top of page
Resultaten Spinners in de najaarscompetitie 2019

In de najaarscompetitie is voor het eerst in jaren een grote aanpassing doorgevoerd: het dubbelspel is afgeschaft. Het afdelingsbestuur heeft op deze manier invulling gegeven aan de wens van veel competitiespelers om de speelavond korter te laten duren. 

Door deze aanpassing worden nog maar 9 punten verdeeld tussen de teams die een onderlinge wedstrijd spelen.

Week 10 - Slotweek ( 25 november t/m 29 november).

Team 1:

Er stond niets meer op het spel bij Shot '78 1 - de Spinners 1. Ons eerste team stond vooraf op de derde plaats in 2 G en daar stond het na afloop van de wedstrijd, die in een 7-2 overwinning voor de Deventer ploeg eindigde, nog steeds. 

Peter Leurink en Wilfred Hanekamp wisten elk nog 1 punt te scoren; Johan Hanekamp bleef zegeloos.

In de voorjaarscompetitie zal het team ook weer in de tweede klasse aantreden en hopelijk kan het zich dan ook weer probleemloos handhaven of wellicht ook zelfs meestrijden om de titel.

Team 2:

Gaf de najaarscompetitie een passend einde door met 6-3 te winnen van concurrent NTC Leogang 3. Om het kampioenschap ging het niet meer, daar had de stevige nederlaag in de voorlaatste wedstrijd tegen Staphorst 1 al een streep doorgezet. Maar de tweede plaats in 3 B  is nu definitief in handen gekomen van ons tweede.

Aart Schurink had een topdag, want hij won al zijn drie partijen. André Gramser scoorde één punt minder en Piet Daems kwam tot één overwinning.

Volgende seizoen komt het team opnieuw uit in de derde klasse. Hopelijk doet het team dan opnieuw tot het laatst mee om de titel.

Team 3:

Had zichzelf een beetje in de problemen gebracht door in de voorgaande wedstrijden matige uitslagen te scoren en moest in de laatste wedstrijd, uit bij Wezep 5, nog een paar punten scoren om zich sowieso te handhaven.

Wezep 5 kon in theorie deze avond nog kampioen worden in poule 4 C en daarom gingen zij ook vol voor een grote overwinning.

De uitslag was uiteindelijk 6-3 voor Wezep 5.

Voor Wezep was dat ruim onvoldoende voor het kampioenschap, want concurrent Harderwijk 3 won zijn laatste wedstrijd met 7-2 van de concurrent van de Spinners 3 in de strijd om degradatie: Heino 9. 

Eindsituatie: Harderwijk 3 kampioen, Wezep 5 tweede, de Spinners 3 vierde (en niet gedegradeerd), Heino 9 vijfde (en gedegradeerd).

De drie punten die de Spinners scoorden tegen Wezep 5 waren als volgt verdeeld:

Chris Mulder: 2, Arjan Hanekamp: 1, Paul van 't Erve: 0.

Volgend jaar kan het team het opnieuw gaan proberen in de vierde klasse. 

Team 4:

Had alleen nog een theoretische kans om in de laatste wedstrijd kampioen te worden.  In deze laatste (thuis)wedstrijd zou dan NTC Leogang 5 uit Nunspeet met grote cijfers verslagen moeten worden.

Maar de Spinners kwamen er al snel achter dat dit er niet in zat. De tegenstanders waren drie jonge spelers die hun draai in de zesde klasse inmiddels goed hebben gevonden en met 7-2 zegevierden.

Daarmee werd Leogang 5  kampioen en dat is voor deze jongens ook beter, want in de vijfde klasse zal hun aanvallende spel beter tot zijn recht komen.

De Spinners 4 eindigen deze competitie op de derde plek en dat is voor het team een puike prestatie als je het afzet tegen de eindstand in de afgelopen voorjaarscompetitie, toen het als laatste eindigde.

Degenen die namens de Spinners de punten scoorden tegen Leogang 5 waren Gert-Jan Schurink en Michael van Zeist:

elk 1 punt. Corrie de Graaf kon niet bijdragen aan de score van haar team.

Volgend jaar staat het team een nieuwe uitdaging in de zesde klasse te wachten.

Week 9 ( 18 november t/m 22 november).

Team 1:

Ontving thuis mede-middenmoter ZC Aktief 1 uit Apeldoorn en wist deze tegenstander aan de zegekar te binden: 6-3 voor de Spinners 1.

Peter Leurink was ouderwets op dreef met drie zeges, Johan Hanekamp droeg twee punten bij en zijn broer Wilfred hield het bij één overwinning.

Geen slechte prestatie voor ons eerste en het kan nu helemaal vrijuit de laatste match in de competitie gaan spelen, de uitwedstrijd bij de ploeg die inmiddels is afgehaakt in de strijd om de titel in 2 G: Shot '78 1.

Team 2:

Speelde de allesbeslissende wedstrijd in de strijd om de titel in 3 B tegen Staphorst 1 en ging ten onder: 7-2 voor thuisploeg Staphorst. Het zat er deze keer niet in voor de mannen van ons tweede, de tegenstander uit Staphorst bleek echt sterker en de nederlaag was terecht. 

