top of page

Competitie programma & resultaten

Het programma, alle actuele standen, uitslagen en persoonlijke resultaten zijn te bekijken op de website van NTTB-Oost:

 

Website NTTB-Oost

 

De competitieresultaten zijn te vinden onder Competitie > Competitieresultaten

Resultaten Spinners in de voorjaarscompetitie 2018

 

Week 10 (16 t/m 20 april)

Team 1:

Was al uitgeschakeld in de race om het kampioenschap en kon in de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie vrijuit spelen tegen een tegenstander waarvoor ook niets meer op het spel stond: de Brug 5. De Spinners verloren deze uitwedstrijd met 7-3 en Johan Hanekamp was nu de sterkste met twee zeges. Peter Leurink trok één keer aan het langste eind en Wilfred Hanekamp kon niet bijdragen aan de score van de Spinners.

De Spinners blijven door dit resultaat nog wel op de derde plaats staan en dat is op zich een goede eindklassering: in voorgaande seizoenen moest het team nogal eens vechten tegen degradatie.

In de najaarscompetitie kan het team een nieuwe poging wagen om kampioen te worden in de tweede klasse.

Team 2:

Speelde in de laatste wedstrijd gelijk tegen Smash '70 7: 5-5. Team 2 was al gedegradeerd en er stond voor hun, evenals voor de tegenstander, niets meer op het spel. Smash moest aantreden met twee invallers, maar dat neemt niet weg dat de Spinners een keurige prestatie leverden in hun laatste partij in deze tweede klas poule. Piet Daems was ouderwets op dreef en schreef drie punten op zijn naam. Chris Mulder scoorde één maal en Aart Schurink bleef puntenloos. Het dubbel Piet/Aart leverde het vijfde punt voor team 2.

Volgend jaar is de derde klas weer het speelterrein voor de Spinners 2 en het ligt voor de hand dat zij dan weer een rol kunnen spelen in de race om het kampioenschap.

Team 3:

Verloor zijn laatste wedstrijd, uit bij Swift 10 in Deventer, met grote cijfers: 9-1. Het team, dat moest aantreden met invaller Corrie de Graaf, kon deze avond geen potten breken. Teun en Corrie de Graaf moesten alle punten aan de tegenstanders laten. Het enige punt voor de Spinners werd gescoord door Arjan Hanekamp.

Team 3 was al zo goed als kansloos voor klassenbehoud en is nu definitief op de vijfde plaats geëindigd in poule 4 H en daarmee is degradatie een feit.

Het team heeft zich jarenlang weten te handhaven in de vierde klasse (en werd er zelfs wel eens kampioen), maar is nu veroordeeld tot het spelen in de vijfde klasse.
Maar dat hoeft op zich geen groot probleem te zijn: door de versterkte degradatieregeling van de laatste jaren is in de vijfde klasse tegenwoordig de nodige tegenstand te verwachten. En spelen om het kampioenschap is wellicht weer een nieuwe uitdaging. 

Team 4:

Dat team 4 zou degraderen uit de vijfde naar de zesde klasse was al weken duidelijk. Maar het team speelde in zijn laatste wedstrijd tegen ETTV 4 uit Eerbeek een leuke wedstrijd. Er werd weliswaar met 8-2 verloren in de Hezebrink, maar het team leverde goede tegenstand. Dawid Sewascianiuk en Astrid Gensen wonnen elk 1 partij. Corrie de Graaf bleef zonder overwinning. Het dubbel ging ook verloren voor de Spinners.

In de volgende (najaars-)competitie komt het team weer uit in de zesde klas en dan kunnen de spelers, tegen tegenstanders van hun niveau, weer potten gaan breken.

Week 9 (9 t/m 13 april)

Team 1:

Speelde afgelopen woensdag de allesbeslissende wedstrijd tegen koploper NTC Leogang 1 in de Hezebrink. Bij aanvang stonden de Spinners drie punten achter en een overwinning met meer dan drie punten verschil zou de Spinners 1 aan kop van de ranglijst brengen. Maar dat pakte heel anders uit, want de Spinners gingen met 7-3 onderuit. 

Peter Leurink pakte twee punten en Wilfred Hanekamp scoorde 1 punt. Johan Hanekamp bleef zonder zege. Het dubbel ging voor de Spinners ook verloren. 

