top of page

Competitieresultaten voorjaar 2019

Week 10 ( 23 t/m 26 april) Slotweek.

Team 1:

Mocht in de laatste (uit)wedstrijd aantreden tegen een concurrent uit de subtop van poule 2 C: Torenstad 1. Er stond feitelijk niets meer op het spel, want de Veluwe 5 was al kampioen en degraderen konden de beide teams ook niet meer. 

Vrijuit spelend maakten de spelers er in Zutphen een leuke wedstrijd van. Aan het eind van de avond bleek dat de Spinners met duidelijke cijfers hadden gewonnnen: 7-3.

Wilfred Hanekamp was deze avond goed voor drie punten, Peter Leurink scoorde twee punten en Johan Hanekamp kwam tot één zege.

Het dubbel met Peter en Wilfred was ook succesvol.

Met deze goede overwinning is de Spinners in de eindklassering Torenstad 1 voorbijgestoken en als tweede geëindigd. Een uitstekende prestatie die in de najaarscompetitie wellicht nog wat verbeterd kan worden...

Team 2:

Ook voor het tweede team stond er niets meer op het spel, behalve de spreekwoordelijke eer.

In Emst werd GTC 2 uit Genemuiden ontvangen. Dat team stond op de laatste plaats, maar bood nog genoeg tegenstand om van een leuke krachtmeting te kunnen spreken. 

Sterkste man van de Spinners, Piet Daems, was al op vakantie en hij werd vervangen door Chris Mulder. De rol van sterkste man werd deze keer overgenomen door Aart Schurink, want hij won al zijn drie partijen. Chris Mulder pakte twee punten en Gaul Gensen won één partij.

Het dubbel met Aart en Paul werd ook gewonnen. 

De einduitslag werd dus 7-3 en met dit resultaat is team 2 uiteindelijk ook tweede geworden in de eindstand van poule 3 B. En dat is een nette prestatie voor deze mannen.

Team 3:

Speelde in zijn laatste wedstrijd van het voorjaarsseizoen thuis tegen Kampenion 10 uit Kampen.

Ook hier speelden geen promotie- of degradatiebelangen meer een rol, dus werd het een open duel in de Hezebrink. Arjan Hanekamp heeft het hoogste winstpercentage van zijn team en ook deze keer wist hij de meeste punten te pakken: drie. Hein Kers won twee wedstrijden en Gert-Jan Schurink bleef op nul punten staan.

Het dubbel, met Arjan en Paul van 't Erve (die alleen dubbelde), werd ook gewonnen door de Spinners. 

De einduitslag , 6-4 voor de Spinners 3, zorgde ervoor dat de Spinners 3 als derde zijn geëindigd in poule 5 C. Dat is wat lager dan bij het begin van de competitie werd gehoopt, maar het biedt wel kansen om in de najaarscompetitie wederom voor het kampioenschap te gaan.

Team 4:

Speelde in de laatste wedstrijd van het seizoen uit bij Shot '78 8 in Deventer. 

Elke wedstrijd in deze competitie verloren de dames dik en ook deze wedstrijd was daarop geen uitzondering: 9-1 voor Shot '78 was de einduitslag.

Astrid Gensen was de enige die een punt wist te scoren voor de Spinners 4. Corrie de Graaf en Joke Nijkamp bleven zegeloos. 

De dames hebben in deze competitie in totaal 10 punten gescoord en zijn daarmee duidelijk op de zesde en laatste plaats geëindigd in poule 6 C. Toch kan het team niet degraderen, omdat de zesde klas de laagste klasse is. 

In de komende competitie doen twee van de huidige teamleden niet meer mee: Joke Nijkamp stopt met tafeltennis en Bep Mulder gaat als recreant verder. De hoop is gevestigd op wat versterking van anderen zodat de komende competitie wat betere resultaten (met bijbehorend spelplezier :-)) ) geboekt kunnen worden.

 

Tussenweek ( 15 t/m 19 april)

Team 3:

Het thuisduel tegen koploper Vined 4 uit Heerde was eerder uitgesteld, omdat de spelers van Vined graag een belangrijke vergadering van de NTTB Oost wilden bijwonen. 

