top of page

Competitie programma & resultaten

Het programma, alle actuele standen, uitslagen en persoonlijke resultaten zijn te bekijken op de website van NTTB-Oost:

 

Website NTTB-Oost

 

De competitieresultaten zijn te vinden onder Competitie > Competitieresultaten

Resultaten Spinners in de najaarscompetitie 2017 
Anker 1

(Slot)Week 10 (27 november t/m 1 december)

Team 1:

Is op de veilige vierde plaats geëindigd door een 5-5 gelijkspel bij de nummer 6 (en laatst) Lieverdjes 1. Klassebehoud bleek het belangrijkste doel van dit team gedurende de competitie en dat is dus uiteindelijk gelukt. 

Wilfred en Peter Leurink waren deze week het beste op dreef en ze wonnen twee enkelspelen. Johan hield het bij één zege. Het dubbel Peter en Johan moest de zege aan de tegenstanders laten.

Door deze vijf punten eindigden de Spinners uiteindelijk op 49 punten en daarmee eindigden ze ruim voor de nummer 5 (en degradant) ETTV 1. Een prima prestatie van ons keurkorps.

Als in de voorjaarscompetitie Peter Leurink niet opnieuw tegen een blessure aanloopt en vierde man Peter Draaijer nog wat vaker kan spelen zit er wellicht nog wat meer in het vat voor team 1.

Team 2:

Is kampioen :-))   Deze week speelden ze thuis tegen Smash '70 7 uit Hattem en kwamen moeizaam tot een 5-5 gelijkspel. Het is vaker geschreven in deze verslagen, maar de krachtsverschillen in deze poule 3A zijn erg klein. Voor elk punt moest geknokt worden en de 5-5 is zeker niet als een onterechte uitslag aan te merken. Deze wedstrijd werd op woensdag in de Hezebrink gespeeld en het wachten was op de uitslag op donderdag van concurrent Vined 2 in de wedstrijd tegen Leogang 3. Leogang vocht nog voor klassebehoud en zou zijn huid duur verkopen. Aan het eind van de wedstrijd in Heerde had Vined met 6-4 gewonnen. Daarmee eindigden de Spinners en Vined exact gelijk met 61 punten. Maar het onderlinge resultaat was in het voordeel van de Spinners en daarmee waren de Spinners kampioen!!

Eerlijk gezegd zag het daar een week of drie geleden nog echt niet naar uit, maar toen de Spinners de voortzetting van de gestaakte wedstrijd tegen Vined 2 met 8-2 wonnen was de zaak gekanteld.

Terug naar de laatste wedstrijd: Piet was de grote man met 3 overwinningen, Aart won één partij en Paul bleef, ondanks een grote inzet, zonder zege.

Promotie van het team naar de tweede klasse is vooral voor Piet een mooi vooruitzicht. Het blijft bijzonder dat een man op zijn leeftijd (80+) nog zo goed weet te presteren. De rest van de spelers moet zich maar vooral aan Piet spiegelen om het komende seizoen tot een succes te maken.

 

Team 3:

Ging in de laatste wedstrijd met 2-8 onderuit tegen Vined 3. Dat is geen schande, want Vined was al kampioen in deze poule 4E.

Hein en invaller Teun pakten beiden 1 punt en Arjan dolf in alle drie wedstrijden het onderspit. Het dubbel ging ook naar de Heerdenaren.

De Spinners 3 eindigde door dit resultaat op de derde plaats met 51 punten en dat is een prima resultaat voor Hein enArjan aangevuld met invallers Teun (5 keer), Gert-Jan (2 keer), Patrick en Corrie (beide 1 keer). Mooi dat dit team in iedere wedstrijd een invaller kon opstellen; dat tekent toch wel de verbondenheid van onze leden met elkaar :-))

Team 4:

Moest thuis aan de bak tegen Vined 5 en verloor met 8-2. Vined stond tweede en maakte theoretisch nog kans op de titel en ging er vol voor. Teun pakte de twee punten voor team 4 en voor Corrie en Astrid moesten, ondanks verwoed tegenspel, toch enkel nullen op het wedstrijdformulier worden genoteerd. Het dubbel van de Spinners redde het ook niet.

Eigenlijk zou er na deze wedstrijd nog een wedstrijd uitgespeeld moeten worden door de Spinners 4. Dat betrof de gestaakte wedstrijd tegen DTV '84 6 waarbij de Spinners met 2-0 voor stonden. 
Echter, nummer 1 DTV '84 6 had al een voorsprong op de nummer 2 die niet meer te achterhalen was en de wedstrijd kon niet meer in Emst uitgespeeld worden (dat zou in de afgelopen week moeten gebeuren, omdat de competitie in deze week afgerond moet zijn).

Daarom heeft de competitieleider ermee ingestemd dat deze wedstrijd niet meer uitgespeeld werd.
DTV '84 6 is kampioen en de Spinners zijn met 53 punten op de derde plaats geëindigd.

Het team zal echter opgeheven moeten worden (zie het verslag bij team 5) en hoeft zich niet meer op te maken voor nog een seizoen in de zesde klasse.

Team 5:

Was vorige week al kampioen geworden, maar moest deze week nog twee keer aantreden. Op donderdag moest de uitwedstrijd tegen Torenstad 5 gespeeld worden. Dat werd de eerste wedstrijd dit seizoen waarin geen zege werd geboekt: 5-5.
Invaller Astrid won 1 partij, net als Patrick. Dawid zegevierde in twee wedstrijden en ook het dubbel met Patrick/Dawid werd gewonnen.

