inmiddels op een derde plek in 2 D en het heeft er alle schijn van het wel twee teams onder zich kan houden, waardoor degradatie niet nodig zal zijn. Een strijd om de titel lijkt momenteel niet aan de orde.

Team 2:

In Deventer moest de Spinners 2 aantreden tegen Swift 8 en dat leverde zowaar een 5-4 zege voor de Emstenaren op. 

Dat betekende de eerste zege voor het team in deze competitie en dat was dus een leuke opsteker.

Piet Daems en Paul Gensen scoorden allebeide twee punten en invaller Chris Mulder hield het bij één zege.

De poule waarin team 2 uitkomt bestaat uit slechts 5 teams, omdat het team van Harderwijk door corona is teruggetrokken uit de competitie.

Team 2 staat nu derde met 11 punten, maar de stand zegt nog niet heel veel, omdat vier van de zes teams een wedstrijd minder hebben gespeeld. Het is dus lastig te zeggen hoe zich dat gaat ontwikkelen.

Team 3:

Treft net als in de vorige competities meestal gelijkwaardige tegenstanders, waardoor het bijna altijd interessante wedstrijden speelt. Nu was ZC Aktief 2 de tegenstander op de thuisbasis van de Spinners, de Hezebrink.

De uitslag van deze ontmoeting was 5-4 voor de Spinners 2 en dat gaf de verhoudingen goed weer.

Chris Mulder scoorde drie punten en Hein Kers en Paul van 't Erve scoorden elk één punt.

De Spinners staan inmiddels met 14 punten op de gedeelde derde plaats en voorzichtig kan gesteld worden dat een plek in de middenmoot aan het eind van de competitie tot de mogelijkheden moet behoren.

Meedraaien in de top lijkt voorlopig met de huidige vorm van de spelers niet echt reëel. 

Week 2 ( 28 september t/m 2 oktober)

Team 1:

Moest iets goedmaken na de pijnlijke thuisnederlaag tegen titelkandidaat de Veluwe 3 in de vorige week.
Het moet gezegd dat dit uitstekend lukte, want tegenstander Olst 1 werd thuis in de Hezebrink met 8-1 aan de zegekar gebonden.

Wilfred Hanekamp en Peter Leurink waren het beste op dreef en bleven allebei ongeslagen. De enige die een puntje aan de tegenstanders moest laten was Johan Hanekamp.

Het is lastig om te zeggen of de Spinners uiteindelijk nog mee kunnen doen in de strijd om het kampioenschap. Daarvoor is de competitie nog te vers, maar het kan zo maar zijn dat ons eerste team zich blijvend herstelt na de aarzelende start en daadwerkelijk bovenin mee doet.

Team 2:

De Brug 9 was de tegenstander van ons tweede team in de Hezebrink en bij zo'n teamnummer heb je niet direct het idee dat er een geduchte tegenstander op bezoekt komt, maar dat bleek heel anders uit te pakken.. De opponenten uit Apeldoorn bleken heel wat in hun mars te hebben en lieten ons tweede met 2-7 in het stof bijten.

Aart Schurink en Paul Gensen konden elk nog één punt bijschrijven op het wedstrijdformulier. Piet Daems moest drie maal buigen voor de tegenstanders. 

Team twee staat inmiddels in de onderste regionen in poule 3 F, maar er is nog voldoende gelegenheid om zich daar uit te spelen.

Het team heeft wel een excuus voor het matige begin van de competitie, want hun sterkste man André Gramser kan door de coronamaatregelen helaas voorlopig niet in actie komen.

Team 3:

Team 3 ontmoette Torenstad 2 in de Hezebrink en moest flink aan de bak om punten binnen te harken.

Uiteindelijk waren dat er vier en dat hield in dat de tegenstander de wedstrijd won, omdat die logischerwijs vijf punten scoorde.

Paul van 't Erve speelde uitstekend en wist twee maal te zegevieren. Chris Mulder wist ook twee punten binnen te halen.

Arjan Hanekamp heeft zijn goede vorm uit de voorjaarscompetitie nog niet terug, want hij bleef zonder zege.

Het lijkt vooralsnog een plek in de middenmoot te worden voor ons derde team, maar ook voor dit team geldt: de competitie is (hopelijk) nog lang. 

Week 1 ( 21 t/m 25 september)

Team 1:

Speelde thuis tegen het sterke de Veluwe 3 uit Apeldoorn en ging met 1-7 de boot in. Dat was wel een andere ervaring dan bij de afgebroken competitie in het voorjaar toen de Spinners in hun poule fier bovenaan stonden en waarschijnlijk op weg waren naar het kampioenschap... Dat telt echter niet meer en de realiteit is dat er nu sterkere tegenstanders in de huidige tweede klas poule opgesteld staan. Degene die nog het best tegenstand wist te bieden en die het enige punt voor de Spinners wist te scoren was Johan Hanekamp. Peter Leurink en Wilfred Hanekamp boden dapper tegenstand tegen de uitstekend spelende tegenstander, maar wisten niet te scoren. Wilfred had daarbij als excuus dat een knieblessure hem parten speelde. 

Ons eerste team zal zich waarschijnlijk in de volgende wedstrijden wel weten te herstellen, maar een toppositie ligt voorlopig nog ver weg.

Team 2:

Kwam thuis in actie tegen GTC 2 uit Genemuiden. Het werd een spannende pot die nipt in het voordeel van de tegenstander uitviel: 4-5. Grote man aan Emster zijde was Aart Schurink met drie overwinningen. Paul Gensen wist één zege te boeken en Piet Daems bleef deze keer zonder zege.

Het is lastig te zeggen wat de kansen zijn voor team om opnieuw bovenin mee te draaien in hun derde klas poule.

Volgens de teamrating zouden ze daar zeker toe in staat moeten zijn, maar het gezien het feit dat hun sterkste man door de coronaperikelen voorlopig waarschijnlijk niet in actie komt zal dat lastig worden.

De tijd zal het uitwijzen.

Team 3:

Swift 11 uit Deventer was de tegenstander die thuis in Emst werd ontvangen. Het werd een zwaarbevochten 5-4 overwinning voor ons derde team. Hein Kers en Arjan Hanekamp schreven elk twee punten bij op het wedstrijdformulier en Paul van 't Erve wist één maal te zegevieren. Ook hier is het niet eenvoudig om te voorspellen wat de kansen van de Spinners zijn op een plek bovenin.

Het lijkt er ieder geval niet op dat voor de Spinners 3 een strijd in de onderste regionen van deze vierde klasse poule aanstaande is; daarvoor heeft het team zich in de afgelopen competities in de vierde klasse voldoende bewezen.

bottom of page