Spinners 1 staan nu op de derde plaats en kunnen volgende week hun laatste wedstrijd in de voorjaarscompetitie spelen zonder dat er veel op spel staat.

Team 2:

Was feitelijk al veroordeeld tot degradatie naar de derde klasse, maar is door de ondubbelzinnige 10-0 nederlaag bij koploper de Brug helemaal met de neus op de feiten gedrukt. Het was een ouderwets lesje in tafeltennis door het team uit Apeldoorn, waarbij de Spinners in bepaalde partijen het de tegenstanders nog knap lastig maakten, maar de punten bleven in alle partijen bij de Brug. 

Piet Daems, Aart Schurink en Chris Mulder bleven dus allen zonder zege en moesten constateren dat hun team nu ook op de laatste plaats in poule 2 B is beland.

Komende week rest de slotwedstrijd tegen Smash '70 4 uit Hattem. Misschien dat team 2 daar nog een goede uitslag kan neerzetten, maar degradatie is inmiddels een feit.

Team 3:

Boekte voor de zoveelste keer in deze competitie een 5-5 remise. Dit maal was dat in Emst tegen rode lantaarndrager
de Lieverdjes 2. Spinners 3 staat met deze uitslag nog steeds op de vijfde plaats met vier punten achterstand op nummer vier. Daarmee is degradatie naar de vijfde klas in de laatste wedstrijd theoretisch nog mogelijk, maar het wordt erg lastig om dat te realiseren.

Tegen de Lieverdjes was Arjan Hanekamp de beste man met twee punten. Teun de Graaf en Hein Kers boekten elk één punt. Het dubbel werd deze wedstrijd wel door de Spinners 3 gewonnen.

In de laatste wedstrijd moeten de mannen naar Deventer om het op nemen tegen Swift 10.

Team 4:

Verloor de wedstrijd uit bij Overa 3 in Almen met 10-0. Thuis werd het tegen deze tegenstander nog een 5-5 gelijkspel, maar in deze wedstrijd had team 4 weinig in te brengen.
Astrid Holubek, Corrie de Graaf en Gert-Jan hielden dus in deze wedstrijd de nul, in sommige sporten is dat een goed resultaat, maar in tafeltennis niet echt. Er rest dit team nog 1 wedstrijd in de vijfde klasse en dat kan het zich gaan opmaken om na de zomervakantie in de zesde klasse uit te komen. Dat heeft als voordeel dat er in ieder geval tegen gelijkwaardiger tegenstanders kan worden aangetreden.

 

 

Pauzeweek (2 t/m 6 april)

Team 1:

Kwam niet in actie, maar de concurrentie wel. Leogang 1 won met 8-2 en GTC zegevierde met 7-3. Dat houdt in dat Spinners 1 nu tweede staat met 3 punten achterstand op Leogang en 1 punt voorsprong op GTC. Het komt er voor de Spinners op aan in de allesbeslissende thuiswedstrijd tegen NTC Leogang 1 aanstaande woensdag. Als de Spinners dan een goede overwinning weten te boeken hebben ze de titelkansen nog in eigen hand.

Team 2:

De uitgestelde thuiswedstrijd tegen Bosman/Wezep 3 werd afgelopen woensdag in de Hezebrink gespeeld. Wezep 3 stond vooraf vierde met 6 punten voorsprong op de Spinners 2 en bij een overwinning van de Spinners zou de achterstand in ieder geval wat verkleind kunnen worden. Maar dat pakte anders uit: Wezep won met 7-3 en daarmee is de Spinners nog vaster op de vijfde plek beland en daarmee lijkt degradatie naar de derde klas onafwendbaar.
Aart Schurink was deze avond de beste man: hij pakte 2 punten, Chris Mulder scoorde 1 punt en invaller Hein Kers bleef op 0 punten staan. Het punt in het dubbel ging ook mee naar Wezep. 

In de laatste twee wedstrijden doet kopman Piet Daems weer mee, maar dat daarmee degradatie afgewend kan worden lijkt onwaarschijnlijk.

Team 3:

Kwam niet in actie.

Team 4:

Kwam niet in actie.