De dag erna, op vrijdag, stond de laatste wedstrijd van Spinners 5 op het programma: uit naar de Brug 15. Hier werd wel een (gebruikelijke) overwinning geboekt: 8-2 voor de Spinners. Gert-Jan was hier de beste man met drie zeges. Patrick en Dawid hielden het bij twee overwinningen.

In totaal zijn 103 punten gescoord door team 5: een ongekende score, maar het is wel in een poule met 7 (in plaats van 6) teams. Dan kunnen in totaal 120 punten, in plaats van 100, worden gescoord. Dat doet niets af aan de uitstekende prestaties van Gert-Jan, Dawid, Michiel (die door een blessure slechts 1 wedstrijd kon spelen) en Patrick.

Allemaal goed nieuws over dit team en daarom is het heel jammer dat Patrick heeft moeten besluiten om aan eind deze competitie onze vereniging te moeten verlaten. Door werkomstandigheden kan hij niet in Oene blijven wonen. Hij verhuist naar Flevoland, waardoor spelen voor de Spinners geen optie meer is.
Door het wegvallen van Patrick en het feit dat ons derde team permanent een derde man tekort kwam is besloten om team 4 en 5 samen te voegen (zonder Teun, die naar team 3 verhuist). Dit nieuwe team 4 zal dus in de vijfde klasse gaan uitkomen.

 

Week 9 (20 t/m 24 november)

Team 1:

Deed wat het eigenlijk zou moeten doen om de kansen op lijfsbehoud in eigen hand te houden: thuis werd concurrent ETTV 1 met 8-2 verslagen. Vooraf was er een achterstand van 2 punten op de mannen uit Eerbeek, maar na afloop van de wedstrijd was dit omgebogen in een voorsprong van 4 punten op de ranglijst in 2F voor de Spinners!  De Spinners bezetten nu de vierde plaats en dat is aan het einde van de competitie een plek met klassebehoud. 

De individuele resultaten: Peter Leurink was voldoende hersteld van zijn handblessure om weer mee te kunnen doen. Hij wist twee zeges bij te laten schrijven voor de Spinners 1. Datzelfde gold voor Johan. Beste speler aan Emster zijde was deze keer Wilfred. Hij wist al zijn drie partijen te winnen. Peter Draaijer was opgesteld in het dubbel naast Wilfred en ook deze wedstrijd werd beslecht in het voordeel van de Spinners.

ETTV 1 moest het overigens deze avond stellen zonder een van zijn betere spelers en dat kwam de Spinners niet slecht uit in deze strijd tegen degradatie.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het al gedegradeerde Lieverdjes op het schema en dan zou team 1 zich definitief veilig moeten kunnen spelen.

Team 2:

Speelde deze week twee wedstrijden. Op woensdagavond werd thuis de, vorige week afgebroken, wedstrijd tegen Vined 2 uitgespeeld en op vrijdag werd aangetreden tegen Batfighters 1 in Elburg. 

De wedstrijd tegen koploper Vined 2 werd met een onverwacht groot verschil gewonnen door de Spinners 2: 8-2.

Daar zag het vorige week nog niet naar uit toen de wedstrijd met een 1-1 tussenstand werd afgebroken. 

Piet Daems was tegen Vined onverslaanbaar, maar Aart en Paul deden daar weinig voor onder met elk twee winstpartijen. Het dubbel Piet en Aart zorgde voor het achtste punt voor de Spinners.

Door deze grote zege waren de Spinners 6 punten ingelopen op Vined. Echter, op maandag had Vined al met 6-4 van Futura 1 gewonnen, waardoor de Heerdenaren op dat moment (met 1 wedstrijd meer gespeeld) nog koploper waren.
De Spinners 2 zou met een flinke overwinning op Batfighters op vrijdag een gat kunnen slaan met Vined 2.
Maar dat pakte wat anders uit: de Spinners kwamen in Elburg niet verder dan een 5-5 gelijkspel. Batfighters trad nu aan met een speler die nog weinig had kunnen spelen voor zijn team, maar die wel een hoge rating had. Met andere woorden: een goede tafeltennisser waar de Spinners weinig tegen in te brengen hadden.
Piet en Chris waren het beste op dreef met twee zeges en Paul bleef op één overwinning steken. Het dubbel ging ook verloren voor
team 2. Dat betekent dat de Spinners nu 56 punten heeft en Vined 55.

Volgende week komt het erop aan voor de Spinners in deze bloedstollende competitie in 3A. Vined 2 en de Spinners 2 kunnen beide kampioen worden, maar de andere vier teams staan nog betrekkelijk dicht bij elkaar waardoor de strijd om degradatie ook nog zeker niet is beslist.

Ieder team heeft dus een reden om voluit te gaan in de laatste wedstrijd!

De Spinners spelen thuis nummer 4 Smash '70 7 en Vined speelt thuis tegen Leogang 3. Uitermate spannend dus!

 

Team 3:

Won thuis met 6-4 van Swift 8 uit Deventer. Hein en Arjan wonnen beiden twee wedstrijden en samen ook het dubbel. Invaller Teun wist één tegenstander te verschalken. 6-4 is een prima prestatie, want Swift staat stevig op de tweede plaats en de Spinners 3 stond en staat nog steeds derde in 4E.