Piet Daems en Aart Schurink droegen beiden nog een punt bij aan de score van de Spinners 2; Paul Gensen moest in al zijn partijen het punt aan de tegenstander laten.

De Spinners ontvangen komende week, in de laatste wedstrijd van de competitie, NTC Leogang 3 uit Nunspeet. 

Dat belooft nog een spannende wedstrijd te worden, want de Spinners staan op plek 2 en Leogang op plek 3, maar om het kampioenschap zal het niet meer gaan ... 

Team 3:

Stond er zo goed voor een paar weken geleden, maar is nu, na een stevige thuisnederlaag tegen Vined 3 toch weer in degradatienood gekomen. Vined 3 was de Spinners 3 met 7-2 de baas, waar het in het uitduel in Heerde nog een 5-4 overwinning voor de Spinners 3 was geworden.

Er moet wel bij vermeld worden dat de sterkste man van Vined er nu wel bij was, waar hij in het eerste duel ontbrak.

De twee punten van de Spinners 3 werden verdiend door Paul van 't Erve en Arjan Hanekamp. Hein Kers bleef zonder overwinning. 

Door deze nederlaag is de nummer vijf, Heino 9, tot op twee punten genaderd. Dat betekent dat in de laatste wedstrijd (die voor beide degradatiekandidaten op vrijdag 29 november op het programma staat) team 3 niet meer dan 2 punten * slechter mag scoren dan Heino 9, anders is degradatie naar de vijfde klasse toch nog realiteit.

De tegenstander van de Spinners in de laatste wedstrijd is Wezep 5. Dit team staat tweede en kan die avond kampioen worden. Het zal daarom bijzonder lastig worden voor team 3 om nog veel punten te scoren in deze laatste wedstrijd.

Maar de tegenstander van Heino 9 is Harderwijk 3 en dat team staat aan kop en zal dus, net als Wezep 5, zijn uiterste best doen om die avond kampioen te worden. Met andere woorden: Heino krijgt de punten ook niet cadeau.

* In de onderlinge wedstrijden tussen de Spinners 3 en Heino 9 heeft de Spinners één game meer gescoord dan Heino en zal daarom bij een gelijk puntenaantal in de eindstand boven Heino eindigen.

Team 4:

Ging helaas met 4-5 onderuit in de uitwedstrijd bij de Brug 13. Dat team staat onder de Spinners 4 op de ranglijst, maar had deze keer, anders dan in de meeste andere wedstrijden van de Brug, hun speler met de hoogste rating in de poule opgesteld. Daardoor werd het lastig om de prestatie in de thuiswedstrijd (6-3 winst) te herhalen.

Michael van Zeist scoorde deze keer het best met twee overwinningen. Astrid Gensen en Corrie de Graaf wisten één punt binnen te slaan voor hun team.

Het wordt nu wel heel lastig voor team 4 om het kampioenschap alsnog binnen te slepen. Ze staan 4 punten achter koploper NTC Leogang 5, die overigens wel de tegenstander is in de laatste ontmoeting thuis in de Hezebrink.

Alleen als de Spinners 4 met minstens 7-2 wint en nummer twee Ugchelen 2 zou met minimaal 7-2 verliezen van de Brug 13 dan kan het nog. 

Maar dat is wel heel theoretisch...

Week 8 ( 11 november t/m 15 november).

Team 1:

Had een zware wedstrijd op het programma staan, want koploper Warnsveld 1 kwam op bezoek in Emst.

De Spinners verloren de uitwedstrijd tegen deze tegenstander met 6-3 en de verwachting was dat het nu minstens zo lastig zou worden, omdat Warnsveld nog volop strijdt voor de titel.

Maar het werd ditmaal slechts een 4-5 nederlaag voor ons vlaggenschip en dat was voor een groot deel te danken aan de invaller die vaak aantreedt in thuiswedstrijden van ons eerste, André Gramser: hij was goed voor drie punten. 

Peter Leurink was eenmaal succesvol en Wilfred Hanekamp lukte het niet om een punt bij te laten schrijven.

Al met al helemaal geen slechte prestatie voor ons eerste en deze uitslag heeft ervoor gezorgd dat de Spinners 1, met nog twee wedstrijden te gaan, een comfortabel aantal (11) punten boven de degradatiestreep staat.

In de komende week staat de thuisontmoeting met ZC Aktief 1 op het programma: zij staan met de Spinners op de gedeelde derde plaats in poule 2 G.

Team 2:

Ging de IJssel over om het op te nemen tegen Heino 6. Thuis hadden de Spinners de wedstrijd met 9-0 gewonnen en er was de voorzichtige hoop dat deze prestatie nu, met min of meer soortgelijke cijfers, herhaald kon worden.

Maar dat bleek toch iets anders uit te pakken, want de Spinners 2 wonnen nu 'slechts' met 6-3.

