top of page

Week 10 (26 t/m 30 november)

Team 1:

Kon in de laatste partij vrijuit spelen tegen Kampenion 7. In de uitwedstrijd in Kampen stond er voor beide teams weinig meer op het spel. Het werd een keurige 3-7 overwinning voor de Spinners 2.

Peter Leurink, Wilfred Hanekamp en Johan Hanekamp deelden gebroederlijk de punten: elk twee. Daarnaast wisten Wilfred en Peter samen het dubbel te winnen.

Door deze uitslag is team 2 op een mooie tweede plaats in poule 2 D geëindigd. Weliswaar op grote afstand van kampioen Warnsveld 1, maar evenzogoed een prima prestatie.

In de voorjaarscompetitie zal het team geen beroep meer kunnen doen op Peter Draaijer, omdat hij stopt met tafeltennissen. Maar de resterende drie kunnen ook prima mee in de tweede klas, zo is de laatste seizoenen wel gebleken.

Team 2:

Er was theoretisch nog een kans voor team 2 om in de laatste wedstrijd het kampioenschap nog binnen te halen in poule 3 E, maar daarvoor was feitelijk wel een wonder nodig. Spinners 2 zou een grote overwinning moeten boeken op Trias 7 en koploper de Brug 6 zou matig moeten presteren tegen de Veluwe 7, dat theoretisch al gedegradeerd was. 
Welnu, dat wonder kwam er niet. De Spinners 2 wonnen wel van Trias 7, maar slechts met 6-4.

Piet Daems was weer eens de sterkste man en won zijn drie enkelspelen, Aart Schurink boekte twee overwinningen en Paul Gensen kon geen bijdrage leveren aan de zege van de Spinners 2.

Het dubbel ging ook naar de Spinners (Piet en Aart).

In de voorjaarscompetitie mag het team een nieuwe poging wagen om kampioen te worden in de derde klasse.

Team 3:

Voor dit team stond er veel op het spel in de laatste wedstrijd van het seizoen, uit bij Vined 3 in Heerde. De Spinners 3 stond na de voorlaatste speelronde één punt achter op 's Heerenbroek 1 en moest dus minimaal één punt meer scoren dan de concurrent in de slotronde.

's Heerenbroek had een dag vóór de wedstrijd van de Spinners 3 5-5 gespeeld en dat betekende dat de Spinners 3 tegen Vined 3 met minimaal 6-4 moest winnen....

Maar helaas, dat lukte niet. De einduitslag was 5-5 en daarmee bleef het verschil met 's Heerenbroek één punt. Daarmee eindigde de Spinners 3 op de vijfde plaats in poule 4 B en is gedegradeerd naar de vijfde klas.

Nog even de individuele resultaten. Hein Kers en Arjan Hanekamp: beiden twee punten en Teun de Graaf: 1 punt. Het dubbel: 0 punten.

In de komende voorjaarscompetitie kan team 3 in een nieuwe samenstelling proberen het verloren gegane terrein te herwinnen. Teun de Graaf stopt en wordt vervangen door de overgebleven mensen uit team 4: Paul van 't Erve en Gert-Jan Schurink. 

Team 4:

Zou in de huidige samenstelling zijn laatste wedstrijd spelen (zie Team 3). De Spinners 4 moest thuis tegen de nummer laatst Gorssel 3 spelen.

Als invaller van de dag trad Astrid Gensen aan en zij kweet zich uitstekend van haar taak door al haar drie partijen te winnen. Maar dat deden de vaste spelers van het team (Paul van 'Erve en Gert-Jan Schurink) ook en doordat daarnaast het dubbel werd gewonnen stond er aan het eind een vette 10-0 overwinning op het wedstrijdformulier.

In de eindstand in poule 6 C eindigt de Spinners 4 op een mooie tweede plaats, op ruime achterstand op kampioen Gelvandria 5. 

Het is deze plaats vaker vermeld, maar het blijft een interessante vraag: hoe hoog zou het team geëindigd zijn als Dawid Sewascianiuk wel mee had gedaan in deze competitie...? 

Paul en Gert-Jan kunnen zich in de voorjaarscompetitie in team 3 in de voorjaarscompetitie gaan meten met betere tegenstanders in de vijfde klasse.

Team 5:

Speelde thuis tegen Swift 13 en kon een mooie einduitslag noteren: 8-2. 

Astrid Gensen was deze avond het beste op dreef en pakte drie zeges. Corrie de Graaf en Joke Nijkamp deden het ook goed door twee overwinningen te boeken. Vooral voor Joke was dat een prima prestatie, want zij is deze competitie feitelijk begonnen met tafeltennissen, had nog weinig gewonnen, maar pakte nu maar liefst twee zeges! Het dubbel Corrie/Joke greep ook de overwinning.

Door dit resultaat eindigt team 5 op de vierde plaats, maar op slechts 1 punt achterstand op nummer drie, de Toekomst 11. Eigenlijk helemaal niet slecht als je bedenkt dat twee teamleden voor het eerst (sinds vele jaren) zijn gaan tafeltennissen.

In de komende voorjaarscompetitie blijft het damesteam bij elkaar en komt dan, als team 4, opnieuw uit in de zesde klas. 

