top of page
Actuele competitieweek
Resultaten Spinners in de najaarscompetitie 2022

Week 10 (21 november t/m 25 november)

Team 1:

De nederlaag in de voorlaatste competitieweek tegen de Brug 5 had de Spinners afhankelijk gemaakt van het resultaat van de Brug 5 in de laatste competitieweek. De Brug 5 stond 3 punten voor op de Spinners en alleen een wonder zou ervoor kunnen zorgen dat de titel in 2 C alsnog naar Emst ging.

Maar dat wonder kwam er niet: de Spinners wonnen weliswaar met 8-2 van Swift 5, maar de Brug 5 won zijn wedstrijd met 7-3 en daarmee pakten zij het kampioenschap.

In de wedstrijd tegen Swift 5 waren Peter Leurink en Wilfred Hanekamp ongenaakbaar met 3 punten voor beide spelers. Johan Hanekamp hield het bij één gescoord punt.

In de voorjaarscompetitie mag het team opnieuw proberen om weer eens kampioen te worden in de tweede klasse.

Team 2:

Het was bijzonder spannend voor team 2 in de laatste wedstrijd van de competitie. Er moesten minimaal 5 punten gescoord in de thuiswedstrijd tegen de Veluwe 4 om de concurrent in de strijd tegen degradatie, Futura 1, onder zich te houden.

Invaller van de week was Arjan Hanekamp die zich uitstekend weerde, want hij won twee partijen. 

Datzelfde deden vaste teamspelers André Gramser en Paul Gensen en omdat ook het dubbelspel werd gewonnen door de Spinners stond er aan het eind van de avond een 7-3 overwinning op het wedstrijdformulier. Dat was voldoende om de vierde plaats in 3 C vast te houden en daarmee was klassebehoud een feit.

Voor volgend seizoen moet bekeken worden hoe het team dan wordt samengesteld, omdat de situatie in de afgelopen competitie waarin elke week een invaller uit team 3 nodig was, niet houdbaar is.

Team 3:

Speelde een soort van finale tegen het team dat bij het begin van de laatste competitieweek medekoploper was: Wijk 16 2. In Deventer moest de Spinners 3 het deze keer opnemen tegen twee van de spelers van Wijk 16 2 met een hoge rating, een rating die je normaliter niet tegenkomt in de vierde klasse.

Het was dus sowieso een lastige opgave voor de Spinners om minimaal gelijk te spelen, want dat was nodig om kampioen in 4 C te worden.

De Spinners verkochten hun huid duur, maar dat kon niet voorkomen dat Wijk 16 met 7-3 won. Weg kampioenschap voor team 3, maar wel tot het laatst meegestreden om de titel, waar in de vorige competitie het team nog degradeerde uit diezelfde vierde klasse.

Chris Mulder pakte twee punten, Arjan Hanekamp zegevierde één keer en Paul van 't Erve bleef zonder zege.

Volgend seizoen mag het team het opnieuw proberen in de vierde klasse.

week 9 (14 november t/m 18 november)

Team 1:

Op het programma stond de allesbeslissende thuiswedstrijd tegen de Brug 5.

Voorafgaand aan deze wedstrijd in poule 2C stond koploper de Brug 5 slechts 1 punt voor op ons eerste. De spelers van de Spinners 1 waren er dan ook op gebrand om te winnen van de tegenstanders uit Apeldoorn, al was het maar een kleine zege.

Maar dat bleek in de praktijk toch te lastig te zijn en de tegenstander trok uiteindelijk met een 6-4 overwinning aan het langste eind.

Wilfried Hanekamp pakte van de Spinners nog de meeste punten: 2. Peter Leurink en Johan Hanekamp moesten zich tevreden stellen met elk één punt. Het dubbel ging naar de tegenstander.

In de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie staat voor de Spinners nog een thuiswedstrijd tegen Swift 5 op het programma, maar of daarin de achterstand van drie punten, + 1 vanwege het onderlinge resultaat, op de Brug 5 goedgemaakt kan worden... 

