top of page
Resultaten Spinners in de voorjaarscompetitie 2020

De voorjaarscompetitie van 2020 zal de geschiedenis in gaan als de eerste afgebroken competitie van de NTTB. Door de coronacrisis werd op 12 maart 2020 besloten om de lopende competitie op te schorten. Later werd besloten om de competitie definitief te staken.

De standen op het moment van staken speelden geen rol meer bij de indeling voor de najaarscompetitie in 2020: er zou geen promotie of degradatie van teams zijn.

Al met al een hard gelag voor onze vereniging waar de teams 1, 2 en 3 allemaal in meerdere of mindere mate kans hadden op de titel.

Week 6 ( 9 t/m 13 maart) (de laatste week waarin wedstrijden werden gespeeld)

Team 1:

Speelde de thuiswedstrijd tegen een van de belangrijkste concurrenten voor de titel in 2 C: ZC Aktief 1.

De Spinners hadden een invaller uit team 2 opgesteld: André Gramser. André deed het goed, want hij pakte twee zeges.

Datzelfde deed Johan Hanekamp, maar de andere vaste kracht van team 1, Peter Leurink, was wat minder op dreef met één winstpartij.

Inmiddels staat team 1, met 31 punten, vier punten boven nummer 2, ZC Aktief 1. Maar de stand in de poule is wel vertekend, omdat er nog wat achterstallige wedstrijden zijn van andere teams.

Als de competitie, na de opschorting door de coronacrisis, weer opgestart wordt zal duidelijk worden of ons vlaggenschip de titel kan pakken.

Team 2:

Zou op vrijdag 13 maart een uitwedstrijd bij Hoonhorst 1 moeten spelen, maar dat ging niet door als gevolg van de opschorting van de competitie.

Team 3:

Warnsveld 3 kwam op bezoek in Emst en dat beloofde een spannende pot te worden, want dit team had slechts twee punten minder verzameld dan de Spinners 3. Maar de spelers van de Spinners weerden zich kranig, met als gevolg drie overwinningen voor zowel Hein Kers als Arjan Hanekamp. Paul van 't Erve bleef op de nul steken.

Einduitslag was dus 6-3 voor de Spinners 3 en met dit resultaat staat het op de gedeelde eerste plaats in 4 G. 

Na de gedwongen pauze moet blijken of deze, vooraf niet verwachte, positie gehandhaafd kan worden.  

Team 4:

Kwam, net als team 2, door de opschorting van de competitie niet in actie. Er stond een uitwedstrijd bij de Toekomst 9 op het programma. 

Week 5 ( 2 t/m 6 maart)

Team 1:

Kwam nog niet actie in deze week.

Team 2:

Ontving in eigen huis (de Hezebrink) Wezep 4 en boekte een mooie 7-2 overwinning. Uit had het tweede nog met 5-4 verloren, dus dit mag je rustig een revanche noemen. Zoals vaker dit seizoen was André Gramser de sterkste man bij de Spinners: hij won drie partijen. Piet Daems en Aart Schurink deden het ook goed door allebei twee punten te pakken.

Door dit resultaat is de Spinners 2 naar de koppositie in poule 3 D opgeklommen. Die plek moet het weliswaar delen met Hoonhorst 1, maar het geeft wel aan dat het team een goede kans maakt het kampioenschap te pakken.

Team 3:

Toog naar Deventer om te spelen tegen Swift 10. Het werd een spannende wedstrijd die maar net, met 5-4, werd gewonnen door de Spinners. Uitblinker aan Emster zijde was Arjan Hanekamp met drie zeges. Chris Mulder moest één punt aan de tegenstander laten en Paul van 't Erve kon helaas geen bijdrage leveren aan het puntentotaal van zijn team.

Ondertussen draait de Spinners 3 goed mee bovenin poule 4 G. Dat is in voorgaande competities wel eens anders geweest..

Team 4:

In Emst kwam Gelvandria 4 op bezoek. Uit was deze ontmoeting in een 6-3 zege voor Gelvandria 4 geëindigd, dus er bestond een voorzichtige hoop dat de thuiswedstrijd een beter resultaat voor de Spinners zou kunnen opleveren.

Maar dat bleek ijdele hoop, want het werd een 8-1 overwinning voor Gelvandria 4. 

De enige die een punt voor team 4 wist binnen te halen was Gert-Jan Schurink; Corrie de Graaf en Xander van Wiggen bleven op de nul staan.

De Spinners 4 hebben nu 13 punten verzameld, twee meer dan de nummer laatst De Toekomst 9. Deze tegenstander heeft ons vierde nog niet ontmoet, dus wellicht dat daartegen nog de nodige punten kunnen worden gesprokkeld.