 

Week 9 (19 t/m 23 november)

Team 1:

Moest uit spelen bij Overa 1 in Almen en verloor de wedstrijd met 6-4. Thuis wonnen de Spinners nog met 7-3, maar nu moesten zij hun meerdere erkennen in de tegenstander.

Peter Leurink was in zijn eentje goed voor drie van de vier punten; het andere punt werd gescoord door Wilfred Hanekamp. Johan Hanekamp bleef op nul zeges staan. Het dubbel ging naar de tegenstander.

Ondanks het verlies staat de Spinners 1 nog steeds op de tweede plaats in 2 D.
Warnsveld 1 is inmiddels kampioen en de Spinners moeten in de laatste wedstrijd, uit bij nummer drie, Kampenion 8, proberen deze tweede plaats vast te houden.

Team 2:

Trof nummer vijf op de ranglijst, de Veluwe 7, thuis en trok met 7-3 aan het langste eind.

Sterke man aan Emster zijde was dit maal Aart Schurink, want hij won als enige al zijn drie partijen. Piet Daems was twee maal succesvol en Paul Gensen één maal. Het dubbel Schurink/Daems zegevierde ook.

Aangezien koploper de Brug 6 ook met 7-3 won blijft de afstand van nummer twee
(de Spinners 2) op de koploper twee punten.
De laatste wedstrijd moet de beslissing brengen, maar de Brug 6 heeft op papier een minder sterke tegenstander dan de Spinners 2. Maar je weet het niet....

 

Team 3:

Moest uit naar Wijhe om tegen Wijhe 2 te spelen. De Spinners hebben zich kranig verweerd, maar konden niet voorkomen dat de tegenstander met de overwinning aan de haal ging: 6-4.

Hein Kers wist nog de meeste punten te scoren voor team 3 door tweemaal te winnen.

Teun de Graaf en Arjan Hanekamp konden elk één punt laten bijschrijven. Het dubbel ging, zoals vaak deze competitie, naar de tegenstander.

Het is op deze pagina al eerder verkondigd dat team 3 nog in degradatiegevaar kan komen en dat is nu serieus aan de orde, want het team is door het verlies op de vijfde plaats beland (een degradatieplek).

De Spinners 3 hebben 44 punten en nummer vier, 's Heerenbroek 1 heeft 45 punten.

Maar het zal lastig worden voor team 3 om zich in de vierde klasse te handhaven, want in de laatste wedstrijd moet het tegen Vined 3 spelen. Dat team staat tweede en heeft wellicht nog kans op de titel.

Team 4:

Moest thuis tegen ETTV 5 spelen en dat duel eindigde in een 5-5 gelijkspel. 

De man met het hoogste percentage van dit team, Paul van 't Erve, won zijn drie wedstrijden; Gert-Jan Schurink won één maal en invaller Joke Nijkamp kon niet voorkomen dat al haar drie partijen verloren gingen. Het dubbel Paul en Gert-Jan was (op het nippertje) wel succesvol.

Voor team 4 staat er niets meer op het spel in poule 6 C: het staat op de derde plaats en kan wellicht nog een plek stijgen, omdat de laatste wedstrijd een thuisduel tegen de nummer laatst is.

Team 5:

Speelde thuis tegen Gorssel 2 en dolf met 4-6 het onderspit. Astrid Gensen was aan Emster zijde de beste, want zij liet 3 punten bijtekenen. Corrie de Graaf won één wedstrijd. Joke Nijkamp bleef zonder zege. Het dubbel ging voor team 5 ook verloren.

Het team staat, net als team 4, op de derde plaats in de zesde klasse (poule E) en kan deze plaats verdedigen in de laatste wedstrijd, een thuiswedstrijd tegen de nummer vijf,
Swift 13.

 

Week 8 (12 t/m 16 november)

Team 1:

Kon in de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst Smash '70 5 goede zaken doen en deed dat ook door met 8-2 te winnen. Peter Leurink en Wilfred Hanekamp wonnen elk hun drie enkelpartijen en samen het dubbelspel. Invaller Chris Mulder was slechts één maal succesvol tegen de tegenstander uit Hattem.

In de stand is team 1 weer geklommen naar de tweede plaats in poule 2 D. De achterstand op nummer 1 Warnsveld 1 is echter te groot om in de laatste twee wedstrijden nog reëel kans te maken op het kampioenschap.

Team 2:

Speelde in eigen huis het koplopersduel tegen de Brug 6. De Brug stond bij aanvang twee punten voor op de Spinners en dat was na afloop nog steeds zo, want de teams speelden met
5-5 gelijk. In het spannende duel kwam de Brug aanvankelijk met 3-1 voor, maar de Spinners wisten in het vervolg nog enkele niet verwachte punten te scoren.

Aart Schurink en Piet Daems waren aan Emster zijde het beste op dreef door beiden twee punten te pakken. In het dubbel waren zij echter niet succesvol en dat gebeurt niet zo vaak in deze competitie. Paul Gensen pakte één punt deze avond.

Er zijn nog twee wedstrijden te gaan en een achterstand van twee punten op de koploper in poule 3 E is niet veel.