 

Week 8 ( 26 t/m 30 maart)

Team 1:

Spinners 1 heeft de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Shot '78 1 met 7-3 gewonnen. Op zich is een overwinning met deze cijfers niet slecht, maar het is de vraag of het voldoende is om de strijd om het kampioenschap tot het einde vol te kunnen houden. Op dit moment staan de Spinners 1 bovenaan, maar dat komt vooral doordat de concurrentie deze week niet in actie kwam. Het team heeft 5 punten voorsprong op voornaamste concurrent Leogang 1 uit Nunspeet. 
Tegen Shot '78 in Deventer was Peter Leurink de beste met 3 gescoorde punten, gevolgd door Wilfred met 2 en Johan Hanekamp met 1 punt. Het punt in het dubbel werd ook meegenomen naar Emst.

Team 2:

De wedstrijd die afgelopen woensdag in de Hezebrink gespeeld zou worden is op verzoek van tegenstander Wezep 3 verplaatst naar volgende week woensdag.

Team 3:

Grossiert deze competitie in gelijke spelen. Ook nu werd een 5-5 gelijkspel behaald en wel in de uitwedstrijd bij ESV 1 in Elspeet. 

Het is in het verslag van vorige week al gemeld: de Spinners 3 schiet niet veel op met gelijke spelen, het zal moeten winnen om de achterstand op de concurrentie in te lopen om degradatie te ontlopen. Wie weet wat er in de laatste twee wedstrijden van de competitie nog kan gebeuren, maar op dit moment staan de Spinners 3 op plaats vijf en bedraagt de achterstand op nummer vier ESV 1 zes punten.

Teun de Graaf was tegen ESV het beste op dreef met 2 punten, waar Hein Kers en Arjan Hanekamp op 1 punt bleven steken. Het dubbel werd door de Spinners gewonnen.

Team 4:

1-9 was de uitslag deze week in de thuiswedstrijd tegen Futura 1 uit Apeldoorn. Het enige punt werd gescoord in het dubbelspel door Corrie de Graaf en Astrid Gensen. In de enkelspelen kwamen zij noch Gert-Jan Schurink tot een overwinning.

Week 7 ( 19 t/m 23 maart)

Team 1:

Opnieuw een overwinning voor ons vlaggenschip: 7-3 tegen de Smash '70 5 uit Hattem. Een degelijke overwinning van het viertal dat zich daardoor nog steeds niet kansloos hoeft te achten voor het kampioenschap in poule C van de tweede klasse. Spinners 1 staat tweede op twee punten achterstand van Leogang 1 uit Nunspeet. 

Peter Leurink kwam tot een maximale score van 3 punten, Wilfred scoorde 2 punten en zijn broer Johan kwam tot 1 zege. Het dubbel Wilfred met vierde man Peter Draaijer was ook succesvol.

Het ziet er naar uit dat de laatste twee wedstrijden van deze voorjaarscompetitie beslissend gaan worden voor het kampioenschap. Daar zit onder andere een thuiswedstrijd tegen koploper Leogang 1 bij. Spannend!

Team 2:

Verloor net als in week 6 dik van zijn tegenstander. In Deventer was Swift 4 met 10-0 veel te sterk voor team 2. Daar moet wel bij vermeld worden dat de sterkste man van team 2, Piet Daems, door vakantie ontbrak en dat vaste kracht Paul Gensen, die in de vorige wedstrijd bij Smash '70 een vervelende blessure opliep, zich ook moest laten vervangen.

Aart Schurink, Chris Mulder en invaller Arjan Hanekamp wisten bij voorbaat dat ze niet veel in hadden te brengen tegen de nummer twee op de ranglijst. Er werden wel een paar games gescoord, maar setwinst (en dus punten) leverde dit niet op voor team 2.

Op de ranglijst staat de ploeg nog steeds vijfde, maar inmiddels is de achterstand op nummer 4 Wezep wel opgelopen tot 6 punten.

Het zal lastig worden om dit in de resterende wedstrijden nog goed te maken...