 

Week 4 ( 10 t/m 15 februari)

Team 1:

Deze week stonden er twee wedstrijden op het programma voor ons eerste. Op woensdag moest er thuis aangetreden worden tegen Olympia Goor 2 en op vrijdag werd de uitwedstrijd bij Trias 3 gespeeld. De wedstrijd bij Trias stond oorspronkelijk voor 3 maart ingepland, maar op verzoek van de spelers van de Spinners is deze wedstrijd verplaatst, omdat zij op 3 maart andere verplichtingen hadden.

In de thuiswedstrijd tegen Olympia Goor was André Gramser als invaller opgesteld en hij deed het keurig, want hij won zijn drie wedstrijden. Datzelfde deed ook Peter Leurink en doordat Wilfred Hanekamp twee maal wist te zegevieren stond er aan het eind van de ontmoeting een klinkende 8-1 overwinning op het wedstrijdformulier! Een prima uitslag tegen een team dat vooraf wellicht nog als een van de titelkandidaten werd gezien. 

Op vrijdag trad team 1 aan in de uitwedstrijd tegen Trias 3 in Twello. Nu met de vaste opstelling, dus inclusief Johan Hanekamp. In de thuiswedstrijd tegen datzelfde Trias 3, eerder in deze competitie, was al een 5-4 overwinning geboekt door de Spinners 1 en die prestatie werd nu, in Twello, herhaald.

Peter Leurink was ook deze keer goed op dreef, want hij pakte drie punten. De gebroeders Hanekamp bleven daarbij wat achter, want zij boekten elk slechts één zege. Maar even zo goed heeft het team met deze kleine overwinning weer een prima stap gezet in de richting van een mogelijke (de schrijver blijft voorzichtig :)) ) titel.

Op de ranglijst staat de Spinners nu eerste in poule 2 C, met een stevige voorsprong van 7 punten op de nummer twee Trias 3. Maar let op: de stand is vertekend, want er zijn nog twee teams die een wedstrijd minder hebben gespeeld! 

Pas op 11 maart speelt de Spinners 1 zijn volgende wedstrijd, thuis tegen het team dat op papier ook nog zeker een kans heeft om bovenaan te eindigen: ZC Aktief 1.

Team 2:

In Kampen trad team 2 aan tegen Kampenion 10. Dat team stond onderaan en het zou, zo luidde de verwachting vooraf, voor de Spinners 2 mogelijk moeten zijn om daar te winnen. Die verwachting kwam uit, want er werd met 6-3 gewonnen.

Sterkste man was André Gramser met drie zeges; Piet Daems liet twee punten noteren en Paul Gensen hield het bij één zege. 

Op de ranglijst in poule 3D staat de Spinners 2 nu op plek 2, met vier punten achterstand op Hoonhorst 1. 

Na de komende pauzeweken staat op 4 maart de thuisontmoeting tegen Wezep 4 op het programma. Als ons tweede team daar een goede uitslag weet te boeken dan kan het zeker nog een rol spelen in de resterende titelrace.

Team 3:

Op papier had ons derde team afgelopen woensdag, bij de thuiswedstrijd tegen Gelvandria 2, een zware wedstrijd op het programma staan. Het verschil op de ranglijst was vooraf slechts twee punten, maar in de wedstrijd bleek ons derde team toch echt wel sterker, want het werd 8-1 voor de Spinners 3. Daarbij moet wel vermeld worden dat Gelvandria met een invaller uit de zesde klas moest aantreden.

Arjan Hanekamp en Chris Mulder bleven allebei ongeslagen, maar Paul van 't Erve deed daar niet veel voor onder met twee overwinningen. 

Na vier wedstrijden staat de Spinners 3 nu op een gedeelde eerste plaats in poule 4 G, samen met Warnsveld 3. Tegen dat team heeft ons derde nog niet gespeeld, dus het blijft nog een tijdje onduidelijk hoe de kansen van de Spinners nu werkelijk zijn.

Voorlopig staan ze in ieder geval op een comfortabele plek en de druk om echt bovenaan te eindigen (en dus te promoveren naar de derde klasse) voelt het team al helemaal niet!

Team 4:

Ook nu moest ons vierde team met een nederlaag genoegen nemen. Uit bij ETTV 4 in Eerbeek werd het 7-2 voor de tegenstander. Xander van Wiggen en Gert-Jan Schurink wisten allebei nog een partij te winnen, maar Corrie de Graaf bleef zonder zege. Het seizoen verloopt voor ons vierde team niet zo goed als in de najaarscompetitie, daarover is in het verslag van week 3 al geschreven. 

Wellicht dat het team na de komende pauzeweken het tij kan keren en nog de nodige punten kan pakken in poule 6 D.