Piet Daems was van de Spinners het beste op dreef, want hij won drie partijen. Paul Gensen pakte twee punten, maar André Gramser bleef op één zege steken. Dat zijn we niet helemaal gewend van André, maar het kan zijn dan hij zijn zware inspanningen van een dag eerder, bij zijn invalbeurt in het eerste, nu een beetje moest bekopen...  

Het blijft nog steeds heel spannend in poule 3 B: de Spinners 1 en Staphorst 1 delen de eerste plek met 46 punten; deze teams zullen gaan uitmaken wie er kampioen wordt.

Komende week staat de (waarschijnlijk beslissende) uitwedstrijd tegen Staphorst 1 op het programma. Als daar een overwinning zou worden geboekt dan komt het kampioenschap voor ons tweede toch echt dichterbij.

Team 3:

Zag zijn zegereeks onderbroken door een 7-2 thuisnederlaag tegen kampioenskandidaat Harderwijk 3. 

Het zat er aan te komen dat er een keer nederlaag zou worden geleden door ons derde, maar dat het 2-7 zou worden, was toch een beetje onverwacht, temeer omdat er uit slechts met 5-4 was verloren.

Arjan Hanekamp was in zijn eentje verantwoordelijk was voor de twee punten van zijn team. Hein Kers had zijn dag niet echt en verloor zijn drie partijen. Ook Paul van 't Erve bleef op nul punten staan.

Door deze uitslag staat de Spinners 3 op de vierde plaats in 4 C, met 7 punten voorsprong op de nummer 5 (de bovenste degradatieplek), de Brug 11.

Dat zou normaliter genoeg moeten zijn om degradatie te ontlopen, maar het blijft oppassen voor ons derde team.

Het zou jammer zijn als team 3, na één seizoen vierde klas, al weer zou degraderen. 

Team 4:

Boekte al weer de zesde overwinning in deze competitie: 7-2 in de uitwedstrijd bij de Veluwe 8. En dat zonder sterkste speler Michael van Zeist. Gert-Jan Schurink was nu de sterkste speler aan Emster kant: hij won al zijn (3) partijen.

Astrid Gensen en Corrie de Graaf deden daar weinig voor onder met twee zeges.

De Spinners 4 doen nog steeds mee in de strijd om de titel in poule 6 C, maar het is wel dringen aan de kop!

Er zijn drie teams die slechts 1 punt van elkaar gescheiden zijn: koploper Ughelen 2 met 47 punten met daarachter twee teams met 46 punten: de Spinners 4 en Leogang 5 uit Nunspeet.

Volgende week wacht ons vierde team de uit-ontmoeting bij de Brug 13 en het is zaak om daar flink wat punten te scoren om kans te blijven houden op de titel.

Week 7 ( 28 oktober t/m 1 november).

Team 1:

Moest naar Zutphen om het op te nemen tegen Torenstad 2. Dat team stond strak onderaan in poule 2 G en het was voor de Spinners dus zaak om flink wat punten te scoren. Dat lukte, want ons eerste team won de wedstrijd met 6-3.

Piet Daems viel deze avond in voor Johan Hanekamp en hij kon één punt bij laten schrijven voor de Spinners 1. Peter Leurink deed wat je van de kopman van het team mag verwachten: drie punten scoren :-). Wilfred droeg twee punten bij aan de score van ons eerste. 

Op de ranglijst bezet de Spinners 1 nu de derde plaats en je mag voorzichtig concluderen dat het zich nu wel zo ongeveer vrij van degradatiezorgen mag wanen. Weliswaar volgen er in de laatste drie wedstrijden nog ontmoetingen met de beide kopploegen in de poule (Warnsveld 1 en Shot 1), maar het moet te doen zijn om de concurrentie in de strijd om degradatie voor te blijven.

Team 2:

Heeft zich uitstekend gerevancheerd voor een matige prestatie in de voorgaande wedstrijd door de thuiswedstrijd tegen Wezep 4 met 8-1 te winnen. Dat lijkt een heel eenvoudige zege, maar degenen die de wedstrijd in de Hezebrink een beetje gevolgd hebben, zagen dat de Spinners 2 flink aan de bak moest om de grote overwinning binnen te slepen.

Aart Schurink en André Gramser waren het beste op dreef door allebei hun drie wedstrijden te winnen.

Piet Daems was degene die één puntje moest inleveren, maar natuurlijk nog steeds twee punten scoorde.

De Spinners 1 stond vooraf 1 punt achter koploper Staphorst 1, maar door dit resultaat zijn ze weer op gelijke hoogte gekomen met dit team.

Het blijft dus bijzonder spannend in poule 3 B en het komt er waarschijnlijk op neer dat in de uitwedstrijd bij Staphorst 1 (op 18 november) bepaald wordt wie er uiteindelijk kampioen gaat worden.

Team 3:

Gaat onverdroten voort met winnen, want ook Heino 9 werd aan de zegekar gebonden: 5-4 voor de Spinners 3. 