En daar zal team drie waarschijnlijk ook de competitie komende week afsluiten.

Zoals eerder al vermeld is dat een prima prestatie voor dit team dat maar twee vaste spelers (Arjan en Hein) heeft.

 

Team 4:

Trad thuis aan tegen DTV '84 9 en won met duidelijke cijfers: 7-3. Teun was de sterkste met drie zeges, Astrid won twee van haar partijen en Corrie boekte één overwinning. Het dubbel werd ook een prooi voor team 4.

Spinners 4 staat nu op de tweede plaats met 49 punten, maar met 1 wedstrijd meer gespeeld dan koploper DTV '84 6, die 53 punten heeft. Het is nog niet duidelijk of de gestaakte thuiswedstrijd tegen DTV '84 6 wordt uitgespeeld, omdat er weinig mogelijkheden zijn om deze wedstrijd na afloop van de reguliere competitie te voltooien in de Hezebrink. 
Mogelijk wordt, als DTV '84 6 na afloop van de reguliere competitie voldoende punten heeft om zich sowieso kampioen te mogen noemen (meer dan 10 punten vorsprong op de nummer twee), de wedstrijd niet meer gespeeld.

 

Team 5:

Moest donderdag uit naar Gelvandria 7 en versloeg deze concurrent met niet mis te verstane cijfers: 9-1!

Het kampioenschap kon gevierd worden! De Spinners 5 had op dat moment 12 punten voorsprong op de nieuwe nummer 2 Torenstad 5 en dat verschil is niet meer te achterhalen in het restant van de competitie.

Dawid en Patrick wonnen deze avond al hun wedstrijden en Gert-Jan verloor 1 partij: het zij hem vergeven :-))

Het dubbel werd ook binnengesleept.

De Spinners hebben nog twee wedstrijden te gaan en kunnen vrijuit spelen: de titel is immers binnen!

Volgend seizoen wacht de vijfde klasse en dan kunnen de spelers zien of ze ook op dat niveau mee kunnen. Er is in ieder geval voldoende vertrouwen gekweekt in de afgelopen competitie.

 

Week 8 (13 t/m 17 november)

Team 1:

Speelde uit bij koploper Trias 4 in Twello en keerde terug met een 8-2 nederlaag. Dat mag niet echt verrassend heten, want Trias 4 is de onbetwiste koploper in 2F. Vervelender is dat deze uitslag leidde tot verdere daling op de ranglijst, naar plek 5...

Het team moest het wederom stellen zonder de geblesseerde Peter Leurink. Johan en Peter Draaijer namen beiden 1 punt mee naar huis. Voor Wilfred kon geen punt op het wedstrijdformulier worden genoteerd. Het dubbel ging ook verloren voor Spinners 1.

De vijfde plek zal in de komende wedstrijden verruild moeten worden voor een hogere plek op de ranglijst zodat degradatie naar de derde klas vermeden wordt. De Spinners 1 staat heel dicht bij zijn concurrenten ETTV 1 en de Toekomst 5. Er zit slechts twee punten verschil tussen deze teams en het is zaak om komende week, thuis tegen ETTV 1, een goede uitslag neer te zetten. Dan kan het team zich in de laatste wedstrijd van de competitie, uit tegen het nu al bijna gedegradeerde Lierverdjes 1, veilg spelen. Spannend dus :-|

 

Team 2:
Moest de thuiswedstrijd tegen koploper Vined 2 na twee sets afbreken door het incident bij team 4. Zie de hoofdpagina.
De wedstrijd wordt a.s. woensdag 22 november in Emst voortgezet.

 

Team 3:

Reisde af naar Smash '70 in Hattem om tegen het negende team te spelen. Het werd een 6-4 overwinning voor Spinners 3. Hein was goed op dreef, want hij won drie partijen. Arjan deed hier weinig voor onder met twee zeges. Invalller Teun kwam deze keer niet verder dan 1 overwinning. Het punt in het dubbel moest aan de tegenstander worden gelaten.

De Spinners staat door dit resultaat nog steeds op de derde plaats en dat is gezien de onvolledige bezetting een prima prestatie. Daarbij zijn de frequente invalbeurten van Teun (zijn maximum van 5 invalbeurten is inmiddels bereikt) van groot belang geweest voor het team. Zonder deze medewerking van Teun zou het team zich mogelijk niet kunnen handhaven in de vierde klasse. En nu lukt dat wel.

Team 4:

Moest zijn wedstrijd staken, zie de hoofdpagina. Wanneer deze wedstrijd wordt voortgezet is bij de redactie niet bekend.

Team 5:
Had deze week geen wedstrijd op het programma staan. Komende week wordt de zegetocht hopelijk voortgezet :-))

 

Week 7 (6 t/m 10 november)

Team 1:

Ontving deze week Warnsveld 1 en moest een 7-3 nederlaag incasseren. Dat was niet geheel volgens verwachting, want de Spinners stond op de tweede plaats en Warnsveld op de derde. Uit werd nog een 5-5 score behaald, maar thuis kon een nederlaag dus niet worden voorkomen. Peter Leurink was nog niet beschikbaar, maar zijn vervanger Peter Draaijer hield zich kranig door 2 punten te pakken. Johan scoorde 1 punt, maar Wilfred bleef deze woensdagavond puntloos. Het dubbel Johan en Wilfred moest het ook afleggen tegen de tegenstander. De Spinners staan na dit resultaat op de vierde plaats, 5 punten boven de nummer vijf. En de nummer vijf in de eindrangschikking degradeert naar de derde klasse... Team 1 zal dus op zijn tellen moeten passen in de laatste drie wedstrijden. 