Beide teams traden in hun sterkste opstelling aan en vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat de Spinners en Vined aan elkaar gewaagd waren. 

Hein Kers en Arjan Hanekamp waren bij de Spinners 3 het beste op dreef, want zij wonnen elk twee wedstrijden. Paul van 't Erve won één van zijn partijen. Het is jammer dat het dubbelspel geen sterk onderdeel van team 3 is, want ook nu ging dat onderdeel verloren.

Dat alles maakt dat de einduitslag 5-5 werd. Vined 4 is daarmee nog (net) geen kampioen en voor de Spinners 3 betekent dit een bevestiging dat zij in deze poule 5 C tot de besten behoren.

Team 3 staat nu, met nog één wedstrijd te spelen, op de derde plaats op slechts 1 punt achterstand op nummer twee Zwartsluis 4.

Team 4:

Het blijft een beetje een lijdensweg voor team 4 in deze competitie, want ook de uitgestelde uitwedstrijd tegen DTTC 1 leverde een vette nederlaag op: 0-10. Astrid Holubek, Corrie de Graaf en Joke Nijkamp konden in geen enkele partij een punt afsnoepen van hun tegenstanders uit Deventer. DTTC 1 werd door deze uitslag kampioen in 6 C.

Komende week is de laatste wedstrijd voor de dames en het is te hopen dat in de volgende (najaars-)competitie, voor degenen die doorgaan met competitiespelen, er gelijkwaardiger tegenstanders uit de competitie-indeling rollen.

Week 9 ( 8 t/m 12 april)

Team 1:

Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen koploper de Veluwe 5. Voordat de wedstrijd begon was de Veluwe 5 feitelijk al kampioen, maar dat neemt niet weg dat het team een goede prestatie wilde neerzetten tegen de Spinners. Maar laat nou de Spinners met diezelfde wedstrijdinstelling van start zijn gegaan! Wilfred Hanekamp was deze week aan Spinners' zijde ongenaakbaar, want hij won al zijn drie partijen. Peter Leurink deed daar weinig voor onder met twee punten. Johan Hanekamp zag deze keer al zijn wedstrijden verloren gaan.

Het dubbel van de Spinners was deze keer ook niet succesvol. Dit alles bij elkaar zorgde voor een 5-5 eindstand en dat is een nette prestatie voor de Spinners. 

Ze staan nu op de derde plaats in poule 2 C en kunnen de laatste wedstrijd vrijuit spelen.

Team 2:

Moest naar Heerde om aan te treden tegen koploper Vined 2. Vined was bij het begin van de wedstrijd, door de uitslag van de wedstrijd van concurrent Smash '70 6 eerder in de week, al kampioen. Maar de beide teams deden wel hun best om zo goed mogelijk te scoren. In Emst was deze onderlinge wedstrijd nog met 8-2 door Vined gewonnen, maar nu pakte het anders uit: de Spinners 2 won met 6-4! Piet Daems en Paul Gensen scoorden elk twee punten en Aart Schurink voegde één punt toe aan het totaal van de Spinners 2. Het dubbel Piet/Aart won ook deze keer hun wedstrijd.

De Spinners staan nu op de derde plaats en zijn verzekerd van handhaving in de derde klas.
Daardoor staat in de laatste (thuis)wedstijd, behalve de eer, feitelijk niets meer op het spel.

Team 3:

Speelde uit bij Smash '70 9 in Hattem en moest aantreden met een invaller: Corrie de Graaf.

De laatste wedstrijden liep het niet echt bij team 3 en deze partij was daar geen uitzondering op, want het werd een 8-2 nederlaag. De twee punten van de Spinners 3 kwamen op naam van Paul van 't Erve. Gert-Jan Schurink en Corrie de Graaf bleven op nul zeges staan. Het dubbel ging ook naar de tegenstander.

Team 3 staat nog steeds op de tweede plaats, heeft geen reële kans meer op het kampioenschap, en zal nog flink aan de bak moeten om de tweede plaats vast te houden.

Team 4:

De dames ontvingen thuis Swift 14 en gingen met 9-1 onderuit. Het enige punt werd gescoord in het dubbelspel met Corrie de Graaf en Joke Nijkamp. In alle enkelpartijen van Corrie, Joke en Bep Mulder ging het punt naar de tegenstander uit Deventer.