Maar het resterende schema voor de Brug 6 lijkt wat eenvoudiger dan dat voor de Spinners 2. Maar wie weet laat de Brug 6 toch nog een steekje vallen....

Team 3:

Smash '70 7 was de tegenstander voor team 3 in de Hezebrink. In de uitwedstrijd in Hattem hadden  de Spinners al een stevige nederlaag moeten incasseren: 9-1. Dus dat het een moeilijke wedstrijd zou worden was wel duidelijk.
De Spinners vochten voor wat ze waard waren, maar konden niet voorkomen dat de tegenstander de overwinning met 7-3 naar zich toe trok. Hein Kers, Arjan Hanekamp en Teun de Graaf wonnen elk één partij. Het dubbel ging verloren.

Het blijft in de stand onverminderd spannend voor team 3, want het gat met nummer 5
‘s Heerenbroek 1 is geslonken tot 2 punten. En de vijfde plek is een degradatieplek...
Er resteren team 3 nog twee wedstrijden om zich veilig te spelen in poule 4 B.

Team 4:

Had deze keer Astrid Gensen bereid gevonden om in te vallen bij de uitwedstrijd bij Torenstad 6 in Zutphen.

Astrid wist één partij te winnen waar Paul van 't Erve en Gert-Jan Schurink beiden drie overwinningen boekten. Ook het dubbel was een prooi voor team 4. 

Team 3 blijft ook na dit goede resultaat op de derde plaats in poule 6 C staan.

Het zou kunnen dat het team uiteindelijk de tweede plek nog weet te bereiken, maar de koploper is te ver uit het zicht om nog kampioen te kunnen worden.

Team 5:

Ging met 7-3 onderuit in de uitwedstrijd bij Wijk 16 5. Bij team 5 was Astrid Gensen het beste op dreef getuige haar twee overwinningen. Corrie de Graaf kwam één maal tot winst.

Joke Nijkamp moest de drie punten aan haar tegenstanders laten. Het dubbel ging ook naar de tegenstander uit Deventer.

Team 5 staat, net als team 4, op de derde plaats en kan de competitie rustig uitspelen, want eigenlijk maakt het niet echt kans meer op het kampioenschap.

Week 7 (29 oktober t/m 2 november)

Team 1:

Kwam thuis uit tegen de koploper Warnsveld 1 en koesterde hoop dat met een goede uitslag de achterstand van 5 punten op dit team op zijn minst wat kleiner zou worden. Moet toen bleek dat er een invaller nodig was, omdat Peter Leurink noch Peter Draaijer in staat waren om mee te doen, was die hoop wel zo ongeveer vervlogen.
Die invaller werd Chris Mulder uit team 2 en hij kon geen potten breken tegen de spelers van Warnsveld 1. Datzelfde gold voor de vaste teamspelers Johan en Wilfred Hanekamp. Alle enkelpartijen gingen verloren en omdat ook het punt in het dubbel naar de tegenstander ging kon er een afgetekende 0-10 nederlaag voor de Spinners 1 worden genoteerd.

Team 1 staat door dit resultaat op de derde plaats en moet zorgen dat het in de resterende drie wedstrijden de draad weer oppakt zodat het team wellicht nog een plekje zal opschuiven op de ranglijst.

Team 2:

Moest deze keer naar Lochem om de Toekomst 5 te bestrijden. Dit team stond op de derde plaats en de Spinners 2 stond op de gedeelde eerste plaats. Het werd een benauwde 4-6 overwinning voor de Spinners 2. Piet Daems en Aart Schurink waren het beste op dreef met elk twee overwinningen. Paul Gensen scoorde deze avond 1 punt. Piet en Aart wonnen zoals vanouds het dubbelspel.

De Spinners 2 moeten door deze kleine overwinning de koppositie nu echt overlaten aan de Brug 6, dat inmiddels twee punten afstand heeft genomen.
Maar in de komende week staat de thuiswedstrijd tegen de Brug 6 op het programma en het zou mooi zijn als team 2 de stand weet te laten kantelen. 

Team 3:

Mocht thuis aantreden tegen 's Heerenbroek 1. Dat team stond 5 punten achter op de
Spinners 3; uit was nog gewonnen (met 4-6) van deze tegenstander, dus de voorzichtige verwachting was dat team 3 deze wedstrijd zou kunnen winnen.

Het werd echter een lastige wedstrijd voor de Spinners en de tegenstander trok uiteindelijk aan het langste eind: 4-6 in het voordeel van 's Heerenbroek 1.

Teun de Graaf scoorde de meeste punten voor zijn team: twee. Arjan Hanekamp won één van zijn partijen, waar Hein Kers al de punten aan zijn tegenstanders moest laten.

Het dubbel werd deze keer wel gewonnen door team 3.

Zo blijft het spannend voor de Spinners 3: ze staan nog derde, maar slechts drie punten boven de degradatiestreep.

Alle zeilen moeten dus bijgezet worden in de laatste drie wedstrijden.

Team 4:

Moest het deze keer, in een uitwedstrijd, opnemen tegen de koploper Gelvandria 3.

Er waren dit maal zelfs twee invallers nodig: Astrid Holubek en Corrie de Graaf.
Samen met Gert-Jan Schurink wisten ze het de koploper nog aardig moeilijk te maken ondanks dat de overwinning met 7-3 naar de tegenstander ging.