Dat gebeurde uit in Heino en je mag spreken van een zwaarbevochten zege, want de thuisploeg leverde serieuze tegenstand. Nu mag je dat ook verwachten in deze vierde klas poule (C) waar alle tegenstanders aan elkaar gewaagd zijn en waar veel wedstrijden in 5-4 eindigen.

Chris Mulder scoorde drie punten, maar Hein Kers leverde ook een puike prestatie door twee overwinningen te behalen. Arjan Hanekamp moest in zijn wedstrijden net passen op het moment dat, na vier of vijf games, de overwinning binnen handbereik leek. Hij bleef dus puntloos.

De Spinners 3 heeft zich, vergelijkbaar met team 1, opgewerkt naar de derde plaats en er bestaat op dit moment ook geen directe degradatiedreiging meer. Maar je weet het niet: er volgen nog ontmoetingen met de bovenste twee teams en met mede-middenmoter Vined. Geconcentreerd blijven spelen in de resterende partijen en dan zou het moeten lukken om in de vierde klasse te blijven.

Team 4:

Dat was nou jammer: kopman Michael van Zeist moest afzeggen net op het moment dat de thuis-ontmoeting tegen medekoploper Ughelen 2 op het programma stond. De overige drie spelers, Corrie de Graaf, Astrid Gensen en Gert-Jan Schurink vochten voor wat ze waard waren, maar het was niet genoeg om de tegenstander uit Ughelen van een overwinning af te houden: 6-3 voor Ughelen 2.

Astrid deed het uitstekend door twee zeges te boeken; Gert-Jan won één partij en Corrie bleef op de nul staan.

Ughelen 2 is door deze uitslag op de ranglijst wel weggelopen van de Spinners 2: drie punten bedraagt de achterstand van ons vierde team. Maar wie weet kan in de resterende wedstrijden nog wat achterstand goedgemaakt worden en komt de titel toch nog in zicht. De tijd zal het leren...

Week 6 (14 t/m 18 oktober).

Team 1:

Sloeg een goede slag in de strijd tegen degradatie door directe concurrent de Brug 6 thuis met 7-2 te verslaan. Uit was er nog een min of meer verrassende 6-3 nederlaag geleden tegen dat team uit Apeldoorn, maar nu waren de rollen omgedraaid.

Wilfred Hanekamp en Peter Leurink bleven deze woensdagavond ongeslagen; Johan Hanekamp hield het bij één overwinning. 

Door deze uitslag ziet het er ineens anders uit voor team 1, want het staat nu op de derde plaats, 6 punten boven de degradatiestreep. In de komende wedstrijd, uit bij rode lantaarndrager Torenstad 2, is het zaak om flink wat punten te pakken en dan is handhaving in de tweede klasse weer een stuk dichterbij.

Team 2:

Ging als koploper op bezoek bij nummer vier, Swift 7 en moest een gevoelige 6-3 nederlaag incasseren. 

De meeste punten (twee) werden gescoord door Paul Gensen. Piet Daems en Aart Schurink speelden niet hun beste wedstrijd in Deventer. Piet wist nog een punt binnen te halen, maar Aart bleef zegeloos.

Door deze uitslag heeft team 2 de koppositie moeten afstaan aan Staphorst 1. Er is nog geen man overboord, want de achterstand op de koploper is slechts 1 punt, maar het is wel zaak om vanaf nu in elke wedstrijd een flink aantal punten te pakken, wil team 2 nog reële titelaspiraties blijven koesteren in poule 3 B.

De eerstvolgende partij is thuis tegen Wezep 4. Dat belooft op voorhand een lastige partij te worden, want de uitwedstrijd ging met 5-4 verloren, maar hopelijk weten de mannen van team 2 nu de rollen om te draaien.

Team 3:

Heeft helemaal de smaak van het winnen te pakken, want ook de derde wedstrijd op rij werd gewonnen: de Brug 11 werd in Emst met 7-2 aan de zegekar gebonden. Arjan Hanekamp en Chris Mulder haalden de maximale score van drie punten; Paul van 't Erve liet één punt noteren.

De zege plaatst team 3 nu op de vierde plaats in 4 C, maar het staat inmiddels 6 punten boven (degradatie-) plek 5. Dat zou in theorie een veilige marge moeten zijn, maar het is lastig te voorspellen hoe dat in de praktijk uitpakt in deze poule waar alle tegenstanders aan elkaar gewaagd zijn.

De eerste wedstrijd die team 3 na de pauzeweek speelt is uit bij Heino 9. Thuis leverde dat nog een 4-5 nederlaag op voor de Spinners 3, maar misschien is het tij nu echt gekeerd en pakt het een overwinning in Overijssel.

Team 4:

Het wordt misschien wat eentonig, maar er is weer een overwinning te noteren voor team 4: 7-2 uit bij Gelvandria 6.

Nu is Gelvandria niet een van de sterkere tegenstanders in de poule (6 C), maar de zege is evengoed prima. 

Michael van Zeist was, zoals bijna gebruikelijk, de sterkste aan Emster zijde met drie zeges, maar Corrie de Graaf en Gert-Jan Schurink deden daar weinig voor onder met twee overwinningen.