De rode lantaarn in poule 6 C is al vanaf het begin van de competitie in handen van de
Spinners 4 en dat zal in de resterende twee wedstrijden niet anders worden. 

Week 8 ( 1 t/m 5 april)

Team 1:

Mocht thuis aantreden tegen nummer laatst Shot '78 2. De uitwedstrijd in Deventer hadden de Spinners slechts nipt (met 6-4) gewonnen, dus zo gemakkelijk zou het ook nu niet gaan.

Dat bleek ook wel, want na zes partijen stond het 3-3. Maar in de resterende partijen maakten de Spinners geen fout en werd als einduitslag 7-3 genoteerd.

Peter Leurink pakte, zoals gebruikelijk de meeste punten: 3. Wilfred Hanekamp liet twee punten noteren en zijn broer Johan pakte één overwinning. Het dubbel (met Johan en Wilfred) ging deze keer naar de Spinners 1.

Met andere woorden: een keurige uitslag voor team 1 dat nu echt zorgeloos de competitie in 2 C kan uitspelen.

Team 2:

Moest een lastige uitwedstrijd spelen in Heino tegen Heino 5. Thuis hadden de Spinners nipt gewonnen met 6-4, maar dat de uitwedstrijd lastig zou worden stond wel vast. Het werd inderdaad een pittig duel dat pas laat in de avond eindigde, maar wel met een zege voor de Spinners: 6-4. Grote man aan Emster zijde was als vanouds Piet Daems met drie zeges. Paul Gensen en Chris Mulder deden daar duidelijk voor onder, maar pakten wel elk een punt.

Cruciaal was deze keer de zege in het dubbel voor het duo Piet en Paul.

Met deze 6 gescoorde punten staat team 2 nu toch wel zo ongeveer safe. Het staat nog steeds op de derde plaats en nummer 5 (de plek die degradatie naar de vierde klas inhoudt) staat daar 6 punten onder. Met nog twee wedstrijden te gaan zou dat verschil voldoende moeten zijn.

Team 3:

Speelde geen wedstrijd, omdat tegenstander Vined 4 om uitstel vroeg vanwege een belangrijke vergadering van de afdeling Oost. Een aantal teamleden van Vined 4 wilde daar graag bij aanwezig zijn.

Team 4:

Kwam ook niet in actie, omdat van de tegenstander DTTC 1 een aantal spelers verhinderd was. De wedstrijd zal op een later moment gespeeld worden.

Week 7 ( 25 t/m 29 maart)

Team 1:

De Brug 4 was in Apeldoorn de tegenstander van team 1. In de thuiswedstrijd hadden de Spinners met klein verschil (6-4) van de Brug gewonnen, maar deze keer was het nauwelijks slechter, want er werd met 5-5 gelijkgespeeld. En dat is een prima prestatie, want de Brug beschikt over prima, ervaren spelers.

Peter Leurink was prima op dreef en pakte drie punten voor zijn team. Johan Hanekamp komt steeds beter op dreef en zorgde voor de andere twee punten voor de Spinners 1.

Daarmee was de koek op voor de Spinners, want de drie partijen van Wilfred Hanekamp plus het dubbel gingen verloren.

Op de ranglijst geen problemen voor de Spinners, want met 36 punten staan ze een aardig eindje boven de degradatiestreep in poule 2 B.

Team 2:

Ging in Emst met 6-4 onderuit tegen Smash '70 6 uit Hattem. Dat was een herhaling van de uitslag in Hattem. Piet Daems pakte twee punten voor zijn team, waar Paul Gensen en Aart Schurink op één zege bleven steken. Het dubbel ging deze keer, vrij verrassend, verloren.

Team 2 is door dit resultaat nog lang niet zeker van handhaving in de derde klasse. Het team staat weliswaar op de derde plaatss, maar de teams daaronder hebben niet veel punten minder. Uitkijken geblazen dus, in de laatste drie wedstrijden.

Team 3:

Heeft in de speelronde 6 de koppositie moeten overdoen aan Vined 4, maar zou deze keer een goede slag kunnen slaan in de uitwedstrijd bij DTV '84 5. Thuis werd dat een 9-1 zege en in de wedstrijd in Dalfsen zou er wellicht ook een goede score neergezet kunnen worden. Dat viel echter een beetje tegen, want de einduitslag was 6-4 voor de Spinners 3.