Team 3:

Speelde met 5-5 thuis gelijk tegen de Brug 11. Daar schiet het team niet veel mee op, want de wens was om wat achterstand goed te maken op het team dat op de vierde plaats (net boven de Spinners 3) stond. Dat is met de 5-5 niet echt gelukt en het lijkt moeilijk te worden om degradatie naar de vijfde klasse te ontlopen, want ook de 5e plaats in de eindrangschikking (in tegenstelling tot wat eerder in deze verslagen stond) zorgt voor degradatie.

Tegen de Brug 11 was Teun het best op dreef met twee zeges. Hein en Arjan konden slechts 1 punt bij laten schrijven. Het dubbel werd deze keer wel gepakt door team 3.

Team 4:

Ging met dubbele cijfers (10-0) onderuit bij ZC Actief. Corrie, Astrid en Dawid bleven in Apeldoorn allen zonder overwinning. 

Het blijft lastig voor het team om punten te pakken in de vijfde klasse. Wellicht blijven er in de laatste drie wedstrijden nog mogelijkheden over om wat aan het lage puntenaantal te doen.

 

 

Week 6 ( 12 t/m 16 maart)

Team 1:

Won deze week thuis met 6-4 van de Brug 5. Dat had misschien nog wel een grotere overwinning kunnen worden, want het stond na 7 sets 6-1 voor de Spinners, maar de resterende partijen gingen alle naar de tegenstanders uit Apeldoorn. Maar hoe het ook zij: de Spinners hebben toch weer gewonnen en staan inmiddels op de derde plek in poule 2C. Degradatiezorgen zijn er niet voor team 1, want ze staan inmiddels 17 punten verwijderd van een degradatieplek.

Peter Leurink en Wilfred Hanekamp wonnen beiden twee partijen in de wedstrijd tegen de Brug 5 en Johan Hanekamp hield het bij één zege. In het dubbel trad naast Wilfred Hanekamp Peter Draaijer aan en dat bleek een goede combinatie, want dat punt in het dubbel viel naar de Spinners toe.

Team 2:

Kwam van een koude kermis thuis uit Hattem waar het team aantrad tegen Smash '70 4. De Spinners mochten vooraf nog de illusie koesteren een goede kans te maken, want de achterstand op de tegenstander bedroeg slechts 4 punten. Maar Smash won met 9-1 en team 2 weet inmiddels zijn plek weer.  Het enige punt voor de Spinners 2 werd gescoord in het dubbel met Piet Daems en Aart Schurink.

Individueel wisten zij, noch Paul Gensen, een overwinning te boeken.

Gelukkig voor team 2 wisten de concurrenten onderin poule 2B ook nauwelijks punten te scoren, dus er blijven kansen voor de Spinners 2 om zich te handhaven. Op de ranglijst staan zijn nu vijfde, één punt achter Wezep 3 en twee punten voor nummer laatst Zwolle 7.

Team 3:

Won thuis met 6-4 van Swift 10 uit Deventer. Dat team stond net boven de Spinners 3 op de ranglijst, dus dit was op zich een nette zege. Teun de Graaf was van de Spinners het beste op dreef met drie overwinningen; Arjan Hanekamp won twee partijen en Hein Kers moest zich tevreden stellen met één gescoord punt. 

Op de ranglijst blijft team 3 op de vijfde plaats hangen. Wellicht dat er uiteindelijk toch nog een hogere plek op de ranglijst in zit voor dit team, want het verschil in punten met de teams daarboven is niet groot. Degradatiezorgen heeft team 3 niet.

Team 4:

Ging nu, na twee kleine nederlagen, toch weer stevig onderuit. 9-1 was de nederlaag die Spinners 4 leed, uit bij ETTV 4 in Eerbeek. 

Astrid Gensen was de enige die nog een punt wist te scoren. Corrie de Graaf en Gert-Jan Schurink bleven zegeloos. Het dubbel ging ook verloren.
Team 4 is zoals al de hele competitie rode lantaarndrager en heeft inmiddels 11 punten gescoord. Vermijden van degradatie is normaal gesproken niet meer mogelijk, want de achterstand op de nummer vijf is 16 punten.