Team 4 staat nu zelfs op de gedeelde eerste plaats, ook doordat koploper Ughelen 2 tegen een verrassende nederlaag aanliep. 

Komende wedstrijd, op 30 oktober, staat het thuisduel tegen medekoploper Ughelen 2 op programma. Uit gingen de Spinners 4 nog fors onderuit met 7-2, maar misschien zijn verhoudingen inmiddels echt veranderd en weten zij deze thuiswedstrijd te winnen.

Week 5 (7 t/m 11 oktober).

Team 1:

Moest thuis de lastige pot tegen titelkandidaat Shot '78 1 spelen en incasseerde zoals verwacht een nederlaag: 3-6.

Peter Leurink, de weer van een blessure herstelde Wilfred Hanekamp en invaller André Gramser konden niet voorkomen dat de tegenstander uit Deventer met de overwinning naar huis ging. De punten die de Spinners 1 scoorden waren gelijkelijk verdeeld over de spelers: ze wonnen er elk 1.

Door dit resultaat heeft team 1 nu de vierde plaats op de ranglijst in 2 G te pakken, met 20 punten.

Het ziet er naar uit dat zij met de Brug 6 en ZC Aktief 1 in de tweede seizoenshelft moeten knokken om van plek 5 (een degradatieplaats) weg te blijven, want deze teams staan dicht bij elkaar op de ranglijst. De zesde plaats (de andere degradatieplek) lijkt inmiddels vergeven aan Torenstad 2.

Team 2:

Ging op bezoek bij NTC Leogang 3 in Nunspeet en kwam met een nette 6-3 overwinning thuis. De Spinners  2 was vooraf koploper, maar Leogang 3 stond er niet ver achter. Als de tegenstander dan ook zou kunnen profiteren van het thuisvoordeel, dan kon het nog een lastige avond worden voor ons tweede team. Maar dat bleek niet het geval.

Piet Daems, Aart Schurink en Paul Gensen waren alle drie prima op dreef en pakten elk twee punten. Vooral Aart Schurink toont daarmee aan dat hij goed hersteld is van een stroeve start van de competitie.

De Spinners 1 staat met dit resultaat nog steeds fier aan kop in 3 B met 29 punten, maar concurrent Staphorst 1 kroop toch een puntje dichterbij door een 7-2 overwinning in hun wedstrijd. De Spinners 2 staan nu twee punten voor op Staphorst en hopelijk zet team 2 deze goede serie in de twee competitiehelft voort en eindigt het ook als nummer 1. 

Team 3:

Leverde een uitstekende prestatie door in de thuiswedstrijd tegen Wezep 5 met 5-4 te zegevieren! Daar zag het in het begin van de wedstrijd niet naar uit, want de tegenstander stond in no-time op 0-3. Maar dat werd in het vervolg van de partijen snel rechtgetrokken, waarna in de allesbeslissende negende wedstrijd Arjan Hanekamp het vijfde en winnende punt voor de Spinners 3 binnenhaalde. 

Hein Kers en Arjan Hanekamp scoorden elk twee punten en Paul van 't Erve deed een duit in het zakje door één overwinning bij te laten schrijven.

Team 3 heeft zich door de resultaten in de laatste wedstrijden weten op te werken naar de vierde plaats in 4 C en dat is een nette prestatie voor het team dat vorig seizoen nog in de vijfde klasse uitkwam.

Nu is het zaak om de goede lijn ook in de tweede helft van de competitie vast te houden.

Team 4:

Is heel constant bezig, want ook de lastige uitwedstrijd bij concurrent NTC Leogang 5 in Nunspeet werd gewonnen, met 5-4. 

Michael van Zeist was, zoals vaker, de sterke man aan Emster zijde met drie zeges. Astrid Gensen en Corrie de Graaf leverden ook hun bijdrage met elk een zege.

Met deze goede prestatie staat team 4 keurig op de tweede plaats in 6 C met 29 punten, met drie punten achterstand op koploper Ughelen 2. Het is lastig te voorspellen hoe de tweede helft van de competitie voor team 4 zal uitpakken, maar voorlopig draait het team uitstekend en dat is (zoals eerder op deze pagina geschreven) een hele vooruitgang met vorig seizoen!

Week 4 (23 t/m 27 september).

Team 1:

Speelde een uitwedstrijd bij ZC Actief 1 in Apeldoorn. Deze teams stonden vooraf nagenoeg gelijk op de ranglijst en tijdens de partij bleek ook dat zij nauwelijks voor elkaar onder deden. Peter Leurink, Johan Hanekamp en (de vaste invaller bij uitwedstrijden) Piet Daems wisten uiteindelijk te zegevieren met 5-4. 

Peter en Johan deden goede zaken door elk twee partijen te winnen. Piet Daems liet één punt bijtekenen.

Met deze kleine zege staat de Spinners 1 nu op 17 punten uit vier wedstrijden, net als ZC Aktief 1 en de Brug 6. Daarmee vormen zij de middenmoot (plaats 3 t/m 5) in poule 2 G. 