 

Team 2:

Won de thuiswedstrijd tegen Leogang 3 met 6-4. Dat was eigenlijk een iets te krappe zege op de hekkesluiter uit Nunspeet nu team 2 nog in de race is om het kampioenschap met Vined 2. Piet en Aart pakken beiden 2 punten, waar Paul op 1 zege blijf steken. Het dubbel werd (zoals bijna altijd) door de Spinners gewonnen.

In de komende wedstrijd komt het er op aan voor de Spinners 2, want Vined 2 komt op bezoek. Als dan een stevige overwinning wordt gepakt is de achterstand weggewerkt  en gloort alsnog het kampioenschap. Maar of het zover komt?: we zullen het meemaken.
 

Team 3:

Moest uit spelen bij DTV '84 5 in Dalfsen en bleek aan het eind de punten gedeeld te hebben met de tegenstander: 5-5. Aart en Arjan boekten elk twee overwinningen en samen wonnen ze het dubbel. Invaller Patrick Middeljans moest het in deze wedstrijd zonder zeges stellen. Maar dat kan hem niet aangerekend worden aangezien zijn eigen team twee klassen lager speelt.

De middenmoot (plaats 3) in 4E is nog steeds de plek waar team 3 na deze wedstrijd bivakkeert.

 

Team 4:

Kon de winning mood niet vasthouden, want de uitwedstrijd bij Leogang 5 in Nunspeet leverde een 5-5 gelijkspel op. Teun was als vanouds op dreef met drie zeges; Astrid hield het bij één overwinning, maar Corrie bleef op nul punten steken. Het dubbel werd wel gepakt door team 4. De Spinners staan nog wel op de (gedeelde) tweede plaats, maar lijken het kampioenschap nu wel te kunnen vergeten nu koploper DTV '84 6 elf punten voor staat. Maar er zijn nog drie wedstrijden te spelen en als de Spinners in de komende wedstrijd, thuis tegen de koploper, ongenadig toeslaat kan het zomaar omslaan. Maar net als bij team 2 kan de vraag gesteld worden of het zover wel zal komen...

Team 5:

Deze week werd wederom een 10-0 zege bijgeschreven voor de mannen van team 5. Thuis in Emst werd Gorssel 3 met dubbele cijfers verslagen. Patrick, Dawid en Gert-Jan pakten daarmee alweer de vierde 10-0 zege in deze competitie. De concurrentie (Gelvandria 7 en Torenstad 5) speelde deze week tegen elkaar en dat zorgde ervoor dat de Spinners 5 nog meer kon uitlopen. Het verschil met nummer twee Torenstad 5 is inmiddels 19 punten. De Spinners 5 hebben aankomende week geen wedstrijd op het schema staan en kunnen waarschijnlijk al voor de laatste wedstrijd de titel binnenhalen.

Week 6 (30 oktober t/m 3 november)

Team 1:

Moest deze keer uit naar de Toekomst (5) in Lochem. Johan Hanekamp en Peter Draaijer deden mee, naast invaller Piet Daems. Johan had een echte off-day, want hij kon geen enkel punt op zijn conto laten bijschrijven. Peter Draaijer deed het uitstekend met drie zeges, en dat laatste kon zeker ook gezegd worden van invaller Piet, want ook hij bleef zonder nederlaag! Het dubbel moest aan de tegenstander worden gelaten, waardoor een 6-4 voor de Spinners kon worden genoteerd. Door de zege staat team 1 nog steeds op de tweede plaats, op ruime afstand (12 punten) achter koploper Trias 4. Op zich een prima prestatie, maar het blijft oppassen geblazen, want de concurrentie staat kort achter ze.

 

Team 2:

Kon in de thuiswedstrijd tegen Futura 1 weer beschikken over Aart Schurink, die terug was van vakantie. Aart bleek echter nog niet op zijn oude niveau, want hij verloor zijn drie partijen. Gelukkig wonnen Piet en Paul respectievelijk 3 en 2 partijen en werd ook het dubbel gewonnen, waardoor een 6-4 zege voor team 2 kon worden genoteerd. Op de ranglijst in poule 3A staan de Spinners nu op de tweede plaats achter Vined 2, met 10 punten achterstand. Dat is echter een vertekend beeld, want Vined heeft een wedstrijd meer gespeeld. Er zijn dus nog kansen voor de Spinners.
 

Team 3:

Boekte een ondubbelzinnige 10-0 overwinning op Trias 9. Trias stond vooraf slechts enkele punten achter op de Spinners, maar Hein, Arjan en invaller Teun kenden geen genade met de Twellonaren. Alle partijen leverden dus een punt op voor de Spinners. Niet dat de tegenstand zo zwak was, maar het Emster trio wist wel steeds het laatste punt in elke set te noteren.