Week 5 ( 5 t/m 9 maart)

Team 1:

Leverde een knappe prestatie door uit bij koploper NTC Leogang 1 een 5-5 remise uit het vuur te slepen. De Spinners stonden voor het eerst in deze competitie tegenover dit team uit Nunspeet en bleken dus niet onder te doen voor de lijstaanvoerder. Peter Leurink en Peter Draaijer scoorden elk twee punten en Johan Hanekamp kwam tot één zege. Het dubbel Johan en Peter (L) wist geen punt te scoren. De Spinners staan door deze vijf punten op de tweede plaats en hebben nog steeds zicht op de koppositie in de tweede klasse, poule C.

 

Team 2:

Is behoorlijk op zijn plaats gezet door de Brug 4. In Emst werd het 9-1 voor de tegenstander uit Apeldoorn, die twee spelers (Charles Schwarte en Jochem Schmitz) in de gelederen had die vroeger voor onze vereniging uitkwamen toen we nog VMI heetten. Piet Daems was de enige die een punt wist te scoren voor de Spinners 2. Paul Gensen en Aart Schurink bleven zonder overwinning. Ook het dubbel Piet/Aart kon geen bijdrage leveren aan de score van de Spinners.

Op de ranglijst staat team 2 nu op de vijfde plaats met 19 punten, met slechts twee punten achterstand op de nummer 4 en dat is een plek waarop je aan het einde van de competitie niet hoeft te degraderen naar de derde klasse. 
Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen, dus er is nog volop kans om degradatie te ontlopen.

Team 3:

Speelde met 5-5 gelijk bij de Lieverdjes 2 in Apeldoorn. Dat is de rode lantaarndrager in poule 4H en daarom was wellicht op een iets betere uitslag voor de Spinners gerekend. Hein Kers en Teun de Graaf wonnen beide twee partijen. Arjan Hanekamp won één wedstrijd. Het punt in het dubbel ging naar de Lieverdjes. 
Spinners blijft door deze uitslag op de vijfde plaats staan, net als het na alle vorige wedstrijden in deze competitie ook al deed.

Team 4:

Eigenlijk een herhaling van het verslag van de vorige competitieweek: een 6-4 thuisnederlaag. Nu tegen Overa 3 uit Almen. Dit team staat op de vierde plaats met 13 punten voorsprong op de Spinners 4, dus zo'n slechte prestatie is deze kleine nederlaag voor de Spinners 4 niet.
Uitblinker bij de Spinners was Astrid Gensen met de maximale score van 3 punten. Dawid Sewaścianiuk wist 1 punt te pakken. Corrie de Graaf bleef op 0 zeges steken. Het dubbel Astrid en Dawid moest het punt aan de tegenstanders laten.

Inmiddels heeft de Spinners 10 punten bij elkaar gesprokkeld. Ze staan daarmee nog steeds op de zesde en laatste plaats in de vijfde klasse, poule G. Naar alle waarschijnlijk zal het daar aan het einde van de competitie nog wel staan, omdat de achterstand op nummer vijf fors is. Maar het spelniveau van de Spinners is inmiddels wel wat toegegroeid naar dat van de tegenstanders en dat geeft hoop.

Week 4 ( 19 t/m 23 februari)

Team 1:

Ging vrij onverwacht fors onderuit bij GTC 1 in Genemuiden. Was het bij de vorige ontmoeting tussen deze teams twee weken geleden in Emst nog een stevige 8-2 overwinning voor de Spinners geworden, nu pakte GTC de (7-3) overwinning en dat kwam mede doordat zij nu geen invallier hoefden op te stellen. Bij de Spinners werden de punten gelijkelijk verdeeld over Peter Leurink, Johan Hanekamp en Peter Draaijer: elk één punt. Het dubbel ging voor de Spinners ook verloren.
De Spinners 1 heeft nu de koppositie moeten overdoen aan NTC Leogang 1. Ze staan nu op een gedeelde tweede positie met de Brug 5 met 26 punten. De Spinners hebben deze beide sterke teams nog niet ontmoet, dus er staan nog een aantal zware ontmoetingen op het programma. Maar het team hoeft vooralsnog niet naar onderen te kijken, want daar bivakkeren twee teams die nog zo weinig punten hebben verzameld dat nu al duidelijk lijkt dat zij aan het eind van de rit moeten degraderen.