Dat betekent dat er nog flink wat werk aan de winkel is voor team 1, want de vijfde plek in de eindrangschikking is nu eenmaal een degradatieplek. En daar wil je van wegblijven!

Volgende week is er geen programma, maar de week daarop staat de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Shot 1 op het programma. Als de Spinners 1 daar nu eens voor een positieve verrassing zou kunnen zorgen :-)

Team 2:

Ontving als koploper concurrent Staphorst 1 en moest flink aan de bak om een goede score neer te zetten. 

Dat lukte uiteindelijk niet helemaal, want de einduitslag was 4-5 in het voordeel van de gasten. 

Sterkste man aan Emster zijde was André Gramser met twee zeges. Dat betekent wel dat hij een nederlaag in een van zijn wedstrijden moest incasseren; zijn eerste in deze competitie! Dat neemt niet weg dat hij nog steeds een heel goed debuut maakt bij Spinners in de derde klasse.

Piet Daems en Aart Schurink wisten allebeide één punt te scoren voor hun team.

Door deze kleine nederlaag staat team 2 nog steeds op de eerste plaats, met drie punten voorsprong op de tweede plaats die gedeeld wordt door NTC Leogang 3 en Staphorst 1.

Na een week rust mag team 2 aantreden in de uitwedstrijd bij NTC Leogang 3.

Team 3:

Toog naar Heerde om aan te treden tegen de goede bekenden van Vined 3. Aan de aftrap namens de Spinners 3 stonden Arjan Hanekamp, Hein Kers en Chris Mulder. Vooraf had Vined 3 twee punten meer gescoord dan de Spinners 3, maar na afloop van de wedstrijd was dat verschil teruggelopen tot 1 punt, omdat de Spinners 3 de wedstrijd met 5-4 won.

Chris Mulder scoorde de meeste punten: drie, maar Hein Kers deed daar weinig voor onder met twee zeges.

Arjan Hanekamp was deze wedstrijd niet in staat een puntje aan het resultaat van team 3 toe te voegen.

Arjan moet zich nog wat optrekken aan het niveau in de vierde klasse en dat is ook niet zo vreemd, want het is een klasse hoger dan waarin hij in de voorjaarscompetitie nog uitkwam. Maar met oefening en geduld moet dat zeker mogelijk zijn.

Ondertussen heeft de Spinners 3 nog steeds aansluiting bij de teams die in 4 C (uiteindelijk) moeten vechten tegen degradatie. 

Na de pauzeweek mag de Spinners 3 thuis aantreden tegen Wezep 5. Dat team heeft 1 punt minder dan de Spinners 3, maar heeft nog een wedstrijd tegoed. Dat wordt dus weer een zware wedstrijd, maar dat geldt voor elke ontmoeting in deze leuke vierde klas poule.

Team 4:

Zit nog steeds in een goede flow, want er werd wederom een overwinning geboekt. De Brug 13 werd in de Hezebrink met 6-3 verslagen. Corrie de Graaf, Michael van Zeist en Gert-Jan Schurink leverden elk een bijdrage van twee punten aan de score van hun team. 

Door deze score staat team 4 nog steeds in de bovenste regionen (op de gedeelde tweede plaats) in 6 C. De achterstand op de koploper Ughelen 2 is slechts 2 punten, dus wie weet hoe het zich ontwikkelt in de rest van de najaarscompetitie.

Na de pauzeweek staat een lastige uitwedstrijd bij concurrent NTC Leogang 5 op het programma.

Maar met de goede spirit van de afgelopen weken kan de Spinners 4 misschien nog aardig wat punten meenemen uit Nunspeet.

Week 3 ( 16 t/m 20 september).

Team 1:

Moest aantreden in de uitwedstrijd tegen de koploper, Warnsveld 1. Dat het lastig zou worden voor ons keurkorps was te verwachten en dat bleek ook het geval.

Warnsveld 1 is een team dat regelmatig in de eerste klasse speelt om dan vervolgens weer te degraderen naar de tweede klasse, en dat is het niveau waarop deze ontmoeting met de Spinners 1 nu plaatsvond.

De geblesseerde Wilfred Hanekamp werd deze week vervangen door Piet Daems uit het tweede.

Peter Leurink en Johan Hanekamp wisten elk een punt te pakken en vooral voor Johan is dat een opsteker, omdat hij nog geen punten had gescoord in deze competitie. Piet Daems droeg zijn steentje bij door ook 1 overwinning te boeken.

Dat maakt dat de einduitslag 6-3 in het voordeel van Warnsveld 1 werd. Dat is eigenlijk wel een beetje wat verwacht kon worden.

Op de ranglijst staat team 1 nu op de vijfde plek in poule 2 G, maar op slechts één punt achter nummer drie en vier. Geen reden tot zorg nu, want er zijn nog genoeg wedstrijden om die positie te verbeteren.

Team 2:

Was deze week wel heel erg op dreef, want tegenstander Heino 6 werd in de Hezebrink met 9-0 aan de zegekar gebonden!