Team 3 maakt een sprongetje naar de derde plaats, maar het ziet er niet naar uit dat er nog serieuze kans bestaat op de titel. Daarvoor is het gemis van een vaste derde man te groot.

 

Team 4:

Pakte een degelijke 7-3 overwinning op Swift 12. Teun, die diezelfde avond ook bij team 3 inviel (zie hierboven), was onverslaanbaar deze wedstrijd. Bij zijn zeges was er een op een tegenstander die nog op 100% stond. Dat soort overwinningen geeft altijd wat meer voldoening... Astrid won twee keer en Corrie bleef op één overwinning steken. Het punt in het dubbel bleef ook in Emst.

Inmiddels is team 4 opgeklommen naar de tweede plaats, maar het zal lastig worden om koploper DTV '84 6 naar de kroon te steken, want die staan inmiddels 8 punten voor. 

Team 5:

Het wordt bijna eentonig, maar ook nu werden dubbele cijfers genoteerd bij een wedstrijd van de Spinners 5. Tegenstander ETTV 6 werd thuis in Eerbeek met 10-0 aan de zegekar gebonden. Gert-Jan, Patrick en Dawid wonnen alle enkel-partijen plus het dubbel, dus de trein dendert door richting het kampioenschap! De voorsprong op nummer twee, Gelvandria 7, is nog steeds 15 punten, want zij wonnen ook met 10-0. Er staan nog vier wedstrijden op het programma, dus er is alle reden om dit met vertrouwen tegemoet te zien.

Pauzeweek 2 (23 t/m 27 oktober)

Team 5:

Ook deze week moest team 5 als enige aan de bak namens de Spinners. Het team nam het, als koploper, thuis op tegen de nummer twee Torenstad 5. Een spannende wedstrijd dus en dan kon je vooral in de eerste wedstrijden ook wel aan de spelers zien. Maar het jonge team hield zich uitstekend staande en de tegenstander werd met een duidelijke 8-2 nederlaag naar huis gestuurd.

Dawid Sewaścianiuk was de grote man aan Emster zijde met drie zeges. Gert-Jan Schurink en Patrick Middeljans deden daar weinig voor onder met elk twee winstpartijen. De overwinning in het dubbel zorgde voor het achtste punt voor de Spinners.

Er zijn nog 5 wedstrijden te spelen, maar de Spinners 5 heeft inmiddels een voorsprong van 15 punten op de (nieuwe) nummer twee Gelvandria 7. 
Normaal gesproken zou het kampioenschap deze mannen niet meer mogen ontgaan. Maar de bal is ook in het tafeltennis rond en het blijft zaak om geconcentreerd te blijven in de rest van de wedstrijden.

Pauzeweek 1 (16 t/m 20 oktober)

Team 5:

Het enige team dat in de pauzeweek in actie moest komen was team 5. Dat komt doordat zij met 7 teams in een poule zitten en dan moeten er in totaal 12 wedstrijden gespeeld worden in plaats van 10. Deze wedstrijd was een van deze extra wedstrijden.

Gelvandria 7 was deze week in Emst de tegenstander van team 5. Vooraf een niet te onderschatten team, want zij stonden derde, weliswaar op gepaste achterstand van koploper Spinners 5, maar toch.

Het werd een degelijke 8-2 overwinning voor Spinners 5. Gert-Jan en Dawid bleven ongeslagen, alleen Patrick had zijn avond niet echt, want hij kwam slechts eenmaal tot een zege. Het dubbel met Gert-Jan en Patrick leverde ook een punt voor de Spinners.

De Spinners gaan nu, met 6 wedstrijden gespeeld, fier aan kop met 53 punten. Nummer 2 Torenstad 5 staat daar 11 punten achter.

Voorzichtige conclusie: als de mannen zo door gaan is het kampioenschap binnen handbereik!

Week 5 (9 t/m 14 oktober)

Team 1:

Won deze week thuis met 6-4 van het team dat op de laatste plaats stond: de Lieverdjes 1. Deze kleine overwinning bewijst maar weer eens dat de krachtsverschillen in poule 2F klein zijn. Het enige team dat er echt bovenuit stijgt is Trias 4, de rest van de teams is aan elkaar gewaagd. Peter Draaijer verving deze week de geblesseerde Peter Leurink en wist twee partijen te winnen. Wilfred en Johan kwamen ook tot twee zeges. Jammer dat het punt in het dubbel deze keer aan de tegenstander gelaten moest worden.

Team 2 staat nu op een gedeelde tweede plaats met ETTV 1, maar moet gezien het feit dat de teams zo dicht bij elkaar staan toch uitkijken om niet alsnog in de problemen te geraken. 
 

Team 2:

Liet zich verrassen Smash '70 7, want in Hattem werd een 6-4 nederlaag geleden. Dat was niet verwacht, want de Spinners waren de koploper en Smash was de nummer laatst. De enige die aan Emster zijde fier overeind bleef was Piet, want hij zegevierde in al zijn drie partijen. Paul en Chris waren niet in beste doen deze avond: alleen Chris wist een punt te scoren. Door deze onverwachte nederlaag laat team 2 een gat van drie punten vallen met de nieuwe koploper Vined 2. Het zal lastig worden om in de tweede helft van de najaarscompetitie dit gat te dichten. Aart Schurink is bij het begin van de tweede helft wel weer terug van vakantie en dat kan helpen om de inhaalrace met goed gevolg af te ronden.
 