Hein Kers en Arjan Hanekamp lieten elk drie punten bijtekenen, waar Gert-Jan Schurink op nul bleef staan. Het dubbel is niet het sterkste onderdeel van team 3 en ook dit keer ging dat onderdeel verloren.

Op de ranglijst is de achterstand op Vined 4 inmiddels opgelopen tot 7 punten. Het zal lastig worden om de titel nog te gaan pakken in 5 C.

Team 4:

Ontving in eigen huis Wijk 16 5 en ging met dubbele cijfers onderuit: 0-10. Was het team in de voorgaande wedstrijden nog in staat om minimaal 1 puntje te scoren, dat lukte deze keer niet.

Astrid Gensen, Corrie de Graaf en Bep Mulder dolven in elke partij het onderspit tegen de tegenstanders uit Deventer. Het dubbel ging ook naar de tegenstander.

Team 4 staat stevig onderaan in 6 C en koestert eerlijk gezegd niet veel hoop op verbetering in de huidige voorjaarscompetitie, want daarvoor zijn de tegenstanders te sterk.

Week 6 ( 18 t/m 22 maart)

Team 1:

Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen Wijk 16 1. Dat team stond onder de
Spinners 1 op de ranglijst en toen bleek dat deze tegenstander met slechts twee man op kwam dagen was de verwachting dat het een behoorlijke overwinning voor de Spinners 1 zou kunnen worden. Maar dat viel enigszins tegen, want het werd slechts 6-4 voor het team uit Emst. 

Als excuus kan nog aangevoerd worden dat een invaller, in de persoon van Piet Daems, meedeed bij de Spinners.

Peter Leurink won zijn twee partijen, maar Wilfred Hanekamp en invaller Piet Daems konden niet bijdragen aan de score. Peter en Wilfred wonnen samen wel het dubbelspel. Die winstpartijen, gevoegd bij de drie punten die de Spinners gratis kregen doordat er geen derde speler bij Wijk 16 meedeed, zorgden voor de 6-4 zege.

Op de ranglijst staan de Spinners nog steeds op de vierde plek, maar met een ruime afstand van 11 punten op bovenste degradatieplek.

Team 2:

Moest afreizen naar Wijhe om het op te nemen tegen Wijhe 1. Thuis hadden de Spinners nog een 9-1 overwinning op dit team geboekt, maar dat zat er deze keer niet in.

Het werd een gelijkspel (5-5) en dat was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Piet Daems won twee partijen, waar Aart Schurink en Paul Gensen elk één punt bijdroegen aan de score. Het duo Piet en Aart was ook deze keer succesvol in het dubbel.

Met dit gelijkspel staat team 2 nog steeds op de derde plaats in 3 B, maar de afstand tot de bovenste degradatieplek is slechts zeven punten. Het is dus zaak om punten te blijven scoren in de resterende vier wedstrijden van de competitie.

Team 3:

Was koploper, maar had de laatste weken al moeite om de voorsprong op de concurrentie vast te houden. Er stond nu een thuiswedstrijd tegen nummer drie Zwartsluis 4 op het programma.

De spelers van de Spinners 3 hadden niet echt hun avond, want het werd een 7-3 verlies.

Hein Kers had het grootste aandeel in de score door twee partijen te winnen. Paul van 't Erve won één punt voor zijn team en Gert-Jan Schurink lukte het niet om een overwinning te boeken.

Het dubbel werd deze keer ook verloren.

Door deze nederlaag is de Spinners 3 teruggezakt naar de tweede plaats. Vined 4 staat nu eerste, met vier punten voorsprong. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan, dus team 3 heeft de kans om kampioen te worden in 5 C nog in eigen hand, maar eenvoudig zal dit niet worden.

Team 4:

Verloor de uitwedstrijd bij Tafeltennis Zwolle 12 met 9-1. De enige overwinning voor team 4 werd geboekt door Astrid Gensen. Corrie de Graaf en Joke Nijkamp bleven op nul overwinningen staan en ook het dubbel werd verloren.