Piet Daems, Paul Gensen en André Gramser maakten korte metten met de tegenstander die vooraf nog in punten gelijk stond met de Spinners 2.

Van Piet zijn we gewend dat hij veel punten scoort en André heeft inmiddels ook wel bewezen dat hij nauwelijks te verslaan is door zijn tegenstanders in de derde klasse, maar vooral de prestatie van Paul Gensen valt op. Hij klimt inmiddels ook zienderogen op de ratinglijst en hopelijk weet hij deze opgaande lijn voort te zetten. 

Door deze vette overwinning heeft de Spinners 2 de koppositie ingenomen in poule 3 B. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Staphorst 1 op het programma. Dat kon wel eens een lastige pot worden, want zij versloegen deze week de vorige koploper NTC Leogang 3 met 6-3.

Team 3:

Heeft het lastig deze competitie in de vierde klas waar bijna elke wedstrijd in 5-4 eindigt. Oftewel: alle tegenstanders zijn aan elkaar gewaagd. Spinners 3 moest naar Harderwijk om het op te nemen tegen team 3 van de lokale vereniging (Harderwijk). Dat team is de afgelopen competitie gedegradeerd uit de derde klasse en bleek ook daadwerkelijk een sterke tegenstander.

Chris Mulder wist twee punten te scoren voor de Spinners 3; Hein Kers boekte één zege en Arjan Hanekamp ging zonder punten naar huis.

Door deze 6-3 nederlaag staat de Spinners nu echt op de laatste (6e) plaats in 4 C en moet alle zeilen bijzetten om de concurrenten voor een degradatieplaats bij te houden.

Team 4:

Mocht thuis spelen tegen de Veluwe 8 en deed het prima door met 7-2 te winnen. 

Corrie de Graaf en Michael van Zeist waren deze avond ongenaakbaar, want zij wonnen beiden hun drie partijen. Gert-Jan Schurink was wat minder op dreef, maar pakte ook een punt. 

Door deze 7-2 overwinning staat team 4 op de gedeelde eerste plaats in 6 C! 

Er moet wel in het achterhoofd worden gehouden dat de wedstrijden tegen de zwakkere tegenstanders uit de poule achter de rug zijn en dat er nog wat zware ontmoetingen op het programma staan. 

Maar voorlopig staat team 4 op een mooie plek bovenaan de ranglijst en al houden ze dat mogelijk niet de gehele competitie vast, het is toch een heel stuk prettiger dan de vorige, vervelende competitie waarin het team in elke wedstrijd min of meer kansloos was. 

Week 2 ( 9 t/m 13 september).

Team 1:

Wilfred Hanekamp bleek teveel last te hebben van een armblessure, zo bleek in de eerste wedstrijd, en hij liet liet zich nu vervangen door André Gramser uit team 2. Voor het begin van de competitie was het lastig inschatten op welk niveau André zou kunnen acteren, maar in de eerste wedstrijd van hem (in zijn eigen team 2) was al gebleken dat hij ook in de competitie goed kon presteren. 

Naast André traden Peter Leurink en Johan Hanekamp aan in de thuiswedstrijd tegen Torenstad 2 uit Zutphen.

Peter en André deden heel goede zaken, want ze wonnen beiden hun drie partijen. Johan moet dit seizoen de slag nog te pakken krijgen, want ook nu bleef hij puntloos.

Met dit resultaat staat de Spinners 1 op een gedeelde derde plaats in 2 G. En als de voortekenen niet bedriegen zou de middenmoot wel eens de plek kunnen zijn waar team 1 de competitie in december zal beëindigen.

Team 2:

Team 2 moest op pad naar Wezep om het op te nemen tegen Wezep 4. Vooraf was het lastig in te schatten hoe deze krachtmeting zou uitpakken. De eerste wedstrijd van team 2 had nog een klinkende overwinning opgeleverd, maar dat zou deze keer iets anders uitpakken. Het werd een kleine 5-4 nederlaag voor de Spinners 2.

Piet Daems bond twee tegenstanders aan zijn zegekar, waar Aart Schurink en Paul Gensen op één zege bleven steken.

Door deze uitslag staat team 2 op de gedeelde tweede plaats met 10 punten in 3 B. Het is lastig te voorspellen hoe de competitie gaat verlopen voor team 2.

Team 3:

Verloor ook in de tweede wedstrijd nipt met 5-4 van de tegenstander. Deze keer moest het team, met Hein Kers, Paul van 't Erve en Arjan Hanekamp, thuis aantreden tegen Heino 9. Hein was net als vorige week de beste speler aan Emster zijde met twee gescoorde punten. Paul en Arjan droegen elk één punt bij aan de score van hun team.

Team 3 heeft nu 8 punten verzameld. Welke plek op de ranglijst in 4 C dat oplevert is op moment van schrijven van dit artikel niet bekend, omdat nog niet alle uitslagen zijn verwerkt. In ieder geval zijn 8 gescoorde punten niet slecht voor het team dat er vooraf vanuit ging dat ze in de vijfde klasse zouden uitkomen. 