Team 2:

Haalde vrij verrassend met forse cijfers uit tegen Tafeltennis Zwolle 7: 8-2. In de vorige wedstrijd, uit bij datzelfde Zwolle 7, kwam er een gelijkspel uit de bus: 5-5, maar nu sloeg team 2 toe met deze forse zege. Piet Daems en Chris Mulder wisten elk drie wedstrijden te winnen; Aart Schurink  boekte ​één zege. Het geoliede dubbel Piet/Aart sloeg ook deze keer toe en voegde het achtste punt toe aan de score van de Spinners 2.

Door deze uitslag heeft team 2 een gaatje (van 5 punten) geslagen met de twee andere teams onderin poule 2 B. Dat biedt hoop voor dit team dat gepromoveerd is uit de derde klasse en graag ook volgend seizoen in de tweede klasse wil uitkomen.

Team 3:

Moest net als in de vorige wedstrijd aantreden tegen de Veluwe 6. Thuis in de Hezebrink werd nog een knappe 6-4 overwinning geboekt, uit in Apeldoorn moesten de Spinners met 3-7 buigen voor de Veluwe. Daar moet bij vermeld worden dat de Spinners 3 het deze keer zonder de geblesseerde Teun de Graaf moest stellen. Zijn vrouw Corrie, uit team 4, verving hem. Arjan Hanekamp was deze keer het beste op dreef, hij pakte twee punten. Hein Kers was minder op dreef, want hij bleef op 1 zege steken. Corrie kon geen punten bijdragen aan de score van team 3. Het dubbel ging ook naar de Veluwe 6.
Op de ranglijst is team 3 inmiddels stevig op de vijfde plaats beland met 6 punten voorsprong op de rode lantaarndrager. Klassenbehoud zou daarmee normaal gesproken geen probleem hoeven te zijn.

Team 4:

Boekte thuis een nederlaag met de kleinst mogelijke cijfers: 4-6 tegen Gelvandria 4. Dat is een hele verademing vergeleken met de eerdere grote nederlagen in deze competitie. Het team lijkt zich inmiddels wat opgetrokken te hebben aan het niveau van de tegenstanders in de vijfde klasse. Sterkste man aan Emster zijde was Dawid Sewascianiuk met twee zeges.
Gert-Jan Schurink en Corrie de Graaf kwamen allebei een maal tot een overwinning. Jammer dat geen punt kon worden gescoord in het dubbel.

De Spinners 4 heeft nu zes punten en staat daarmee nog steeds onderaan in poule 5 G, maar het team weet nu ook dat het goed tegenstand kan bieden aan hun tegenstanders. Dat besef moet kunnen motiveren voor de komende wedstrijden.

 

 

Week 3 ( 5 t/m 9 februari)

 

Team 1:

Rijgt momenteel de overwinningen aaneen. Deze keer een 8-2 overwinning in de thuiswedstrijd tegen GTC 1 uit Genemuiden. Team 1 was koploper en dat geeft kennelijk vleugels! De beide Peters (Leurink en Draaijer) deden deze keer mee en ze wonnen beiden hun drie partijen. Wilfred Hanekamp was de derde man en hij wist twee punten te pakken. Het tweede verliespunt werd in het dubbel genoteerd, waar Wilfred en Peter L. hun meerdere moesten erkennen in de tegenstander. 
Door deze zege staat team 1 nog steeds op de koppositie, maar de concurrenten de Brug 5 en Leogang NTC 1 liepen toch iets in door nog grotere zeges te boeken. Het is dus dringen aan de top van poule 2 C. In de komende week ligt de competitie stil en de week daarop moeten de Spinners 1 opnieuw tegen GTC 1 spelen, maar nu de uitwedstrijd.

Team 2:

Speelt keurig gelijk in de uitwedstrijd bij Tafeltennis Zwolle 7: 5-5. Piet Daems was het beste op dreef met twee zeges. Aart Schurink en Paul Gensen wonnen elk één wedstrijd. Het dubbel Piet en Aart was goed voor het vijfde punt van de Spinners. Met dit gelijkspel staat team 2 nog steeds op de zesde en laatste plaats in de poule, maar het houdt aansluiting met de andere teams die onderin poule 2 B bivakkeren: Tafeltennis Zwolle 7 en Wezep 3. Het verschil is respectievelijk 1 en 2 punten, dus Spinners 2 hoeft zich zeker nog niet voor te bereiden op degradatie. 