Astrid en Corrie tekenden elk voor 1 partij in het enkelspel en het dubbel kwam ook op naam van team 4.

De Spinners 4 staat op een nette derde plaats en kan vrijuit de rest van de najaarscompetitie uitspelen.

Team 5:

Trad in Lochem aan tegen de Toekomst 11. Ook hier was een invaller nodig: Paul van 't Erve uit team 4. Paul deed het net als Astrid Gensen prima door drie overwinningen te pakken. Joke Nijkamp kwam in deze wedstrijd iets tekort en bleef zegeloos. Het dubbel ging wel naar de Spinners 5.

Op de ranglijst staat team 5 op de derde plaats, op vijf punten achter de koploper. 

Ze zijn dus niet geheel kansloos voor de titel: de resterende drie wedstrijden zullen uitwijzen of die kans reëel is.

Week 6 (15 t/m 19 oktober)

Team 1:

Koesterde revanchegevoelens na de zware 9-1 nederlaag in Deventer bij concurrent Swift 4 in de vijfde competitieronde. Nu stond de thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander op het programma en het drietal Peter Leurink, Wilfred Hanekamp en Johan Hanekamp was stellig van plan deze keer een betere uitslag uit het vuur te slepen.

De Spinners 1 ging uitstekend van start en kwam zelfs op een 5-0 voorsprong, onder andere door een zwaarbevochten overwinning in het dubbel door Wilfred en Johan. In de rest van de wedstrijd moesten nog drie punten aan de tegenstander worden gelaten, maar de 7-3 overwinning voelde als een terechte overwinning op deze goede tegenstander uit de koekstad.

Peter was deze avond de sterkste met drie zeges, Wilfred deed daar weinig voor onder met twee overwinningen en Johan bleef op één punt steken. 

De Spinners 1 staat nu stevig op de tweede plaats in 2 D, maar inmiddels wel 5 punten achter op Warnsveld 1. In de komende wedstrijd, op 31 oktober, spelen de Spinners thuis tegen de koploper... Spannend!

Team 2:

Speelde licht teleurstellend gelijk (5-5) tegen ZC Aktief 2. Uit in Apeldoorn kon de Spinners 2 zijn goede prestatie in de thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander (een 9-1 zege) geen vervolg geven.

Misschien mocht het team als excuus aanvoeren dat vaste speler Aart Schurink niet kon meespelen. Zijn vervanger, Chris Mulder, won deze avond twee wedstrijden net als de beste speler van team 2, Piet Daems. Paul Gensen wist één partij te winnen. 

Het dubbel Piet en Paul verloor met minimaal verschil van de tegenstander. 

5-5 was dus de uitslag en de gedachte was dat de koppositie nu verspeeld zou zijn. Maar grote concurrent de Brug 6 bleek hun wedstrijd slechts met 6-4 te hebben gewonnen, waardoor beide teams nu 39 punten in poule 3 E hebben.

Het blijft voor de Spinners 2 dus zaak om in de laatste vier wedstrijden zo veel mogelijk punten te scoren en als het even kan te winnen in de thuiswedstrijd tegen de Brug 6.

 

Team 3:

Mocht na het gewonnen uitduel in Zwartsluis nu opnieuw aantreden tegen Zwartsluis 3 en nu in de Hezebrink. Zwartsluis stond stevig op de laatste plaats en het was belangrijk om zoveel mogelijk punten te scoren tegen deze tegenstander.

Dat is gelukt, want het werd 9-1 voor de Spinners 3. Dat lijkt een vrij gemakkelijke overwinning, maar dat was het in de praktijk niet echt. In verschillende partijen moesten alle zeilen worden bijgezet om het punt te scoren, maar dat lukte dus bijna elke keer.

De punten werden allemaal gescoord in de enkelpartijen: Hein Kers, Teun de Graaf en Arjan Hanekamp wonnen dus elk drie partijen. Het dubbel is dit seizoen niet het sterkste punt van team 3 en ook deze wedstrijd ging dit onderdeel verloren.

Je zou verwachten dat de Spinners 3 door deze vette overwinning waren geklommen op de ranglijst, maar dat blijkt door goede prestaties van de concurrenten niet het geval. Het team staat nog vierde in 4 B, maar feitelijk wel in de subtop, op slechts vier punten achterstand van de koploper!

Gelukkig is inmiddels wel een gat van 5 punten geslagen met nummer 5 (net onder de degradatiestreep).

Team 4:

Wist opnieuw te winnen van Ughelen 2, deze keer uit bij de tegenstander. Het werd een nog betere uitslag dan bij de thuiswedstrijd. Toen werd het 6-4, nu won de de Spinners met 8-2.

Dat was vooral te danken aan het feit dat het team nu met drie spelers kon aantreden:
Astrid Gensen was bereid gevonden in te vallen en dat deed zij niet onverdienstelijk, want zij won haar drie partijen! 

Paul van 't Erve liet ook drie punten bijschrijven en Gert-Jan Schurink won eenmaal.

Het dubbel werd ook gewonnen door team 4.