Team 4 staat zesde en laatste in 6 C en daar zal het normaal gesproken ook eindigen.

 

Week 5 ( 11 t/m 15 maart)

Team 1:

In de Hezebrink ontving de Spinners 1 deze week Torenstad 1. Torenstad 1 is een kampioenskandidaat en het was duidelijk dat de Spinners het deze keer moeilijk zouden krijgen. 

Peter Leurink wist zich nog het beste staande te houden en scoorde twee punten voor zijn team. Johan en Wilfred boekten beiden één overwinning. Voor Johan betekende dat zijn eerste punt in deze competitie en dat zal vast een hele opluchting voor hem geweest nadat zijn materiaalswitch zijn score zo lang op nul hield.

Het dubbel ging naar de tegenstander uit Zutphen. Op de ranglijst staat de Spinners 1 nog keurig in de middenmoot van poule 2 C (plaats 4), maar het is wel zaak om goede scores te blijven behalen tegen vooral de twee teams onder ze, zodat het degradatiespook niet alsnog Emst gaat aandoen.

Team 2:

Toog naar het verre Genemuiden en bond tegenstander GTC 2 met 6-4 aan de zegekar. Opmerkelijk was dat sterkste man van team 2, Piet Daems, deze keer slechts één zege pakte; Paul Gensen en Aart Schurink kwamen allebei op twee overwinningen uit. Het punt in het dubbel ging ook mee naar Emst.

Op de ranglijst in 3 B bevindt de Spinners zich nu met 26 punten op de derde plaats, op ruime afstand van de koploper Vined 2, maar ook ruim voor de degradatieplaatsen. Het komt waarschijnlijk neer op rustig uitspelen van de competitie, waarbij niet vergeten moet worden om nog de nodige punten te pakken.

Team 3:

In Kampen moest team 3 aantreden tegen Kampenion 10. De Spinners 3 was de koploper en Kampenion stond op de vierde plaats, dus een overwinning voor de Spinners zat er wel in.
Het werd uiteindelijk een 6-4 overwinning voor de Spinners. Paul van 't Erve en Arjan Hanekamp wonnen elk drie wedstrijden, waar Gert-Jan Schurink zonder zege bleef. Het dubbel werd gewonnen door Kampenion.

Door deze kleine overwinning blijft de Spinners 3 aan kop staan in 5 C, maar er is nog maar een gaatje van 1 punt overgebleven met concurrent Vined 4. Het blijft dus heel spannend voor team 3 in deze voorjaarscompetitie.

Team 4:

Het wordt een beetje een eentonig verhaal over team 4. De dames komen tekort in deze competitie, in poule C van de zesde klasse. Deze keer werd in eigen huis een 9-1 nederlaag geleden tegen Shot '78 8 uit Deventer. Astrid Gensen was degene die het enige punt voor de Spinners 4 wist te scoren. Corrie de Graaf en Joke Nijkamp konden geen bijdrage leveren aan de score. Het is al vaker op deze plek gemeld: de tegenstanders zijn bijna allemaal te sterk en zicht op verbetering op korte termijn is er ook niet echt. 

De Spinners 4 staat zesde en laatste en het is voor de dames vooral zaak om een beetje lol in het tafeltennissen te houden.

Week 4 (4 t/m 8 maart)

Team 1:

Moest uit naar de Veluwe 5 in Apeldoorn en incasseerde een krappe nederlaag: 6-4.

Wilfred Hanekamp scoorde het beste met twee overwinningen en Peter Leurink droeg één punt bij aan de score van de Spinners. Samen wonnen zij wel het dubbelspel. Johan Hanekamp kon geen bijdrage leveren aan het puntentotaal van team 1. De aanpassing van zijn spel aan zijn nieuwe materiaal (rubbers) kost nog wat tijd en ondertussen heeft hij nog geen overwinning in de voorjaarscompetitie kunnen boeken.

Op de ranglijst staat de Spinners 1 nu op de derde plaats, maar er is nog geen reden om ongerust te zijn over afglijden naar een degradatieplaats in poule 2 C.