Team 3:

Wint verrassend van koploper de Veluwe 6 met 6-4! En dat ondanks het feit dat team 3 in deze thuiswedstrijd met een invaller (Gert-Jan Schurink) moest aantreden. Teun de Graaf was de grote man aan Emster zijde met drie zeges. Hein Kers pakte twee overwinningen en invaller Gert-Jan wist geen punten te scoren, maar dat mocht ook niet verwacht worden van deze invaller uit de vijfde klasse.

Spinners 3 blijft ondanks deze zege op de vijfde plaats staan, maar het heeft wel een gat van 5 punten geslagen met de nummer 6 en laatst de Lieverdjes 2. Sowieso is het spannend is deze poule 4 H, want het verschil tussen de 1 en nummer 5 is (na drie gespeelde wedstrijden) slechts 6 punten. 

Team 4:

Moest al de derde grote nederlaag incasseren. Deze keer ging het team met 9-1 onderuit in de uitwedstrijd bij Gelvandria 4. Gert-Jan Schurink was de enige die een punt wist te pakken in Apeldoorn. Dawid Sewaścianiuk en Corrie Graaf bleven zonder zege. Het dubbel ging ook verloren.

Het was eigenlijk wel een beetje te verwachten dat na de samensmelting van team 4 en team 5 (dat kampioen werd in de zesde klasse)

het team het erg moeilijk zou krijgen in deze competitie en dat komt nu ook uit. In de vijfde klasse spelen veel mensen die veel tafeltenniservaring hebben en daartegen is het lastig spelen als je uit de zesde klasse komt. 
Het is zaak voor de spelers en speelsters van team 4 om in deze competitie het plezier in het spel te blijven houden en, als het even kan, zich op te trekken aan het niveau en de handigheidjes van de tegenstanders. Dan komen ze wellicht toch wat versterkt deze competitie uit.

 

Week 2 (29 januari t/m 2 februari)

 

Team 1:

Versloeg deze week in de Hezebrink Shot '78 2 met duidelijke cijfers: 8-2. Daar moet wel gelijk bij vermeld worden dat de tegenstander slechts met twee, in plaats van drie, spelers aantrad. Feitelijk stonden de Spinners daardoor direct met 3-0 voor. Maar dat doet niets af aan de prima prestatie van Peter Draaijer, Peter Leurink en Wilfred Hanekamp. Peter Draaijer was het best op dreef door zijn beide partijen te winnen. Peter Leurink won er één, net als Wilfred Hanekamp. Het dubbel Leurink/Hanekamp was de tegenstander ook de baas.
Door deze overwinning heeft team 1 zich op de eerste plaats van poule 2 C genesteld. De stand verraadt wel dat de tegenstanders in de eerste twee wedstrijden op de onderste plaatsen staan, dus de Spinners hebben de betere tegenstanders nog tegoed...

Team 2:

Leed ook in de tweede wedstrijd een nederlaag, maar de uitslag van 6-4 voor tegenstander Bosman/Wezep 3, was draaglijker dan in de eerste wedstrijd (1-9). In Wezep wonnen Piet Daems, Aart Schurink en Paul Gensen elk één partij. Het punt in het dubbel werd ook gepakt door Piet en Aart. 

In de stand in poule 2 B staan de Spinners op de zesde en laatste plaats, maar slechts op 1 punt achter nummer vijf tafeltennis Zwolle 7, dus de situatie is beslist nog niet hopeloos voor team 2.

Team 3:

Ging in de thuiswedstrijd tegen ESV 1 uit Elspeet met 3-7 onderuit. ESV speelde in de vorige competitie nog in de derde klas, dus heel opmerkelijk is dit verlies niet. Hein Kers, Teun de Graaf en Arjan Hanekamp deden niets voor elkaar onder door elk één enkelpartij te winnen. Daar bleef het voor wat betreft de winstpunten bij, want het dubbel werd door de mannen uit Elspeet gewonnen.

Team 4 staat door deze nieuwe nederlaag op de vijfde plaats. Dat hoeft nog geen zorgen te baren, maar deze poule lijkt qua indeling vrij gelijkmatig en de Spinners moeten wel zorgen dat ze in ieder geval tegen de mindere teams punten pakken.