Team 2:

In Apeldoorn was de Lieverdjes 1 de gastheer voor ons tweede. De Lieverdjes stond stevig op de eerste plaats en wist niet geheel verrassend met 7-3 van de Spinners 2 te winnen. André Gramser en Paul Gensen pakten elk een punt en invaller Paul van 't Erve wist weliswaar geen enkelpartij te winnen, maar pakte samen met André wel het punt in het dubbelspel. Dat was knap, want deze tegenstander had deze competitie nog geen enkel dubbel verloren.

De drie punten die de Spinners deze week binnenhaalden konden niet voorkomen dat het team terugzakte naar de vijfde plaats. In laatste wedstrijd, thuis tegen nummer laatst de Veluwe 4, moet team 3 een goede uitslag behalen en hopen dat concurrent Futura 1 minder punten scoort in zijn laatste wedstrijd.

In dat geval is degradatie naar de vierde klas voorkomen.

Team 3:

Moest het thuis opnemen tegen het team op de laatste plaats in poule 4C: ETTV 2 uit Eerbeek. In de uitwedstrijd hadden de Spinners 3 al een lastige avond tegen deze tegenstander en dat was deze keer eigenlijk niet anders. Ook nu was de uitslag 7-3 in het voordeel van de Spinners.

Chris Mulder wist drie keer te winnen en Hein Kers en Arjan Hanekamp schreven elk twee winstpartijen bij. Het punt in het dubbelspel ging naar de tegenstander.

Je zou denken dat de concurrent voor de titel, Wijk 16 2, van deze wat mindere score van de Spinners 3 zou profiteren door zelf een betere uitslag neer te zetten, maar dat was niet geval.

Wijk 16 2 won zelf met 6-4, waardoor beide teams (Wijk 16 2 en de Spinners 3), nu 59 punten hebben. 

Op 21 november vind dan de "finale" van de competitie plaats als Wijk 16 2 ons derde team ontvangt.

Ons derde team heeft 5 punten nodig om zich kampioen te mogen noemen en dat zou natuurlijk een enorme verassing zijn voor dit team dat in de vorige competitie (weliswaar in een iets andere samenstelling) nog degradeerde uit de vierde klasse!

Maar we mogen niet vergeten dat Wijk 16 2 spelers kan opstellen die stuk voor stuk een hogere rating hebben dan de spelers van ons derde.... 

Maar spannend is het sowieso!

 

week 8 (31 oktober t/m 4 november)

Team 1:

In de uitwedstrijd bij Trias 4 deed de Spinners 1 wat het als kampioenskandidaat eigenlijk hoort te doen, stevig winnen van een laaggeplaatste tegenstander. Het werd 9-1 voor de Spinners tegen de rode lantaarndrager in poule 2 C uit Twello.

De enige die een puntje aan de tegenstander moest laten was verrassend genoeg de sterkste man van het team: Peter Leurink. Wilfred en Johan Hanekamp behaalden de maximale score van drie punten.

Het dubbel werd ook gewonnen door de Spinners.

Door deze overwinning is de spanning aan de top weer helemaal terug, want koploper de Brug 4 staat nu nog maar 1 punt voor op ons eerste. Aankomende woensdag is de ontmoeting tussen deze beide titelkandidaten in de Hezebrink en het zou mooi zijn als ons eerste team daar goed weet te scoren.

Team 2:

Was als enige team van de Spinners ook in de voorafgaande week actief. In die wedstrijd (in de 7e speelweek) speelde de Spinners 3 uit bij Futura 1, een concurrent in de strijd tegen degradatie.

Het werd in Apeldoorn 5-5, waarbij uitblinker André Gramser drie punten wist te scoren. Paul Gensen en invaller Arjan Hanekamp scoorden elk één punt.