Team 3:

Ging onderuit bij Vined 3 in Heerde met 8-2. Nu is dat niet zo'n schande, want Vined is de onbetwiste koploper in poule 4E. Hein en Arjan zorgden beiden voor 1 punt en verloren het dubbel. Invaller van de week was Gert-Jan Schurink en hij bleef deze wedstrijd zonder zege.

Spinners is nu teruggezakt naar de vierde plaats, maar lijkt zich voorlopig geen zorgen te hoeven maken over klassebehoud.

 

Team 4:

Wist opnieuw een overwinning te behalen. Nu werd uit met 6-4 gewonnen van Vined 5. Eigenlijk had deze zege wat groter uit moeten pakken om direct al mee te gaan doen om de koppositie, maar het seizoen is pas halverwege en er is nog veel mogelijk.

Teun deed wat hij moest doen en pakte drie overwinningen. Corrie en Astrid pakten één punt en ook het dubbel werd gewonnen.

Het team staat nu derde op vijf punten van koploper DTV 6 en heeft dus nog volop kans om echt bovenin te eindigen.

Team 5:

Wist de eerste seizoenshelft af te sluiten met een stevige overwinning, eigenlijk zoals we dat gewend zijn geraakt van deze mannen.

10-0 was de uitslag in de thuiswedstrijd tegen de Brug 15. Gert-Jan, Patrick en Dawid verloren geen enkele partij en ook het punt in het dubbel bleef in Emst. 
Komende woensdag staat een belangrijke wedstrijd voor team 5 op het programma. Gelvandria 7 komt op bezoek en dit team staat weliswaar 11 punten achter de Spinners, maar het is wel een van de teams die als serieuze concurrent kunnen worden gezien. Bij een zege van de Spinners komt het kampioenschap dichterbij.

Week 4 (2 t/m 6 oktober)

Team 1:

Moest ook deze week zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Bij ETTV 1 in Eerbeek werd een 7-3 nederlaag geleden. De onderlinge wedstrijden waren vaak spannend, maar de tegenstanders wisten toch meestal het punt binnen te slepen. En dan staat er aan het eind een duidelijke nederlaag op het wedstrijdformulier... Net als vorige week wisten Peter Leurink, Wilfred en Johan elk een partij te winnen en ging het punt in het dubbel naar de tegenpartij. Op de ranglijst moeten de Spinners ondertussen vooral naar beneden kijken, in plaats van naar de titelkansen. De Spinners hebben 19 punten verzameld en staan daarmee op de vierde plaats, nog maar twee punten boven nummer vijf: de Toekomst 5. En de vijfde plaats is aan het einde van de rit een degradatieplaats..., maar het team moet in staat worden geacht daar boven te eindigen.
 

Team 2:

Deed goede zaken door thuis met 8-2 te winnen van Batfighters 1 uit Elburg. Wat voor team 1 gold, was ook hier van toepassing: veel spannende partijen, maar het verschil was dat het dubbeltje hier wel meestal de kant van de Spinners op viel. En daarmee is de flinke overwinning grotendeels verklaard. Grote man aan Emster zijde was deze keer Paul Gensen, want hij won al zijn drie partijen en daarmee revancheerde hij zich voor zijn matige start van de competitie waar hij nog op 0% stond. Piet en Chris deden ook een duit in het zakje met elk twee punten. Het dubbel leverde ook een punt op voor Spinners 2. Door deze overwinning is de koppositie weer overgenomen van Vined 2. Het zal waarschijnlijk spannend blijven tussen deze twee concurrenten voor de koppositie.
 

Team 3:

Dolf het onderspit in de uitwedstrijd bij Swift 8. De Deventenaren wonnen van team 3 met 8-2. Corrie was weer bereid gevonden om in te vallen en het viel haar niet te verwijten dat zij puntloos bleef in de duels met de ervaren Swift-spelers. Arjan was deze keer degene die het het beste deed, want hij was het die de twee punten op zijn naam schreef. Hein was deze week minder op dreef, want hij bleef puntloos. 

Door deze nederlaag zakt het team terug op de ranglijst naar plek 3. Een plek in de middenmoot dus en daar zal het team, gegeven het feit dat steeds een invaller opgesteld moet worden, waarschijnlijk aan het einde van de competitie ook staan.

 

Team 4:

Kon eindelijk eens goed uithalen in poule A van de 6e klasse: tegenstander DTV '84 9 werd in de uitwedstrijd in Dalfsen met 9-1 verslagen. 

Meest opvallend was de score van Corrie. In de voorgaande wedstrijden was zij nog puntloos gebleven, maar nu wist zij (mogelijk gesterkt door haar invalbeurt in team 3 in de vierde klase) al haar drie wedstrijden te winnen! Teun deed wat eigenlijk van hem verwacht mocht worden: drie partijen winnen en Astrid was de enige die een zege moest laten schieten, maar deed het met twee overwinningen ook niet slecht. Team 4 staat nu op de derde plaats op slechts 4 punten achter koploper Leogang 5. Wie weet wat er nog in het vat zit nu Corrie ook de smaak van het winnen te pakken heeft!