Team 2:

Ontving in eigen huis koploper Vined 2 en wist na afloop gelijk zijn plaats weer, want het liep tegen een 8-2 nederlaag op. De tegenstanders uit Heerde waren lastig te bestrijden, zo bleek. Piet Daems scoorde één punt voor de Spinners 2. Aart Schurink en Chris Mulder verloren hun drie enkelpartijen. Piet en Aart wisten samen wel het dubbelspel te winnen.

In de tussenstand na vier wedstrijden staat de Spinners 2 nu op de derde plaats met 20 punten, met een achterstand van 14 punten op koploper Vined 2.

Het lijkt niet reëel om te denken dat het team nog kan strijden om de titel.

Team 3:

Heeft zich goed hersteld van de uitglijder in wedstrijd drie door thuis met 8-2 te winnen van Smash '70 9. Arjan Hanekamp was de sterkste man aan Emster zijde door al zijn drie wedstrijden te winnen. Hein Kers en Gert-Jan Schurink deden daar weinig voor onder door elk twee punten te pakken. Het dubbel werd ook gewonnen door de Spinners.

Door deze overwinning heeft koploper de Spinners 3 weer een beetje afstand genomen van nummer twee Vined 4. Het team heeft 29 punten vergaard en Vined staat daar vijf punten achter. 

Team 4:

Toog naar Deventer om het op te nemen tegen Swift 14. Vooraf was de hoop nog gevestigd op een goede uitslag, omdat de tegenstander maar weinig punten meer had gescoord dan de Spinners 4. Maar in de praktijk bleek dit toch anders uit te pakken, want het team moest een
9-1 nederlaag slikken. Corrie de Graaf was de enige die een punt wist te pakken voor de Spinners 4. Joke Nijkamp en Bep Mulder wonnen geen enkele partij. Het dubbel ging ook naar de tegenstander uit Deventer.

Op de ranglijst in poule 6 C staat de Spinners op de zesde en laatste plaats en het is te hopen dat de dames nog wat leuke uitslagen kunnen boeken in het restant van de voorjaarscompetitie.

Week 3 (18 t/m 22 februari)

Team 1:

Speelde een uitwedstrijd bij de nummer laatst op de ranglijst in 2 C: Shot '78 2 en won deze partij met 6-4. Peter Leurink heeft het hoogste winstpercentage van het team en was deze keer ook het meest succesvol met drie overwinningen. Wilfred Hanekamp scoorde twee punten, maar zijn broer Johan kon geen punten bij laten schrijven.

Het dubbel Wilfred en Peter wist ook te winnen van de tegenstanders.

Door deze kleine zege staat de Spinners 1 op de derde plaats, maar het moet nog spelen tegen de nummers 1 en 2 op de ranglijst, dus het is nog echt niet te zeggen of team hoge ogen gaat gooien of dat het eventueel moet vechten tegen degradatie...

Team 2:

Heeft in eigen huis gelijkgespeeld tegen Heino 5: 5-5. Dat was een beetje onverwacht, want de Spinners 2 stond op de tweede plek en Heino stond zesde en laatste. Maar tijdens de partij bleek dat de tegenstander heel goed mee kon komen en het gelijkspel was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Piet Daems was als zo vaak de beste met drie zeges en Paul Gensen en Chris Mulder konden daar beiden slechts een overwinning aan toevoegen.

Het punt in het dubbel ging ook mee naar Heino.

De Spinners staan nu nog wel tweede, maar hebben inmiddels wel een straatlengte achterstand van 8 punten op koploper Vined 2. 

Team 3:

Was koploper en moest op bezoek bij nummer twee Vined 4. De Spinners kwamen van een koude kermis thuis, want ze verloren deze wedstrijd met 6-4. Hein Kers en Arjan Hanekamp boekten beiden nog twee overwinningen, maar daarmee was de koek op voor de Spinners 3, want derde man Gert-Jan Schurink bleef zegeloos.

Het dubbel ging dus ook naar Vined 4.

De Spinners 3 staat nog wel op de eerste plaats, maar het verschil met nummer twee, Vined 2, is teruggelopen naar twee punten. Een spannende competitie, met andere woorden.

Team 4:

De dames Corrie de Graaf, Astrid Gensen en Joke Nijkamp traden thuis aan tegen DTTC 1 en moesten wederom in het stof bijten: een 9-1 verlies.