Inmiddels is team 4 opgeklommen naar plaats twee op de ranglijst van poule 6 C. Een prima prestatie voor het team, maar meer zit er waarschijnlijk niet in. Het gat van 11 punten met koploper Gelvandria 5 is daarvoor te groot.

Team 5:

De dames togen deze keer naar het verre Markelo om MTC 5 te ontmoeten. In de thuiswedstrijd in Emst was deze tegenstander met 7-3 verslagen en de hoop om ook deze wedstrijd te kunnen winnen was gerechtvaardigd. 

Team 5 trad deze keer aan met Corrie de Graaf, Astrid Gensen en Bep Mulder. Corrie bleek deze avond het beste op dreef, want ze won haar drie partijen. Astrid won twee partijen en Bep bleef op 1 zege steken. Het dubbel was ook een prooi voor team 5.

In de stand is weinig veranderd: de Spinners 5 staan nog steeds op de derde plaats in 6, maar dat op slechts drie punten achterstand van koploper Gorssel 2!

Wie weet zit er nog een verrassing in, in de resterende vier wedstrijden van de najaarscompetitie...

Week 5 (8 t/m 12 oktober)

Team 1:

Stond bij aanvang van deze competitieweek zo fraai aan kop in poule 2D en moest aantreden tegen Swift 4 in Deventer. Swift stond op de derde plaats en er leek vooraf eigenlijk geen vuiltje aan de lucht voor het team uit Emst. De Spinners kwamen via Peter Leurink ook nog met 0-1 voor, maar daarmee waren de punten voor de Spinners op. Alle enkelpartijen en ook het dubbel waren vervolgens voor Swift. Dat was toch wel een teleurstelling voor de Spinners 1 dat naast Leurink bestond uit Peter Draaijer en Wilfred Hanekamp. 

Door dit resultaat zijn de Spinners teruggevallen naar de tweede plaats, op vier punten achter Warnsveld 1, maar nog altijd één punt voor Swift 4. 

Het is lastig te voorspellen hoe de tweede helft van de najaarscompetitie voor team 1 zal uitpakken, maar het lijkt lastig om de strijd om het kampioenschap vol te houden. Maar wie weet herpakt het team zich, bijvoorbeeld in de komende wedstrijd als direct de revanchepartij tegen Swift 4 op het programma staat. Deze keer in Emst.

Team 2:

Heeft goede zaken gedaan in de thuiswedstrijd tegen ZC Aktief 2 uit Apeldoorn. Het werd een stevige 9-1 overwinning voor Piet Daems, Aart Schurink en Paul Gensen. Het enige punt dat ingeleverd moest worden kwam op naam van Aart Schurink. Alle overige partijen leverden overwinningen op voor de Spinners 2. 

Door dit resultaat is de Spinners 2 concurrent de Brug 6 gepasseerd op de ranglijst: de Spinners 2 heeft 34 punten en staat daarmee op de eerste plaats in 3E. De Brug 6 staat daar 1 punt achter. Spannend, met andere woorden, en hopelijk kan aan de goede reeks een vervolg worden gegeven als in Apeldoorn de uitwedstrijd tegen wederom ZC Aktief 2 op het programma staat.

Team 3:

Trad in Zwartsluis aan tegen rode lantaarndrager Zwartsluis 3 en kon als overwinnaar terug naar huis: 3-7 was de uitslag in het voordeel van de Spinners 3. Arjan Hanekamp was deze keer de grote man aan Emster zijde met drie zeges, Teun de Graaf liet twee overwinningen bijtekenen en Hein Kers bleef op één zege steken. Het dubbel werd deze keer ook gewonnen door de Spinners 3. De Spinners zijn door deze zege één plek gestegen op de ranglijst: ze staan nu vierde met 24 punten. Evenveel als nummer vijf 's Heerenbroek 1 heeft, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van de Spinners. 

Het is zaak dat de Spinners 3 in de komende wedstrijden punten blijft sprokkelen, want het is enorm spannend in deze poule 4B. De teams staan dicht bij elkaar op de ranglijst en het is zaak om weg te blijven van de vijfde plaats. Dat is de plek waarop team 3 vorig seizoen eindigde en feitelijk was gedegradeerd. Slechts doordat de bond toestond dat team 3 alsnog in de vierde klas mocht uitkomen kunnen ze zich handhaven in deze klasse.

Team 4:

Deed goede zaken door thuis met 6-4 te winnen van Ughelen 2. Ook deze keer moest team 4 met twee in plaats van drie man spelen: alleen Paul van 't Erve en Gert-Jan Schurink stonden op het wedstrijdformulier. Paul was wederom onverslaanbaar, ook al ging hij daarbij langs het randje door tegen een van de tegenstanders een matchpoint in de derde game te overleven en uiteindelijk in vijf games te zegevieren. Gert-Jan Schurink deed ook prima mee met twee overwinningen. Het dubbel was ook een prooi voor Paul en Gert-Jan.

Team 4 staat inmiddels met 30 punten op een keurige derde plaats. Keurig, omdat in geen van de wedstrijden met het volledige team aangetreden kon worden. Twee keer werd een beroep gedaan op invaller Corrie de Graaf en de rest van de partijen moest met twee man worden aangetreden. Dan is het een prestatie dat het team op de helft van de competitie op derde plaats in poule 6 C staat!