In de afgelopen week was Vined 2 te gast in de Hezebrink. Vined stond op de tweede plaats en had de thuiswedstrijd tegen de Spinners 2 overtuigend gewonnen met 9-1. Maar deze keer waren de verhoudingen anders en dat lag vooral aan André Gramser. Hij is veel fitter dan een tijdje geleden en dat zorgde ervoor dat hij zijn drie partijen met overtuiging wist te winnen.

Paul Gensen en invaller Chris Mulder droegen elk één punt bij aan de score voor de Spinners 3. Het punt in het dubbel ging naar de tegenstander.

Met deze twee gelijke spelen staan de Spinners 2 nog steeds op de vierde plaats in poule 3 C (een plek net boven de degradatiestreep), maar concurrent Futura 1 hijgt in hun nek. Zij staan maar één punt achter de Spinners.

Het is zaak om in de laatste twee wedstrijden van de competitie zoveel mogelijk punten binnen te harken om het degradatiespook op afstand te houden. 

Team 3:

Het team draait eigenlijk tot ieders verbazing nog steeds mee in de kop van poule 4 C. Vorig seizoen was het team namelijk gedegradeerd uit de vierde klasse, maar door een verzoek in te dienen om toch in de vierde klasse te mogen uitkomen (aangevuld met een hogere teamrating door het toevoegen van Chris Mulder aan het team) was team 3 toch weer in de vierde klasse ingedeeld.

Deze week toog team 3 naar Gorssel om te spelen tegen het eerste team van die club.

De uitslag werd 7-3 voor de Spinners en Arjan Hanekamp scoorde daarbij de meeste punten: drie.

Paul van 't Erve en Hein Kers deden daar weinig voor onder met elk twee zeges. Het dubbel was deze competitie vaak een prooi voor de Spinners 3, maar deze keer niet.

Er staan nog twee wedstrijden op het programma en het is dringen aan de top: Wijk 16 2 staat eerste met één punt voorsprong op de Spinners.

Het blijft waarschijnlijk spannend tot aan de laatste speelronde als Wijk 16 de Spinners thuis ontvangt.

Pauzeweek (17  t/m 21 oktober)

Team 1:

Speelde de thuiswedstrijd tegen de Veluwe 3, die oorspronkelijk gepland was op 26 oktober, afgelopen week vooruit, omdat de spelers van de Spinners in de herfstvakantie niet beschikbaar waren.

De enig beschikbare mogelijkheid voor deze wedstrijd was op dinsdag 18 oktober, maar dan wel in de zaal van de Veluwe in Apeldoorn. Maar het bleef wel de thuiswedstrijd voor de Spinners.

Peter Leurink was zoals meestal de beste man bij de Spinners met drie overwinningen.

Wilfred Hanekamp pakte twee punten en zijn broer Johan hield heb bij één zege. Het punt in het dubbel ging naar de tegenstander.

Na deze zege staan de Spinners voorlopig aan kop in 2 C, maar de concurrentie heeft nog een wedstrijd tegoed. Waarschijnlijk zullen de Spinners na komende week nog iets meer achterstand hebben op koploper de Brug 5 dan aan het eind van speelweek 6.

Team 2:

Speelde niet in de pauzeweek.

Team 3:

Wist met de grootst mogelijke moeite een overwinning te boeken in de thuiswedstrijd tegen Warnsveld 3: 6-4.

In de uitwedstrijd was nog een eclatante 9-1 overwinning behaald op deze tegenstander, maar nu ging het een stuk minder met de Spinners. Chris Mulder en Hein Kers boekten elk twee zeges en Arjan Hanekamp ging met één punt naar huis. Het dubbel is in deze competitie vaak een sterk punt van ons derde team en dat was ook nu het geval: de overwinning ging naar de Spinners.

De stand na 7 wedstrijden is vertekend, want de Spinners 3 heeft een wedstrijd meer gespeeld, maar staat wel 7 punten voor op nummer twee Wijk 16 2.

Het zal waarschijnlijk spannend blijven in poule 4 C tot aan het eind van de najaarscompetitie.