Team 5:

Het gaat nog steeds uitstekend met dit team met (gemiddeld) de jongste spelers van de vereniging, want ze wonnen de uitwedstrijd bij de Veluwe 10 in Apeldoorn met 9-1. Vorige week troffen deze teams elkaar ook al in Emst. Deze vreemde wedstrijdindeling is het gevolg van het feit dat er 7 in plaats van 6 teams in deze poule zijn opgenomen en dat zorgt voor een vreemde verdeling van de wedstrijden.

Voor de eerste keer dit seizoen deed Dawid mee (hij was in de eerste wedstrijden door vakantie verhinderd) en hij wist prompt drie partijen te winnen. Het enige verliespunt kwam op naam van Patrick. Hij is daarmee van zijn 100% af, maar het blijft nog steeds knap van deze debutant dat hij zoveel partijen wint: deze wedstrijd dus twee. Gert-Jan draait ook een uitstekend seizoen en bleef deze avond ongeslagen. Team 5 staat bovenaan met vijf punten voorsprong op Torenstad 5. De wedstrijden tegen deze tegenstander uit Zutphen (op 25 oktober en 30 november) lijken beslissend te worden in de strijd om het kampioenschap in poule 6D.

Week 3 (25 t/m 29 september)

Team 1:

Moest deze week zijn meerdere erkennen in Trias 4. De Spinners verloren thuis met 3-7 van hun tegenstanders uit Twello. Bij de Spinners werden de punten gescoord door alle drie spelers: Peter (Leurink), Wilfred en Johan. Oftewel, ze wonnen elk een wedstrijd. Het dubbel werd door Trias gewonnen. Met dit resultaat staat heeft team 1 de koppositie moeten overdoen aan datzelfde Trias 4. De Spinners staan nu op 4 punten achterstand van Trias 4 en daartussen staat nog Warnsveld 1.
 

Team 2:

Verloor deze week het kopduel tegen Vined 2 met 6-4. In Heerde moesten Piet, Aart en Paul hun meerdere erkennen in het team dat ook aast op de titel in poule 3A. Piet scoorde aan Emster zijde het beste: hij nam twee overwinningen mee naar huis. Aart bleef op een zege steken en Paul wist niet te winnen. Het dubbel viel, zoals vaak in lastige wedstrijden, wel uit in het voordeel van de Spinners waardoor de nederlaag niet onnodig groot werd. Op de ranglijst delen de Spinners 2 en Vined 2 nu de koppositie met 19 punten. 
 

Team 3:

Draait nog steeds prima mee nu deze week met 7-3 is gewonnen van Smash '70 9. Invaller van de week bij deze thuiswedstrijd was Gert-Jan Schurink. Hij deed het prima, want hij wist 1 maal te winnen. Hein won drie partijen en Arjan twee. Het dubbelspel viel ook uit in het voordeel van de Spinners. Spinners 3 staat nu tweede, maar wel op respectabele afstand (8 punten) achterstand van koploper Vined 3.

 

Team 4:

Verloor de uitwedstrijd tegen DTV' 84 6 met 6-4. Kopman van het team Teun moest deze keer eenmaal zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander waardoor zijn 100% score niet meer staat. Astrid wist 1 punt bij te schrijven en Corrie bleef ook nu puntloos. Het dubbel viel deze keer wel uit in het voordeel van de Spinners. De titel lijkt ver weg nu het team 9 punten achter staat op koploper DTV 6, maar er komen gemakkelijker tegenstanders aan, als je de ranglijst mag geloven, en dan kan het team zich nog een weg naar boven knokken.

Team 5:

Gaat nog steeds als een speer. Deze keer werd de Veluwe 10 met 10-0 aan de zegekar gebonden. In de Hezebrink bleven Patrick, Gert-Jan en invaller Astrid Gensen alsmede het dubbel ongeslagen. Op de ranglijst staat de Spinners 5 op de gedeelde eerste plek met Gelvandria 7. Maar dat is een vertekende stand, omdat Gelvandria al vier partijen heeft gespeeld en de Spinners maar drie. Het ziet er goed uit voor dit team!

Week 2 (18 t/m 22 september)

Team 1:

Heeft deze week gelijk gespeeld tegen Warnsveld 1. In deze uitwedstrijd moest een beroep worden gedaan op een invaller, Piet Daems uit team 2. Piet kweet zich uitstekend van zijn taak als invaller en won twee partijen. Datzelfde deed Wilfred. Johan is deze competitie nog niet op het niveau van de vorige getuige het feit dat hij ook nu slechts 1 punt wist bij te dragen aan het resultaat van de Spinners. Het dubbel werd gewonnen door Warnsveld. 
Team 1 staat nu met 13 punten op een gedeelde eerste plaats met Trias 4. Maar veel zegt dat nog niet, want de nummers 1 t/m 4 staan dicht bij elkaar.

 

Team 2:

Won ook zijn tweede wedstrijd. Deze keer werd het in de uitwedstrijd tegen Leogang 7-3 voor de Spinners. Eigenlijk zou deze wedstrijd afgelopen woensdag in Emst worden gespeeld, maar op verzoek van de tegenstander was deze thuiswedstrijd omgezet in een uitwedstrijd, in Nunspeet. Piet en Aart bleven deze wedstrijd ongeslagen en wisten ook het dubbel op hun naam te schrijven. Paul speelde zijn eerste wedstrijd in dit seizoen en moest alle punten aan zijn tegenstanders laten.
Spinners 2 staat nu aan kop met 15 punten en Vined 2 staat daar twee punten achter. 