Hopelijk blijft team 3 de goede lijn vasthouden en is er misschien nog een verbetering mogelijk.

Team 4:

Staat weer met beide benen op de grond na een 7-2 nederlaag bij Ughelen 2. Vorige week had team 4 een klinkende 9-0 thuisoverwinning geboekt, maar moest nu een stevige nederlaag incasseren in Ughelen. 

Michael van Zeist zorgde in zijn eentje voor de twee punten van zijn team. Corrie de Graaf en Gert-Jan Schurink konden geen punten laten bijschrijven voor de Spinners 4.

Deze uitslag zorgt ervoor dat de Spinners 4 op dit moment op een gedeelde derde plaats staan met 11 punten.

Week 1 ( 2 t/m 6 september) Startweek.

Team 1:

In de eerste wedstrijd mocht team 1 aantreden tegen de Brug 6 in Apeldoorn. Vooraf was dit team niet als een heel zware tegenstander ingeschat, maar dat bleek een misrekening. De spelers van de Brug 6 bleken een lastige opponent die ons eerste team met 6-3 wist te verslaan.

Peter Leurink wist twee punten te scoren en Wilfred Hanekamp droeg één punt bij aan de score van zijn team. Johan Hanekamp was niet in staat een bijdrage te leveren aan het puntentotaal van de Spinners 1.

Er is nog niet veel te zeggen over het verdere verloop in deze tweede klasse-poule, maar het kon wel eens een lastige competitie worden voor ons keurkorps.

Team 2:

Team 2 speelt deze competitie in een andere samenstelling. Chris Mulder is verhuisd naar team 3 en maakte daarmee plaats voor nieuweling André Gramser. Piet Daems, Aart Schurink en Paul Gensen zijn de andere spelers in dit team.

In de eerste wedstrijd, thuis tegen Swift 7, traden André, Aart en Paul aan. 

De uitslag werd 6-3 voor de Spinners 2. Twee mannen waren aan Spinners-zijde erg goed op dreef, want zij wonnen elk hun drie wedstrijden: Paul Gensen en André Gramser. Aart Schurink heeft nog niet zijn goede vorm te pakken, maar eigenlijk is dat ook niet vreemd na bijna twee maanden zonder wedstrijden en zonder voorbereiding.

Normaliter is het dubbel een sterk wapen van team 2, maar daar kan, door de bovenbeschreven competitieaanpassing niet meer op teruggevallen worden.

Al met al is sprake van een goede ouverture van ons tweede team.

Team 3:

Speelde in de vorige (voorjaars-)competitie in de vijfde klasse en werd daarin derde. Toch is dit team in deze competitie ingedeeld in de vierde klasse, zonder dat onze vereniging daarom verzocht heeft. Waarschijnlijk heeft de competitieleider gemeend dat, door door de komst van Chris Mulder uit team 2 en het verkassen van Gert-Jan Schurink naar team 4, de gemiddelde rating van de spelers te hoog was voor de vijfde klasse.

Hoe het ook zij, team 3 moest in zijn eerste wedstrijd naar de Brug om aan te treden tegen de Brug 11.

Aan de aftrap stonden Paul van 't Erve, Hein Kers en Arjan Hanekamp namens de Spinners. Zij verdedigden zich met verve tegen de ervaren vierdeklassers van de Brug en aan het eind stond een 5-4 nederlaag voor de Spinners 3 op het scorebord. Dat is best een goede start voor het team dat een klasse hoger speelt dan het eigenlijk had verwacht te moeten doen.

Beste man aan Emster zijde was Hein met twee zeges. Arjan en Paul hielden het bij één punt.

Team 4:

Na een hoop gedoe bij de indeling van de competitie kon team 4 in de gewenste samenstelling aan de competitie in de zesde klas beginnen.  

Het punt was dat de competitieleiding aanvankelijk niet akkoord ging met het toevoegen van Michael van Zeist aan dit team, vanwege zijn 'te hoge rating' in zijn laatste competitie-optreden ongeveer drie jaar geleden. De competitieleider ging echter uiteindelijk toch akkoord met Michael in team 4. Naast Michael kwam ook Gert-Jan Schurink over naar het team, nadat hij in de vorige competitie nog in team 3 uitkwam.

Bep Mulder en Joke Nijkamp waren gestopt met competitiespelen, respectievelijk gestopt met tafeltennis.

In de vorige competitie ging bijna elke wedstrijd met grote cijfers verloren voor de Spinners 4, maar nu was dat anders.

Tegenstander Gelvandria 6 kon in de Hezebrink niet echt potten breken tegen Michael, Corrie en Astrid, want alle partijen werden beslist in het voordeel van de Spinners 4. 

Zo heeft team 4 nu al 9 punten en dat is bijna evenveel als in de vorige competitie in totaal werd gescoord.

Het ziet er naar uit dat deze competitie voor team 4 veel beter uitpakt dan de vorige en dat is al een behoorlijke winst.

bottom of page