De mogelijkheden zouden er moeten zijn, dat hebben de spelers in de afgelopen competitie wel bewezen!

Week 3 ( 3 t/m 7 februari)

Team 1:

Speelde een thuiswedstrijd tegen Vined 2 uit Heerde. Vined had tot nu toe nog maar één punt gescoord en de verwachting was dat de Spinners 1 wel een overwinning zou moeten kunnen behalen. Die overwinning kwam er ook en de uitslag, 8-1, was een mooie opsteker. 

André Gramser trad als invaller aan en deed dat prima met drie overwinningen. Wilfred Hanekamp deed daar niets voor onder en pakte ook drie punten. Johan Hanekamp was degene die een puntje aan de tegenstander moest laten.

In de poule waarin ons eerste team uitkomt (2C) zijn slechts vijf teams ingedeeld en het heeft er alle schijn van dat de Spinners 1 mee gaat doen om de titel. Op dit moment staat de Spinners 1 op de derde plaats, maar dat is een vertekend beeld, omdat de nummers 1 en 2 een wedstrijd meer hebben gespeeld.

Waarschijnlijk wordt komende week duidelijk hoeveel kans de Spinners 1 maakt op het kampioenschap. Woensdag treffen ze thuis koploper Olympia Goor 1 en op vrijdag wordt de verplaatste uitwedstrijd bij Trias 3 gespeeld. 

Als deze wedstrijden met overwinningen kunnen worden afgesloten dan maakt team 1 een goede kans om bovenaan te eindigen.

Team 2:

Heeft een goed resultaat neergezet in de uitwedstrijd bij Harderwijk 2: 7-2 voor de Spinners 2.

André Gramser was deze avond de sterkste met drie overwinningen. Piet Daems en Paul Gensen scoorden ieder twee punten.

De Spinners 2 staat door deze overwinning op de tweede plaats in poule 3D, maar wel met een flinke achterstand van 5 punten op koploper Hoonhorst 1.

Aankomende week staat de uitwedstrijd bij de onderste op de ranglijst op het programma: Kampenion 8. 

Daar zou ons tweede, in theorie, een goede slag moeten kunnen maken.

Team 3:

Ontving thuis in de Hezebrink de nummer laatst in poule 4G, Ughelen 1, en ging met een score van 8-1 met de overwinning aan de haal.

Arjan Hanekamp is deze competitie goed op dreef en won ook nu drie partijen. Ook Chris Mulder wist drie punten bij te schrijven en Hein Kers deed daar weinig voor onder met twee zeges.

Team 3 staat nu op een keurige, gedeelde tweede plaats en hoeft zich vooralsnog geen zorgen te maken over degradatie (dat is de natuurlijke neiging van het team dat in de voorlaatste competitie nog in de vijfde klasse speelde).

Komende week staat weer een thuiswedstrijd op het progamma, tegen Gelvandria 2. Dat kan een spannende wedstrijd worden, want de teams staan slechts twee punten van elkaar verwijderd op de ranglijst.

Team 4:

Is de voorjaarscompetitie wat minder goed gestart dan de afgelopen najaarscompetitie. Dat zou veroorzaakt kunnen zijn doordat Astrid Gensen deze competitie nog niet mee heeft kunnen spelen en dat een nieuwe speler, Xander van Wiggen, is toegevoegd aan het team. Het gebrek aan competitie-ervaring zal hem wellicht nog wat opbreken.

In ieder geval ging ook de derde wedstrijd, uit bij de Lieverdjes 3 in Apeldoorn, verloren: 6-3 voor de tegenstander.

Michael van Zeist was aan Spinners' zijde het beste op dreef, want hij pakte twee overwinningen. Corrie de Graaf wist één punt te pakken. Xander van Wiggen bleef zonder overwinning.

Team 4 vindt zichzelf nu terug op plek 5 op de ranglijst van 6D, maar heeft nog voldoende mogelijkheden om deze positie te verbeteren. Volgende week zal dat misschien wat lastig worden, want dan staat de uit-ontmoeting bij koploper ETTV 4 op het programma.

Week 2 ( 27 t/m 31 januari)

Team 1:

Kwam niet in actie, omdat iedere speelweek een van de vijf teams in de poule (2C) vrijaf heeft. En deze week was dat de Spinners 1.

Team 2:

Speelde een thuiswedstrijd tegen Tafeltennis Zwolle 6 en wist met het kleinste mogelijke verschil te winnen: 5-4.

Aart Schurink en André Gramser leverden hierbij de grootste bijdrage door elk twee maal te winnen. Piet Daems is deze competitie nog niet helemaal op stoom gekomen en moest nu genoegen nemen met één zege.