Team 5:

Het damesteam heeft een mooie 7-3 overwinning geboekt op MTC 5 uit Markelo. Thuis in de Hezebrink traden Corrie de Graaf, Joke Nijkamp en Bep Mulder aan tegen het team dat op de onderste plaats in poule 6 E staat.

Bep en Joke waren deze competitie weer begonnen met wedstrijden spelen en hadden nog geen overwinning geboekt. Maar in deze wedstrijd kwam daar verandering in: ze boekten allebei twee zeges! Corrie won deze avond ook twee partijen. Samen met Joke won Corrie ook het dubbel en dat samen leverde de 7-3 overwinning op.

Op de ranglijst staat team 5 op de derde plaats vijf 27 punten. Niet eens zo ver achter koploper de Toekomst 11 dat 32 punten heeft.

Maar het is waarschijnlijk te veel gevraagd van het team met twee debutanten om nu al bovenin mee te draaien.

Gezelligheid is voor dit team ook vooral belangrijk!

Week 3 en 4 (24 t/m 28 september en 1 t/m 5 oktober)

Team 1:

Deed goede zaken in deze twee rondes door twee keer te winnen.

In de eerste wedstrijd werd thuis Overa 1 uit Almen met 7-3 verslagen. Peter Draaijer, Peter Leurink en Johan Hanekamp wonnen allen twee wedstrijden. Het dubbel was daarnaast ook een prooi voor de Spinners 1. Leuk detail is dat bij de tegenstander Edwin Gutknecht meespeelde. Hij speelde lang geleden (in de jaren tachtig) in ons eerste jeugdteam dat toen zelfs nog landelijk speelde.

De tweede wedstrijd was wederom thuis en nu tegen Kampenion 8 uit Kampen. De Spinners mochten niet klagen over de opstelling van de tegenstander, want zij verschenen met twee invallers uit respectievelijk de derde en vijfde klas. 
De uitslag werd er een met dubbele cijfers: 10-0 voor de Spinners. Johan en Wilfred Hanekamp plus Peter Leurink scoorden de punten.

Door deze resultaten staan de Spinners nu fier op nummer 1! Er komen nog zware wedstrijden aan, maar voorlopig is er een klein gaatje (2 punten) geslagen met het team dat waarschijnlijk de grootste concurrent voor de titel is: Warnsveld 1.

Team 2:

Heeft zelfs drie wedstrijden gespeeld in de afgelopen twee weken:
in de eerste wedstrijd werd een 6-4 nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen de Brug 6. Piet Daems, Aart Schurink en Paul Gensen wisten alle drie één overwinning te boeken. Doordat het dubbel Piet/Aart ook wist te winnen was de nederlaag te overzien.

In de tweede wedstrijd, uit bij de Veluwe 7, werd een 4-6 overwinning geboekt door de
Spinners 2. Piet was hier het beste op dreef met drie overwinningen, gevolgd door Paul die twee punten scoorde. Aart had toen zijn avond niet echt, want hij bleef op 0 punten staan. Maar hij droeg wel bij aan het punt dat in het dubbel werd gescoord. Hij deed dat samen met Piet.

In wedstrijd 3, wederom uit, bij Trias 7 werd een vrij verrassende 2-8 overwinning geboekt door de Spinners 2. Piet was wederom niet te verslaan, maar Aart en Paul deden daar weinig voor onder met twee zeges. Het altijd ijzersterke dubbel Piet en Aart zorgde tenslotte voor het achtste punt.

De stand van zaken: 

De Spinners staan tweede, op twee punten achterstand van grote concurrent de Brug 6.

Een prima stand voor team 2 en wellicht zit er nog een verbetering in.

Team 3:

Is heel stabiel bezig in hun vierde klas poule. In zowel wedstrijd 3 als 4 werd een 5-5 gelijkspel bereikt. 

In de eerste partij was in de Hezebrink Wijhe 2 de tegenstander. 

Team drie moest aantreden met een invaller uit team 4: Paul van 't Erve. Paul speelt dit seizoen voor het eerst tafeltenniscompetitie, maar hij heeft weinig moeite om zich aan te passen aan het niveau: hij won twee van de drie partijen. Teun de Graaf kwam ook tot twee zeges, waar Arjan Hanekamp op één overwinning bleef steken. Het dubbel ging verloren voor team 3.

In de tweede partij werd thuis aangetreden tegen Vined 3, de koploper.

Dat leverde ook een zwaarbevochten gelijkspel op en dat mag een goede prestatie van de Spinners 3 worden genoemd. Teun en Arjen wonnen beiden twee wedstrijden en Hein boekte één overwinning. Het dubbel is kennelijk niet het sterkste onderdeel van team 3, want ook in deze wedstrijd ging deze naar de tegenstander.

Team 3 staat met 17 punten vijfde, maar op kleine afstand van de teams daarboven. Met het spel van de laatste weken zit een stijging op de ranglijst er zeker wel in.