Het breekt ons damesteam op dat er de laatste competities door de NTTB is ingezet op het sterker maken van de zesde klasse (waarin zij uitkomen). Door een versterkte degradatie vanuit hogere klasses naar uiteindelijk de zesde klasse komen zij nu tegenstanders tegen die voorheen (meestal) in de vijfde klasse speelden.

Dat zijn vaak mensen die goed zijn in het ontregelen van het spel van hun tegenstanders.

En dat is nu net een spel waar onze dames een behoorlijke hekel aan hebben.

Tegen DTTC 1 was Astrid de enige die een punt voor de Spinners 4 wist te scoren; de andere partijen, inclusief het dubbel gingen naar de tegenstander uit Deventer.

Hopelijk kunnen in de komende wedstrijden wat meer punten gescoord worden tegen twee tegenstanders, die als we de stand mogen geloven, wat minder sterk zijn.

Week 2 (11 t/m 16 februari)

Team 1:

Moest thuis aantreden tegen oude bekenden die uitkomen in team 4 van de Brug. Onder deze spelers was ook Peter Draaijer, die vorig seizoen nog de kleuren van de Spinners verdedigde.

Dat het een lastige wedstrijd voor team 1 zou worden was vooraf wel duidelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn: een 6-4 overwinning voor de Spinners 1! 

Peter Leurink en Wilfred Hanekamp toonden zich deze woensdagavond onoverwinnelijk; Johan Hanekamp zit nog in zijn aanpassingsfase van materiaal (zie het verslag van week 1) en kon geen bijdrage leveren aan de score van de Spinners 1. 

Johan en Wilfred verloren het dubbel (met gering verschil) waardoor de einduitslag van 6-4 verklaard is.

Met deze zege staan de Spinners 1 nu op de derde plaats. Maar de bovenste vier teams in poule 2 C staan nog dicht bij elkaar, dus er valt nog weinig te zeggen over het verdere verloop van deze competitie.

Team 2:

Speelde in Hattem tegen Smash '70 6 en verloor met 6-4. Dat was misschien een beetje onverwacht, maar het was zeker geen onverdiende nederlaag aldus de spelers van team 2.

Piet Daems was van team 2 nog het meest succesvol met twee overwinningen;

Paul Gensen en Aart Schurink kwamen beiden tot één zege. Het dubbel Piet en Aart verloor en dat is in de laatste competities niet vaak voorgekomen.

Er is nog geen man overboord voor team 2, maar de achterstand op de koploper Vined 2 is inmiddels wel opgelopen tot 5 punten. Als het team kans wil houden op het kampioenschap in poule 3 B zal het de komende wedstrijd veel punten moeten pakken tegen Heino 5.

Team 3:

Speelde thuis tegen DTV '84 5 uit Dalfsen en pakte een 9-1 overwinning! Dat lijkt een gemakkelijke overwinning, maar de spelers van de Spinners 3 moesten in veel van de partijen toch stevig aan de bak om het punt naar zich toe te trekken.

Arjan Hanekamp en Paul van 't Erve scoorden deze keer het best met elk drie overwinningen.

Hein Kers won twee partijen. Het dubbel viel ook in het voordeel van de Spinners 3 uit.

Op de ranglijst in poule 5 C staan de Spinners 3 nu fier aan kop met 17 punten. Het gat met nummer twee, Vined 4, is vier punten. Maar niet te vroeg gejuicht, de competitie is nog lang. Maar dat team 3 in de strijd om het kampioenschap hoge ogen gooit lijkt wel duidelijk.

Team 4:

Het damesteam speelde uit tegen koploper Wijk 16 5 en moest aan het eind genoegen nemen met een 8-2 nederlaag. Dat was dus niet heel verrassend, zeker daar de Spinners 4 aantrad met twee speelsters die feitelijk nog maar kort (opnieuw) tafeltenniscompetitie spelen: Bep Mulder en Joke Nijkamp. Zij komen nog een beetje tekort tegen geraffineerde tegenstanders die de kunst verstaan om het spel van hun opponenten te ontregelen. 

De feiten: Astrid Gensen won één partij en Joke en Bep hielden de nul. Het dubbel, met Astrid en Bep, viel uit in het voordeel van de Spinners 4. Een knappe prestatie!