 

 

Week 6 (10  t/m 14 oktober)

Team 1:

In de Hezebrink kwam ZC Aktief 1 op bezoek. Dat is een tegenstander die, net als de Spinners 1, meedraait in de bovenste regionen van poule 2 C. In de uitwedstrijd werd een 5-5 einduitslag bereikt en misschien was het mogelijk nu een iets betere score te behalen.

Maar die betere score kwam er niet: het werd ook nu 5-5. Peter Leurink pakte de meeste punten: 2.

Johan en Wilfred scoorden elk 1 punt en het andere punt voor de Spinners werd gescoord in het dubbelspel.

Ondertussen is koploper de Brug 5 weer een puntje uitgelopen op nummer twee de Spinners 1.

Het verschil is nu opgelopen tot vier punten en er zijn nog vier wedstrijden om dat verschil te overbruggen.

Team 2:

Heeft de smaak te pakken, want net als in de vorige wedstrijd werd een overwinning behaald.

Nu werd de Brug 7 thuis met 6-4 verslagen en dat is een puike prestatie, omdat de Brug 7 op de tweede plaats in poule 3 C stond en de Spinners 2 op de gedeeld vierde plaats. 

Paul Gensen behaalde de maximale score met drie punten en André Gramser deed daar weinig voor onder met twee punten. Invaller Paul van 't Erve liet zich ook niet onbetuigd en pakte 1 punt. Het dubbel was wel voor de tegenstanders.

Met deze zege heeft de Spinners 2 nu één punt afstand genomen van de degradatieplaatsen in de poule.

Er zijn nog vier wedstrijden te gaan om dat te bestendigen.

Team 3:

Zakt een beetje weg na een serie goede uitslagen in het begin van de competitie. In Deventer, op bezoek bij Swift 10, moest het team een 6-4 nederlaag incasseren.

Dat was de eerste nederlaag voor het team in deze competitie. Het kan ook moeilijk een onverdiende nederlaag genoemd worden, want de tegenstander was over het algemeen iets sterker.

De Spinners kregen daarbij nog een soort van gratis punt doordat één van de tegenstanders na zijn tweede wedstrijd moest afhaken.

Hein Kers speelde daardoor slechts twee partijen en hij kwam daarin niet tot een overwinning. Chris Mulder scoorde twee punten en Arjan Hanekamp zegevierde één keer.

Door deze kleine nederlaag staat de Spinners 3 nog steeds aan kop in poule 4 C, maar de voorsprong op Wijk 16 2 is teruggelopen tot één punt. Het zal lastig worden om de koppositie tot het eind te behouden.

 

 

Week 5 (3  t/m 7 oktober)

Team 1:

Had een invaller nodig in de uitwedstrijd bij Swift 5 in Deventer en dat was deze keer Arjan Hanekamp.

Arjan kon in deze wedstrijd geen punten pakken voor team 1, maar dat is niet zo vreemd als je weet dat zijn eigen team twee klassen lager speelt.

Peter Leurink en Johan Hanekamp pakten allebei twee punten en samen ook het punt in het dubbelspel en dat maakt dat er een 5-5 einduitslag kon worden opgeschreven.

Op de ranglijst staat de Spinners 1 nog steeds op de tweede plaats in poule 2 C, maar het gaatje naar koploper de Brug 5 is vergroot naar drie punten. Het wordt aanpoten om dat gat te dichten.

Team 2:

In voorgaande verslagen is uitgelegd dat dit team het in deze competitie heel erg lastig heeft, maar in de uitwedstrijd bij de Veluwe 4 viel deze keer alles op zijn plek voor ons tweede. In de eerste plaats door de prestatie van invaller Arjan Hanekamp (die ook bij het eerste inviel): hij wist drie punten te pakken!

Paul Gensen was ook op dreef met drie zeges en André Gramser liet twee winstpunten noteren. Het punt in het dubbel was wel voor de tegenstander. 