Team 4:

In de eerste wedstrijd, uit bij ETTV 5, trad een vreemde situatie op: zowel de Spinners 4 als ETTV 5 kon slechts twee spelers opstellen. De Spinners 4 had al een invaller in de persoon van Corrie de Graaf meegenomen, maar een tweede invaller kon niet worden gevonden. Gert-Jan Schurink was de enige eigen speler van team 4 die meedeed. 

Twee tegen twee leverde uiteindelijk een 4-1 overwinning voor de Spinners op: Corrie won haar beide enkelpartijen en Gert-Jan won er één. Het dubbel werd ook gewonnen door Gert-Jan en Corrie. 

Op het officiële wedstrijdformulier is een 3-6 overwinning voor de Spinners 4 genoteerd, en dat is bij nader inzien ook terecht: een team mag bij wedstrijden waarbij de tegenstander geen speler opstelt een overwinning noteren. En dat is bij al deze partijen het geval.

In de tweede (uit)wedstrijd was Gorssel 3 de tegenstander. Corrie was wederom invaller en zij kweet zich, net als Gert-Jan en Paul van 't Erve, uitstekend van haar taak door alles te winnen.
Omdat ook het dubbel voor de Spinners 4 was werd uiteindelijk een 0-10 overwinning geboekt.

Door deze resultaten staan de Spinners 4 op de derde plaats met 24 punten. Als het team deze competitie nog eens compleet kan aantreden (met Dawid) dan heeft het nog serieuze kampioenskansen!

Team 5:

Ons damesteam liep in de eerste van de twee wedstrijden tegen een stevige nederlaag op in Gorssel bij Gorssel 2: 8-2. Astrid Gensen en Corrie de Graaf wonnen beide hun eerste enkelpartij, maar verloren daarna hun volgende enkelpartijen. Joke Nijkamp moest drie nederlagen accepteren. Ook het dubbel ging naar de tegenstander.

In de tweede wedstrijd traden de dames aan tegen Swift 13 in Deventer. Het werd, naar verluid, een spannende wedstrijd met drie overwinningen van Astrid, maar met helaas nul zeges van Bep Mulder en Joke Nijkamp. Maar het lijkt een kwestie van tijd dat deze twee 'herintreders' punten gaan scoren voor hun team!

De stand: de Spinners 5 staat derde met 20 punten. Misschien zit er nog wel een positieverbetering in....

Week 2 (17 t/m 21 september)

Team 1:

Heeft een goede slag geslagen door de tweede wedstrijd in de combinatie met dubbele cijfers te winnen: 10-0.
Tegenstander Smash ´70 5 werd in Hattem dus met dubbele cijfers verslagen door Johan Hanekamp, Wilfred Hanekamp en Peter Draaijer. Niet dat deze wedstrijd een eitje was voor de spelers van ons eerste team, want in negen van de 10 wedstrijden waren er meer dan drie games nodig om de tegenstander te verslaan. Maar in alle gevallen trokken de Spinners in de beslissende game aan het langste eind.

Het dubbel met Johan en Wilfred was deze wedstrijd ook succesvol. 
Team 1 staat door deze overwinning opeens bovenaan de ranglijst. Maar na twee wedstrijden zijn de kaarten nog lang niet geschud: er wachten nog veel zwaardere tegenstanders, maar de uitgangspositie voor de Spinners 1 is nu in ieder geval goed.

Team 2:

Heeft afgelopen week niet gespeeld. De thuiswedstrijd tegen de Brug 6 is op verzoek van de Spinners verzet naar 25 september en daarnaast omgezet van een thuis- naar een uitwedstrijd.

Team 3:

Nadat de eerste wedstrijd een keurige 6-4 overwinning voor team 3 opleverde was er nu een ferme oorwassing door tegenstander Smash '70 7 in Hattem. Hein Kers, Teun de Graaf en Arjan Hanekamp waren deze keer niet opgewassen tegen het spel van hun tegenstanders. 
Het enige punt dat de Spinners 3 liet optekenen kwam op naam van Arjan.

Door dit resultaat is het team met de neus op de feiten gedrukt: ze staan met 7 punten op de vierde plaats in poule B van de vierde klas. Gelukkig staan er nog twee teams onder hen die gezien het puntentotaal ook niet mee gaan doen om de bovenste plekken. 
Dat geeft hoop om aan het eind van de rit degradatie te ontlopen.

Team 4:

Kon in de thuiswedstrijd tegen Torenstad 6 nog niet in de vaste opstelling spelen, omdat Gert-Jan Schurink op vakantie was. Corrie de Graaf (die diezelfde avond ook voor haar eigen team (5) speelde) verving hem, maar zij kon in de enkelpartijen geen overwinning boeken.

Paul van 't Erve was deze avond gelukkig weer goed op dreef en hij won zijn drie enkelpartijen.

Samen met Corrie won hij ook het dubbel. Daarnaast speelde hij nog meer partijen: zie team 5.

Voor Dawid Sewascianiuk konden slechts drie nederlagen worden genoteerd.

Door deze 4-6 nederlaag staat team 4 op de vierde plaats met 8 punten. 

Als het team weer compleet is zullen er hopelijk overwinningen kunnen worden genoteerd en is een opmars op de ranglijst zeer goed mogelijk.