Week 1 ( 28 januari t/m 1 februari)

Team 1:

Komt uit in de tweede klasse, poule C, en mocht in de eerste (uit-)wedstrijd aan de bak tegen
Wijk 16 1 uit Deventer. Wilfred Hanekamp moest wegens ziekte afzeggen en Piet Daems uit het tweede was zijn vervanger. En deze invaller bleek deze avond de sterkste man aan Emster zijde, want hij boekte drie overwinningen! Peter Leurink won twee partijen en Johan Hanekamp wist geen zege te boeken. Maar Johan had als goed excuus dat hij van materiaal is veranderd.

Hij gaat het deze competitie zonder anti-topspin rubber proberen en het spreekt voor zich dat deze omschakeling naar ander materiaal nog wel even voor aanpassingsproblemen zal zorgen.

Het dubbel Peter/Johan was deze avond niet succesvol, waardoor aan het einde van de avond een 5-5 uitslag genoteerd kon worden.

Het is lastig te zeggen hoe de rest van de competitie zal verlopen voor team 1. De andere teams in de poule lijken op papier wel behoorlijk sterk, dus het zou een lastige competitie voor team 1 kunnen worden. De tijd zal het leren.

Team 2:

Was in de najaarscompetitie als tweede geëindigd en zou in de voorjaarscompetitie ook weer hoge ogen moeten kunnen gooien. In de eerste wedstrijd kwam het basisteam, Piet Daems, Aart Schurink en Paul Gensen in eigen huis uit tegen Wijhe 1. 

Dat leverde een prima 9-1 overwinning op voor team 2. Piet en Paul bleven ongeslagen, alleen Aart moest een partij aan de tegenstanders laten. Het dubbel werd ook door de Spinners (Piet en Aart) gewonnen.

Een prima start voor de Spinners 2, maar toch staat het team nog niet op de eerste plaats, omdat Vined 2 uit Heerde zijn wedstrijd zelfs met 10-0 wist te winnen.

In de komende wedstrijd is Smash '70 6 in Hattem de tegenstander en dat zal naar alle waarschijnlijkheid een lastiger tegenstander zijn dan Wijhe 1.

Team 3:

Is na jaren in de vierde klasse te hebben gespeeld gedegradeerd naar de vijfde klasse.

Het team is nu ook heel anders samengesteld dan in de vorige competitie: Teun de Graaf is gestopt en Gert-Jan Schurink en Paul van 't Erve zijn overgekomen uit het (opgeheven) vierde team. 

In de eerste wedstrijd toog het team naar Zwartsluis waar team 4 van de gelijknamige vereniging de tegenstander was. Hein Kers en Arjan Hanekamp waren goed op dreef, want zij wonnen elk drie partijen. Paul van 't Erve kon twee zeges op het wedstrijdformulier laten bijschrijven. Het dubbel moest aan de tegenstander worden gelaten. 

De einduitslag was dus 2-8 in het voordeel van dfe Spinners 3 en dat is een goede start van de competitie. Vooral van Paul is dit een prima prestatie, omdat hij in de vorige competitie nog in de zesde klasse speelde.

Door dit resultaat staat de Spinners 3 op de gedeelde eerste plaats in 5 C. 

Team 4:

Bestaat deze competitie uit de dames die in de vorige competitie nog team 5 waren.

De eerste wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen Tafeltennis Zwolle 12. 

Corrie de Graaf, Astrid Gensen en Bep Mulder namen het deze avond op tegen een team dat altijd goed meedraait in de zesde klasse en de Spinners 4 moet nog een beetje toegroeien naar het gewenste niveau.

Astrid was als enige in staat punten toe te voegen aan het teamresultaat: zij won twee partijen. Corrie en Bep bleven op de nul staan.

Het dubbel Astrid en Bep moest het punt laten aan de opponenten uit Zwolle.

Team 4 staat nu op de gedeelde vierde plaats, maar het is nog lastig te voorspellen hoe de rest van de competitie zal verlopen voor het team.

Maar zou het zou maar zo kunnen zijn dat met het spelen van wat meer wedstrijden de goede lijn weer wordt opgepakt.

bottom of page