De eindstand van 2-8 was dus een leuke opsteker voor team 2 dat nu gelijk staat in punten met Futura 1 en de Veluwe 4. Weliswaar nog op de onderste plaats, maar de achterstand op deze teams is verdwenen.

Team 3:

In Emst stond de thuiswedstrijd tegen runner-up Wijk 16 2 ingepland. Dit team heeft sterke spelers op de rol staan, maar van die spelers kwam er niet één aan de start in de Hezebrink. Wel had het team uit Deventer een heel sterke invaller uit team 3 opgesteld en die won ook prompt zijn drie partijen.

Aan de kant van de Spinners 3 waren Hein Kers en Chris Mulder het best op dreef met twee zeges; Paul van 't Erve wist daar 1 punt aan toe te voegen.

Het dubbel was ook een prooi voor de Spinners en de einduitslag van 6-4 voor de Spinners zorgt ervoor dat de Spinners op de helft van de competitie aan kop staan met drie punten voorsprong op Wijk 16.

Maar het zal lastig zijn om die voorsprong tot het eind vol te houden, omdat Wijk 16 nu eenmaal spelers met een veel hogere rating kan opstellen dan de Spinners.

 

Week 4 (26  t/m 30 september)

Team 1:

Moest in Apeldoorn aantreden tegen koploper de Brug 5. Het onderlinge verschil op de ranglijst bedroeg vooraf slechts 1 punt en dat was het na afloop nog steeds, want er werd een 5-5 gelijkspel genoteerd.

Peter Leurink was uitstekend op dreef met drie overwinningen. De gebroeders Hanekamp (Johan en Wilfred) hielden het deze keer bij elk één winstpunt.

Al met al draait ons eerste goed mee in poule 2 C en wie weet doen de mannen wel tot het eind van de najaarscompetitie mee in de strijd om het kampioenschap.

Team 2:

Het wordt een beetje een treurig verhaal voor ons tweede team. Door ziekte konden deze week twee van de vaste teamleden niet meespelen en werd een beroep gedaan op de invallers Hein Kers en Chris Mulder.

In de Hezebrink kwam een team op bezoek met kampioensambities: de Lieverdjes 1. Dat er verloren zou worden van dit team stond bij voorbaat eigenlijk wel vast. Het werd 8-2 voor de Lieverdjes en dat was een terechte uitslag. Voor ons tweede team scoorden Paul Gensen en Chris Mulder elk 1 punt.

Team 2 staat nu echt stevig onderaan met 6 punten achterstand op het team dat daar boven staat op de ranglijst.

Team 3:

In Eerbeek was ETTV 2 de gastheer van ons derde team. ETTV 2 stond voorafgaand aan de wedstrijd stevig onderaan met slechts drie punten. Toch bleek er geen groot verschil in sterkte in de wedstrijd.

De Spinners 2 moest stevig aan de bak om uiteindelijk met 7-3 te winnen.

Chris Mulder zegevierde drie keer, Arjan Hanekamp pakte twee punten en Hein Kers bleef steken op één zege.

Door deze uitslag staat ons derde team nog steeds bovenaan, maar de concurrentie komt met rasse schreden dichterbij. Volgende week komt de grootste concurrent Wijk 16 2 op bezoek en dan moet ons derde team bewijzen dat ze echt mee kan draaien om het kampioenschap.

Week 3 (19 t/m 23 september)

Team 1:

Trias 3 was de tegenstander in de thuiswedstrijd die de Spinners 1 deze week speelde. Ook in deze wedstrijd was een invaller nodig en dat was deze keer Paul Gensen uit het tweede. Paul wist één tegenstander uit Twello te verschalken. Peter Leurink en Wilfred Hanekamp bleven deze avond zonder puntverlies.

Het dubbel moest wel aan de tegenstander worden gelaten. 

Deze 7-3 overwinning past in een keurig rijtje waardoor ons eerste team nu stevig op de tweede plaats staat, slechts één punt achter koploper de Brug 5. 

Team 2:

Ging hard onderuit in Heerde, bij Vined 2, want het moest huiswaarts keren met een 9-1 nederlaag op zak.