Team 4:

Moet nog wennen aan het niveau van de vijfde klasse, want deze keer werd een 9-1 nederlaag geïncasseerd bij Futura 2 in Apeldoorn. 

Futura 2 kan beschikken over mensen die ook wel hoger hebben gespeeld dan de vijfde klasse en dat brak Corrie de Graaf, Astrid Gensen en Dawid Sewascianiuk deze keer op. Dawid was de enige die een winstpartij kon noteren en dat was gelijk het eerste punt voor de Spinners 4 in deze competitie.

Het zal niet verbazen dat team 4 op de onderste plaats in poule 5 G staat. Hopelijk valt er wat meer eer te behalen in de komende wedstrijden als Gelvandria 4 twee keer de tegenstander is (zowel uit als thuis).

 

Week 1 (22 januari t/m 26 januari)

 

Team 1:

Heeft een goede start gemaakt door de uitwedstrijd bij Smash '70 in Hattem met 7-3 te winnen. Het team had wel de hulp nodig van invaller Piet Daems en zoals wel vaker deed Piet dat uitstekend door 3 zeges bij te laten schrijven op het wedstrijdformulier. Johan en Wilfred Hanekamp hielden het beiden bij twee overwinningen. Daarbij bleef het qua punten, want het dubbel Johan/Wilfred moest het onderspit delven. 
Al met al een goede start voor de Spinners 1 en als in de andere teamleden (Peter Leurink en Peter Draaijer) in de komende wedstrijden mee gaan doen zou het eigenlijk alleen maar beter moeten gaan met het vlaggenschip van de vereniging.

Team 2:

Komt na het nipte kampioenschap in de najaarscompetitie nu uit in de tweede klasse. En dat is een groot verschil met de derde klasse, zo heeft het team nu ervaren: de thuiswedstrijd tegen Swift Deventer 4 leverde een ondubbelzinnige 1-9 nederlaag op. 

Het enige punt in deze wedstrijd werd gepakt door Piet Daems, die als invaller in het eerste in dezelfde klasse nog drie punten pakte!

Aart Schurink en Paul Gensen bleven zegeloos. Het dubbel Piet en Aart dat in de derde klasse vorige seizoen nog ongeslagen bleef, moest nu zijn meerdere erkennen in de tegenstander.

Team 2 zal het moeilijk krijgen dit seizoen, zo veel is wel duidelijk. Het is zaak om tegen de op papier wat mindere tegenstanders dan Swift wat punten te sprokkelen, dan loopt de achterstand op de concurrentie niet direct te ver op.

Team 3:

Beschikt deze competitie weer over een vaste derde man: Teun de Graaf. Na het opheffen van team 5 kon Teun weer doorschuiven naar het team waarin hij voorheen ook uitkwam: team 3. 

De eerste wedstrijd voor team 3 leverde een 6-4 nederlaag op. Bij de Brug 11 konden Hein, Teun en Arjan niet voorkomen dat de eerste nederlaag van het seizoen werd geleden. De punten aan Emster zijde werden wel gelijk verdeeld, want alle drie pakten de mannen een punt. Het dubbel leverde het vierde punt op voor de Spinners 3.

Het is moeilijk te zeggen wat de kansen van team 3 in deze competitie zijn. Het lijkt in deze vierde klasse poule dicht bij elkaar te liggen, dus er zijn vast kansen om de positie op de ranglijst te verbeteren

Team 4:

Is net als team 2 gepromoveerd naar een hogere klasse (de 5e klasse in dit geval) en heeft ervaren dat dit een groot verschil inhoudt. 
Thuis tegen ZC Actief 3 uit Apeldoorn werd met dubbele cijfers verloren: 0-10. Astrid, Corrie en Gert-Jan kwamen er niet aan te pas bij deze ervaren tegenstander en moeten hopen dat zij in de komende wedstrijden kunnen aanklampen bij het niveau van hun tegenstanders. Misschien levert het opstellen van Dawid, die de hoogste rating in dit team heeft, wat extra punten op..

Sowieso is het duidelijk dat team het lastig zal krijgen om zich te handhaven, maar er is nog slechts één wedstrijd gespeeld en aan de trainingsinzet van de dames en heren van team 4 ligt het niet :-) 

bottom of page