Team 5:

Moest net als team 4 in de thuiswedstrijd tegen Wijk 16 5 met een invaller aantreden:
Paul van 'Erve van team 4 speelde, net als Corrie de Graaf, deze avond een dubbelrol.

Paul deed dat uitstekend, want ook in deze wedstrijd won hij zijn drie enkelpartijen. Een uitstekende prestatie, met andere woorden.

Maar niet alleen Paul, ook Corrie won in deze wedstrijd 3 partijen. De conclusie is dus gerechtvaardigd dat deze tegenstander iets minder was dan de tegenstander van team 4.

Astrid Gensen was ook goed op dreef met twee zeges.

Het dubbel werd ook gewonnen door team 5. De einduitslag was dus: 9-1 voor de Spinners 5.

Deze overwinning heeft team 5 zowaar aan kop van de ranglijst gebracht. Met 14 punten staan ze 1 punt boven Gorssel 2. Hopelijk houden de dames deze plek nog een hele tijd vast.

 

Week 1 (10 t/m 14 september)

Team 1:

Komt net als in de voorjaarscompetitie uit in de tweede klas en is qua samenstelling ongewijzigd. Peter Leurink, Wilfred Hanekamp, Johan Hanekamp en Peter Draaijer zouden in deze tweede klasse goed mee moeten kunnen draaien.

In de eerste wedstrijd waren de beide Peters verhinderd en daarom moest direct al een beroep worden gedaan op Piet Daems uit team 2. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Warnsveld 1. Dat het een lastige wedstrijd zou worden was van tevoren wel duidelijk, want in dat team spelen mensen die altijd in tweede of (soms) eerste klas spelen.

Johan, Wilfred en Piet wisten alle drie één wedstrijd te winnen. Het dubbel ging naar de tegenstanders, waardoor aan het eind een 7-3 overwinning voor Warnsveld 1 genoteerd moest worden.

Team 2:

Is gedegradeerd naar de derde klasse en heeft ook nog dezelfde spelers als in de vorige competitie: Piet Daems, Aart Schurink, Paul Gensen en Chris Mulder. 

Spinners 2 moest in de eerste wedstrijd thuis uitkomen tegen de Toekomst 5 uit Lochem. 

Het werd een duidelijke 7-3 zege voor de thuisploeg. Piet was het beste op dreef met drie overwinningen, Paul won twee partijen en Aart bleef op één zege steken. Het dubbel met Piet en Aart won ook zijn partij. Al met al een goede start van de competitie van team 2.

Team 3:

Is ook ongewijzigd aan de najaarscompetitie begonnen: Hein Kers, Teun de Graaf en Arjan Hanekamp. Het team was gedegradeerd uit de vierde klasse, maar wedstrijdsecretaris Gert-Jan had dispensatie aangevraagd voor het team (om toch in de vierde klasse uit te mogen komen) en dat was gehonoreerd.

Teun was in de eerste wedstrijd, uit tegen 's Heerenbroek 1 (bij Zwolle), goed op dreef, want hij won al zijn drie partijen. Arjan won twee wedstrijden en Hein wist één punt bij te laten schrijven. Het dubbel werd door de tegenpartij gewonnen. 

Al met al leverde dit een 6-4 overwinning voor de Spinners 3 op en dat is een goede start van de competitie.

Team 4:

Komt uit in de zesde klas en bestaat uit Gert-Jan Schurink, Dawid Sewascianiuk en nieuweling Paul van 't Erve. Dawid was de eerste wedstrijd geblesseerd en moest vervangen worden door Corrie de Graaf uit team 5.

Die wedstijd was thuis tegen Gelvandria 5 en dat leverde een 4-6 nederlaag voor de Spinners 4 op. Paul, die nog nooit eerder tafeltenniscompetitie speelde, was de beste speler deze avond, getuige zijn twee overwinningen. Gert-Jan en Corrie boekte beiden één overwinning en aangezien het dubbel naar de tegenstander ging stond er aan het eind een 6-4 nederlaag voor de Spinners 4 op het wedstrijdformulier.

Als Dawid weer hersteld is van zijn blessure zou het team goed mee moeten kunnen draaien in deze competitie.

Team 5:

Speelt ook in de zesde klas en is ons damesteam. Het bestaat uit Corrie de Graaf, Astrid Gensen en de zussen (en nieuwelingen) Bep Mulder en Joke Nijkamp.

Bep en Joke hebben heel lang geleden competitie gespeeld, maar zullen waarschijnlijk nog wat tijd nodig hebben om weer goed mee te kunnen draaien in deze zesde klas poule E.

Als eerste tegenstander troffen de dames thuis in de Hezebrink de Toekomst 11 uit Lochem.

De wedstrijd verliep heel behoorlijk voor de Spinners 5, want het werd een 5-5 gelijkspel.

Astrid en Corrie scoorden elk twee overwinningen in hun enkelpartijen. Joke kwam nog niet tot een zege. 

Het dubbel werd gevormd door Astrid en Bep (die dus alleen het dubbel speelde) en dat verliep voorspoedig voor de Spinners want die partij werd gewonnen.

Hopelijk gaat team 5 deze competitie ook goed meedraaien in deze competitie; de spirit is er in ieder geval!

bottom of page