Invaller van de avond was Chris Mulder. Chris kon geen potten breken, want hij bleef puntloos. Dat gold ook voor Paul Gensen. Degene die het punt voor de Spinners scoorde was André Gramser.

André Gramser moest overigens na zijn tweede gespeelde partij opgeven. Het punt in zijn derde wedstrijd ging daarmee automatisch naar Vined 2. 

Door de nederlaag in deze derde wedstrijd staat de Spinners nu stevig onderaan in poule 3 C. Het zal sowieso lastig worden om deze competitie goed af te sluiten nu het team nog in iedere wedstrijd een invaller nodig heeft.

Team 3:

Ontving thuis in de Hezebrink de koploper van dat moment: Gorssel 1. Deze tegenstander moest zijn beste speler door een blessure thuis laten en daarvan profiteerde de Spinners optimaal door met maar liefst 8-2 te winnen. Arjan Hanekamp, die deze competitie uitstekend op dreef is, won zijn drie partijen.

Chris Mulder deed dat ook. Hein Kers moest twee tegenstanders feliciteren, maar daarmee zijn wel alle punten voor de tegenstander genoemd, want ook het dubbel werd gepakt door de Spinners.

Door de zege van ons derde team staat het team stevig aan kop in poule 4 C. Een positie die het team lang niet heeft ingenomen.

 

 

 

Week 2 (12 t/m 16 september)

Team 1:

In de uitwedstrijd bij de Veluwe 3 moest het team een beroep doen op een invaller. Het werd Arjan Hanekamp. Arjan deed het uitstekend door (als invaller uit de 4e klasse) een partij te winnen in deze tweede klasse-wedstrijd. Johan Hanekamp wist twee keer te winnen, maar Peter Leurink ging daar nog overheen met drie zeges. Omdat ook het dubbel Peter/Johan wist te winnen was de einduitslag 3-7 in het voordeel van de Spinners 1.

Team 2:

Moest het thuis opnemen tegen Futura 1 en deed het uitstekend door met 7-3 te winnen. Daarbij speelde invaller Paul van 't Erve een belangrijke rol door twee punten te pakken. Datzelfde deden de spelers die de vaste kern van ons tweede vormen: Paul Gensen en André Gramser. Het dubbel werd ook gewonnen door de Spinners en daarmee is de 7-3 overwinning verklaard. 

Team 3:

Zette de goede lijn die in de eerste was ingezet door in de tweede partij, in de uitwedstrijd bij Warnsveld 3.

Arjan Hanekamp en Paul van 't Erve waren het best op dreef met elk drie winstpartijen. Hein Kers deed daar maar weinig voor onder met twee gescoorde punten. Het punt in het dubbelspel was ook voor de Spinners. Deze 9-1 overwinning is een ervaring die het derde team al een tijdje niet meer heeft gehad.

Het ziet er voor ons derde team goed uit, want in deze competitie lijken de tegenstanders van een iets minder kaliber dan in de vorige competities.

Week 1 (5 t/m 9 september)

Team 1:

Het eerste team won zijn eerste wedstrijd, uit bij ZC Aktief 1, met 6-4. Dat is een vertrouwde tegenstander waartegen meestal wedstijden met een uitslag rond een gelijkspel worden behaald.|Een prima begin, met andere woorden.

Team 2:

Team 2 moest spelen tegen de Brug 7 in Apeldoorn en kon een stevige 9-1 nederlaag noteren. Het is voor ons tweede improviseren nu Aart Schurink nog niet kan meespelen. Deze keer speelde Hein Kers als invaller mee. Hopelijk wachten er nog wedstrijden waarin wat meer punten kunnen worden gescoord.

Team 3:

​Startte met een 5-5 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Swift 10 en dat is eigenlijk een prima uitslag, want in de vorige competitie werden (vooral in het begin) nogal wat nederlagen geïncasseerd. Dan is dit een goede opsteker.

 

 

bottom of page