Het team staat na twee wedstrijden in de middenmoot in poule 3D met 9 punten. Het is lastig te zeggen of het team in deze competitie nog kans maakt op de titel; dat zal in de komende wedstrijden duidelijker worden. 

Team 3:

Moest een lastige uitwedstrijd spelen bij het team dat zijn eerste wedstrijd met 9-0 had weten te winnen: Rijssen 4.

Maar ons derde team weerde zich kranig en moest weliswaar een nederlaag slikken, maar dan wel een kleine: 5-4.

Grote man aan Emster zijde was Arjan Hanekamp, want hij bleef ongeslagen. Hein Kers scoorde één punt voor zijn team en Paul van 't Erve kon helaas niet bijdragen aan de score.

Na twee wedstrijden heeft team 3 nu 9 punten verzameld in 4G en staat daarmee op de vierde plaats. In tegenstelling tot in de vorige competitie is er nu al een duidelijke scheiding ontstaan tussen de betere en de mindere ploegen in de poule van ons derde team. Met een beetje geluk kan het team zich daarom eerder uit de degradatiezorgen spelen. 

Team 4:

Speelde thuis tegen Ughelen 2. Dat team is de laatste jaren al vaker tegenstander geweest van ons vierde team en meestal moesten de Spinners het onderspit delven. Deze keer was dat ook het geval, maar wel met het kleinst mogelijk verschil: 5-4 voor Ughelen 2. 

Michael van Zeist was de uitblinker aan de Spinners-kant, want hij wist drie zeges bij te schrijven. Gert-Jan Schurink was eenmaal succesvol en Xander van Wiggen kon deze keer (net) geen punt laten noteren. 

Op de ranglijst staat team 4 nu op de vijfde plaats in 6D, maar met deze betrekkelijk goede uitslag, is er hoop dat er een stijging op de ranglijst in het verschiet ligt.

Week 1 ( 20 t/m 24 januari) Startweek.

Team 1:

Speelde in de eerste wedstrijd thuis tegen een team dat zij, in deze samenstelling, nog niet eerder hadden ontmoet: Trias 3.

Het werd een interessante wedstrijd tegen drie jonge spelers van de club uit Twello en de uitkomst was een kleine overwinning voor de Spinners 1: 5-4.

Peter Leurink en Wilfred Hanekamp bonden twee tegenstanders aan de zegekar en Johan Hanekamp was eenmaal succesvol.

Een mooie opsteker dus voor ons eerste team dat deze competitie in poule 2 C slechts 5 tegenstanders heeft, in plaats van 6 en dat omdat Olst zijn eerste team door omstandigheden uit de competitie moest nemen. 

Wat dat voor consequenties heeft voor team 1 zal moeten blijken, maar sowieso spelen zij twee wedstrijden minder.

Team 2:

Speelde een uitwedstrijd in en tegen Wezep, tegen team 4 en moest een kleine nederlaag slikken: 5-4.

André Gramser was aan Emster zijde het beste op dreef met twee zeges. Aart Schurink en Piet Daems boekten elk één overwinning.

De beide andere wedstrijden in deze poule eindigden ook in 5-4 en het lijkt er dus op dat de tegenstanders in deze poule 3 D aan elkaar gewaagd zijn. Het belooft dus nog een spannende competitie te worden. 

Team 3:

Ging goed van start met een 5-4 overwinning in de thuiswedstrijd tegen Swift 10 uit Deventer. 

Het was een spannende partij, waarbij de spelers van de Spinners 3 dus net iets vaker aan het langste eind trokken dan hun tegenstanders.

Chris Mulder zegevierde drie maal en Hein Kers en Paul van 't Erve deden dat allebei één keer.

Net als voor de andere teams van de Spinners geldt dat er nog weinig gezegd kan worden over de kansen op een hoge klassering in de poule (4 G). 

Team 4:

Team 4 heeft deze competitie een nieuwe speler in de gelederen: Xander van Wiggen. Xander is al een dik jaar lid van onze vereniging, maar waagt zich nu ook aan het competitiespelen. 

In de eerste wedstrijd van team 4, uit bij Gelvandria 4 in Apeldoorn, mocht Xander gelijk opdraven en hij deed het niet onverdienstelijk in zijn debuutwedstrijd. Hij won één partij, net zoals zijn teamgenoten Corrie de Graaf en Gert-Jan Schurink. Dat betekent dat de wedstrijd met 6-3 verloren ging. 

Een aarzelende start van ons team in de zesde klasse (D) zullen we maar zeggen en er zullen in de komende wedstrijden vast nog wel de nodige overwinningen worden geboekt. 

bottom of page