 

Team 3:

Speelde een thuiswedstrijd tegen DTV '84 5 uit Dalfsen en won met 7-3. Ook nu deed Teun als invaller mee en dat is op zich een knappe prestatie, want naast deze wedstrijd speelde hij op diezelfde woensdagavond ook mee met zijn eigen team (4). Des te knapper is het dat hij twee wedstrijden voor team 3 wist te winnen. Maar niet alleen Teun won twee partijen, Hein en Arjan deden dat ook. Samen wonnen zij ook het dubbel. Team 3 staat door dit resultaat op een voorlopige tweede plaats. Voorlopig, omdat er op het moment van schrijven van deze regels nog een resultaat van een wedstrijd in deze poule ontbreekt.

 

Team 4:

Wist met moeite thuis met 5-5 gelijk te spelen tegen Leogang 4 uit Nunspeet. Daarbij moet wel gezegd worden dat deze tegenstander over enkele talentvolle jonge spelers beschikt, die voor het eerst in de seniorencompetitie uitkomen, dus zo vreemd is deze stevige  tegenstand ook niet. Teun won zoals verwacht zijn drie partijen en Astrid wist twee overwinningen bij te schrijven. Corrie is nog niet echt op dreef en bleef op nul zeges steken. Het dubbel ging helaas ook verloren. Op de ranglijst staat het team nu voorlopig tweede achter datzelfde Leogang 4. Ook hier ontbreekt nog een uitslag in de NTTB-verslagen.

Team 5:

Kwam deze week ook weer als overwinnaar uit de strijd. Gorssel 3 werd in Gorssel met 7-3 aan de zegekar gebonden. Ook dit team had een invaller nodig en ook hier werd een 'de Graaf' bereid gevonden als invaller op te treden: Corrie. Corrie wist in deze wedstrijd 1 partij te winnen. Gert-Jan wist twee punten aan het conto van zijn team bij te schrijven en Patrick bleef deze week zelfs ongeslagen.

Patrick speelt voor het eerst competitie en staat nog op 100%. Een knappe prestatie!

Na twee overwinningen staat het team met 16 punten op de tweede plaats. Dat klinkt vreemd, maar dat komt omdat enkele teams al 3 wedstrijden hebben gespeeld vanwege het feit dat in deze poule zeven in plaats van zes teams uitkomen. Er zijn zeker kansen om deze competitie als winnaar af te sluiten.

Week 1 (11 t/m 15 september)

Team 1:

Begint de competitie uitstekend met een 8-2 overwinning op de Toekomst 5. Peter (Leurink) en Wilfred blijven deze avond zelfs ongeslagen en boeken drie zeges. Johan blijft op 1 overwinning steken. Het team zorgt voor een primeur in de competitie van de 
Spinners, want in het dubbel neemt een vierde man namens de Spinners deel aan de wedstrijd: Peter Draaijer. Hij speelt en wint het dubbel samen met Wilfred. Als de mannen dit niveau vol kunnen houden kan het nog een leuke najaarscompetitie worden.

 

Team 2:

Doet ook goede zaken door de eerste wedstrijd, uit bij Futura 1, met 8-2 te winnen. Vooraf was een dergelijke zege niet echt ingecalculeerd, want Futura 1 speelde twee seizoenen geleden nog in de 2e klasse. Piet en Aart wonnen elk 2 partijen en samen het dubbelspel. Chris bleef deze avond ongeslagen. Het is lastig om te voorspellen hoe team 2 uiteindelijk zal gaan eindigen, want er        spelen in deze poule wel 4 teams uit de voormalige afdeling Zwolle. En die blijken over het algemeen goed te scoren in de competitie.
 

Team 3:

Moet deze competitie waarschijnlijk in vele wedstrijden een invaller regelen naast Hein en Arjan. In de eerste wedstrijd werd voormalig teamgenoot Teun als invaller opgesteld. Samen wisten de mannen bij Trias 9 niet te winnen. De uitslag werd 6-4 voor      Trias. Elk van de Spinners wist 1 overwinning te boeken en Arjan en Teun wonnen samen het dubbel.

Hoge ogen gooien in deze competitie lijkt, gezien de omstandigheden, niet echt realistisch.
 

Team 4:

Is gedegradeerd naar de zesde klasse en won nu zijn eerste wedstrijd bij Swift 12 met 6-4. Teun won drie partijen, Astrid twee en Corrie bleef deze avond op nul punten steken. Het dubbel werd ook door de Spinners gewonnen en daarmee zijn de 6 punten verklaard.  Team 4 zou bovenaan in hun 6e klas poule mee moeten kunnen draaien. Dus als ze gewoon al hun wedstrijden blijven winnen is er geen vuiltje aan de lucht :-)

Team 5:

Begint deze competitie uitstekend met een 9-1 overwinning op ETTV 6. Daarbij moet gezegd worden dat twee van hun tegenstanders voor het eerst in de tafeltenniscompetitie spelen, maar daarentegen kunnen de Spinners stellen dat zij met twee geblesseerde spelers moesten starten: Patrick en Michiel. Patrick en Gert-Jan wonnen hun drie partijen; Michiel bleef op twee zeges steken. Het dubbel werd ook gewonnen door de Spinners. Deze eerste overwinning belooft veel voor de toekomst in deze competitie!

bottom of page